Γιορτή του βόλεϊ η στο Μοσχάτο, καθώς πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή της ΕΣΑΠ. Εκτός της κοπής της πίτας, υπήρξαν και βραβεύσεις στους κορυφαίους του 2011.

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία δεν κρύφτηκαν από όσους μίλησαν, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα στο Μοσχάτο η ετήσια εκδήλωση της ΕΣΑΠ. Μια εκδήλωση που εκτός από την κοπή της πίτας, είχε και τις βραβεύσεις των κορυφαίων του 2011.

Στην αρχή της γιορτής του βόλεϊ το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ κ. Παντελής Ταρνατόρος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σας εύχομαι Καλή χρονιά με υγεία, αγωνιστικές προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες σε όλους. Το 2011, όλοι ξέραμε ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος χρόνος, διότι η χώρα μας έχει πολλά προβλήματα που συνεχίζονται και λογικό είναι κι ο ελληνικός αθλητισμός να έχει προβλήματα.
Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε το πρωτάθλημα της Volleyleague ΟΠΑΠ να είναι έξω από τη γενικότερη κατάσταση, δημιουργώντας καλύτερες προδιαγραφές.
Θεωρούμε ότι το περσινό πρωτάθλημα πήγε καλά, οι τελικοί ήταν εντυπωσιακοί, αλλά πιστεύουμε ότι και το νέο πρωτάθλημα έτσι θα εξελιχθεί. Είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό γιατί η ψαλίδα έχει μικρύνει. Οι περισσότεροι αγώνες είναι ‘γεμάτοι’, οι αθλητές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, έχουμε καλούς διαιτητές, έχουμε καλύτερα γήπεδα, λιγότερη βία και στην κορύφωση της σεζόν θα είμαστε ακόμη καλύτερα.

Προβλήματα υπάρχουν, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Όλοι οι φορείς κάνουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και χωρίς τα προβλήματα άλλων αθλημάτων και πιστεύουμε ότι το βόλεϊ ως χώρος είναι πιο ώριμος για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει όλοι οι κρίκοι να είναι ενωμένοι. Πρέπει ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ να έχουν αγαστή συνεργασία κι ας υπάρχουν επιμέρους διαφωνίες. Το ίδιο ευελπιστούμε και με τους αθλητές. Οι αθλητές είναι οι πρωταγωνιστές κι αυτό δεν το ξεχνάμε. Υπήρχαν και υπάρχουν προβλήματα και πρέπει να επιλυθούν. Εμείς οι παράγοντες δεν εθελοτυφλούμε και προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να θωρακίσουμε τις μεταξύ μας θέσεις και οι ομάδες να είναι φερέγγυες έτσι ώστε να μην έχουμε τα φαινόμενα των τελευταίων ετών…
Παρά τις δυσκολίες εμείς αισιοδοξούμε, γιατί στο βόλεϊ υπάρχουν οι προσωπικότητες που δεν υπάρχουν στα άλλα αθλήματα…

Στο χέρι μας όλων είναι να μπορέσουμε να είμαστε ευέλικτοι, ρεαλιστές ώστε σ’ αυτό το δύσκολο δρόμο που διανύουμε να ανταπεξέλθουμε και να είμαστε ένα φως στον ελληνικά αθλητισμό. Να δείξουμε και στους υπόλοιπους ότι, ανεξαρτήτως προβλημάτων ένα άθλημα όταν θέλει μπορεί να πετύχει τους στόχους του.

Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας… Τον ΟΠΑΠ, τη Nova, την Asics και την Mikasa και όλους τους χορηγούς που μας βοηθούν στο δύσκολο έργο που επιτελούμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο βασικούς χορηγούς: Τον ΟΠΑΠ και τη NOVA που είναι οι πυλώνες για να δημιουργήσουμε το βόλεϊ του αύριο».

Κατόπιν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ κ.Γιάννης Στουραΐτης ο οποίος σημείωσε: «Μεταφέρω τον χαιρετισμό του προέδρου της ΕΟΠΕ κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί σήμερα εδώ. Θα συνταχθώ με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ για τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητικός και κυρίως ο ερασιτεχνικός. Η δική μας προσπάθεια θα είναι η διεύρυνση της συνεργασίας με την ΕΣΑΠ μακριά από «συντεχνιακές» λογικές και μεμψιμοιρίες. Θα δούμε βλέποντας τα προβλήματα και προσπαθώντας να αναδείξουμε τις λύσεις που απαιτούνται για την επόμενη μέρα του αθλήματος».

Αμέσως μετά άρχισαν οι βραβεύσεις των ‘Προσώπων του 2011′. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι:

Δημήτρης Τζούρις – Αθλητής
Ο διεθνής άσος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων και το έπαθλο του παρέλαβε η αδελφή του Ιβάνα, ενώ ο ίδιος μέσω διαδικτύου έστειλε το δικό μήνυμα λέγοντας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και ειδικά στον κόσμο που με ψήφισε. Με κάνει να νιώθω ιδιαίτερη χαρά και χαίρομαι γιατί ο κόσμος δείχνει έτσι ότι μπορεί και παρακολουθεί και τους αθλητές που παίζουν στο εξωτερικό…»

Νίκος Ζαλμάς – Προπονητής
«Μπορεί ο Νίκος να παίρνει αυτό το βραβείο, αλλά πίσω από εμένα είναι διάφορα πρόσωπα και πρέπει να τους ευχαριστήσω. Πρώτα απ’ όλα τους γονείς μου που με μόρφωσαν. Από κει και πέρα είμαι διπλά χαρούμενος γιατί βλέπω εδώ ανθρώπους όπως οι κ.κ Λάιος, Τριανταφυλλίδης, Νεόφυτος, με τους οποίους έχω συνεργαστεί κι έχω πάρει πολλά πράγματα. Πρέπει να ευχαριστήσω όμως και τους συνεργάτες μου που με υποστηρίζουν εδώ και πολλά χρόνια και τους οφείλω πολλά»

Επαμεινώντας Γεροθόδωρος – Διαιτητής
«Ευχαριστώ για την τιμή, αλλά πρέπει να ευχαριστήσω και τους συναδέλφους μου καθώς και το οικογενειακό μου περιβάλλον που με ανέχεται να αφιερώνω τόσο χρόνο στο άθλημα. Κι ιδιαίτερα πρέπει να ευχαριστήσω κόρη μου και το γιο μου ο οποίος… έρχεται εντός των επομένων ωρών, αλλά εγώ είμαι εδώ μαζί σας»

Μάριος Γκιούρδας – Τιμητική διάκριση
«Ευχαριστώ όλους όσοι με την ψήφο τους και μου έδωσαν τη δυνατότητα να είμαι εδώ και να δω παλιούς φίλους καις συναθλητές, Άκουσα με προσοχή τα λόγια όλων θα ήθελα να πω ότι όντως σαν χώρα περνάμε δύσκολες στιγμές. Είναι σημαντικό όμως να είμαστε μοιρολάτρες. Προβλήματα υπάρχουν, ειδικά στο δικό μας άθλημα, αλλά οι υπεύθυνοι θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις και να χαράξουν το δρόμο για να βρούμε το φως κι όχι κάποιο σκοτεινό σημείο. Να υπάρχει μια σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού σε ότι κάνουμε…»

Δημήτρης Παλιόπορτας – Παράγοντας
«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή… Ελπίζω ότι σιγά, σιγά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο μας να ξεπεραστούν και να έχουμε υγιή βόλεϊ, Θα ήθελα ευχηθώ με την καινούργια χρονιά να μπορέσουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα και να είμαστε καλύτεροι όλοι μας».

Εύα Χαντάβα – Αθλήτρια
«Είμαι χαρούμενη γιατί μπόρεσα και ήρθα ώστε να παραλάβω το βραβείο μου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που με τίμησε αλλά και τις συναθλήτριες και τον προπονητή μου για την περσινή δύσκολη σεζόν γιατί δεν θα έφτανα εδώ. Θα αφιερώσω το βραβείο αυτό στα στηρίγματα που με βοήθησαν και με βοηθούν κι αυτοί είναι οι γονείς μου και οι δύο μου αδελφές»

Αμέσως μετά ακολούθησαν οι ειδικές βραβεύσεις της ΕΣΑΠ στον αποχωρήσαντα δημοσιογράφο Γιώργο Ρουσάκη για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα, καθώς και στον θρύλο του παγκόσμιου βόλεϊ Φρέντι Μπρουκς ο οποίος τόνισε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλο τον που με παρακολουθούσε στην Ελλάδα και με στήριξε. Πρέπει όμως να πω ευχαριστώ στην οικογένεια μου, στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου γιατί αυτοί μου έχω δώσει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω και να πετύχω ότι έχω πετύχει…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here