Η αναγνώστρια που πριν λίγες ημέρες μας απέστειλε e-mail – επιστολή προς τους ιδιοκτήτες σκύλων, μας έστειλε νέο e-mail με φωτογραφίες, επανερχόμενη στο θέμα.

Αναλυτικά:

Πριν 10 μέρες έστειλα μια επιστολή, μετά από άλλη μια φορά που καθάριζα περιττώματα σκύλων από τα παπούτσια της 5χρονης κόρης μου.

Άκουσα διάφορα χαριτωμένα, και, γενικώς, θεωρήθηκα υπερβολική.

Σήμερα έπλυνα άλλα 3 ζευγάρια της περασμένης εβδομάδας. Και φρόντισα να φωτογραφίσω το πάρκο χαμηλά στη Μακρυγιάννη (αυτό με τα ποδήλατα του δήμου) και συγκεκριμένα τα σημεία όπου παίζουν τα παιδιά.

Αν αυτές οι εικόνες δεν είναι υπερβολικές, δεν ξέρω τι είναι…

Αυτή η εικόνα δεν είναι από ένα ή δύο αδέσποτα, δεν είναι από έναν ή δύο ηλικιωμένους που δε μπορούν να σκύψουν να μαζέψουν τα κακάκια των σκυλιών τους. Αυτή είναι εικόνα αρκετών αδιάφορων πολιτών, που θεωρούν ότι, επειδή το πάρκο έχει γεμίσει σκατά, πρέπει να φύγουν τα παιδιά από κει (μου το είπαν και αυτό…).

Εκτός από τις φωτογραφίες – για να καταλάβετε ακριβώς για τι πράγμα μιλάω – δυο πράγματα έχω να προσθέσω:

1. Όχι, δε θα κουβαλάω εγώ μαζί μου τσάντα να παρακαλώ τους ιδιοκτήτες σκύλων να μαζεύουν τα περιττώματα του ζώου τους ή να τα μαζεύω εγώ. Αυτό είναι δική τους ευθύνη, όπως είναι η τροφή και ο εμβολιασμός. Αν ήθελα να μαζεύω περιττώματα, θα είχα κι εγώ σκύλο, γιατί τα χαδάκια και η αγάπη τους μ’ αρέσει κι εμένα, ευχαριστώ πολύ!

2. Δεν τα ‘χω με τα ζώα, τα ‘χω με τους ιδιοκτήτες τους. Εγώ προσωπικά, γιατί κάποιοι άλλοι τα βάζουν και με τα ζώα. Οι ιδιοκτήτες, με τη γαϊδουριά τους, είναι που δημιουργούν έχθρα για τα ζώα τους. Αν περνούσαν απ’ τα πάρκα και τ’ άφηναν καθαρά, κανείς δε θα είχε να λέει τίποτα, ούτε για τα ζώα, ούτε γι’ αυτούς.

Αν μπορείτε να συνεργαστείτε για να απολαμβάνουμε όλοι μαζί τη βόλτα μας στα πάρκα της πόλης μας, σας παρακαλώ να το κάνετε και να το πείτε και στους υπολοίπους σκυλόφιλους να το κάνουν κι εκείνοι.

Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, είμαστε αρκετοί αγανακτισμένοι γονείς που θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την υγεία των παιδιών μας.

Μην το πάρετε παρακαλώ αυτό ως απειλή, είναι απλώς ενημέρωση.

Τα πάρκα μπορούν να περιφραχθούν, γιατί δεν είναι τουαλέτες.

Οι αδιάφοροι σκυλόφιλοι μπορούν να πληρώνουν πρόστιμα, γιατί δεν είναι πιο έξυπνοι απ’ αυτούς που μαζεύουν τα περιττώματα του ζώου τους.

Αν δε μπορούμε να συνεργαστούμε, μπορούμε πάντα να βάλουμε το νόμο να λύνει τις διαφορές μας.

Έφη

60 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μα είναι προφανές πως δεν ευθύνονται τα δύσμοιρα τα ζώα για αυτή την κατάσταση που φωτογράφισε η φίλη παραπάνω. Η αδιαφορία, η αναισθησία και η έλλειψη εφαρμογής νόμων οδηγούν τους ιδιοκτήτες ζώων να συμπεριφέρονται σαν το κάθε πάρκο, δρόμος, πεζόδρομος, πεζοδρόμιο κτλ να ανήκει σε αυτούς και τα όμορφα ζώα τους. Ρίξτε μια ματιά στον πεζόδρομο της Λαγκαδίων. Πολλές γάτες, γνωστής ζωόφιλης στο Μοσχάτο, περιφέρονται ολημερίς αφοδεύοντας ελεύθερα μπρος στις πόρτες των σπιτιών, στους κήπους, πάνω στα οχήματα, καταμεσής του πεζόδρομου κτλ. Πόσο πιο όμορφο και υγειές θα ήταν, αν οι γάτες, οι οποίες πραγματικά είναι κούκλες, περιφέρονταν ελεύθερες μεν αλλά χωρίς ο εκάστοτε πολίτης να αντικρύζει τα περιττώματά τους παντού…..Μαζέυοντας τις ακαθαρσίες, φροντίζω το περιβάλλον, σέβομαι τον συμπολίτη μου και βεβαίως τα ίδια τα ζώα… Ευχαριστώ!

    • Πιστεύεις ότι είναι θέμα πολιτισμού να μαζεύεις τις ακαθαρσίες του σκύλου επειδή σέβεσαι το περιβάλλον και τον συμπολίτη σου?
      Έτσι πιστεύουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα, αλλά είναι μεγάλο λάθος. Στο εξωτερικό λέμε υπάρχει παιδεία.Υποστηρίζουμε ότι υπάρχει οδική παιδεία, σεβασμός στο περιβάλλον και κάτι τέτοιες θεωρίες.
      Μεγάλο ΛΑΘΟΣ!
      Αυτό που τους φοβίζει είναι τα μεγάλα πρόστιμα.
      Γνωρίζεται ότι στην Νέα Υόρκη το πρόστιμο εάν δεν μαζέψεις τις ακαθαρσίες του σκύλου από το πεζοδρόμιο φτάνει τα $1000 δολάρια.
      Στα πεζοδρόμια υπάρχουν ειδικά σήματα όπως της τροχαίας που προειδοποιούν
      για το ύψος του προστίμου.
      Ανοίξτε την διεύθυνση της ιστοσελίδας στο τέλος της σελίδας για να
      δείτε το σήμα και το πρόστιμο.
      Γνωρίζεται επίσης ότι δεν επιτρέπονται οι σκύλοι στα εστιατόρια , καφετέριες και παντού υπάρχουν πινακίδες No dogs allowed .
      Εμείς επιτρέψαμε πρόσφατα δια νόμου να επιβιβάζονται οι σκύλοι στις συγκοινωνίες… και κάνω μια υποθετική ερώτηση τι θα γίνει εάν στην πολυκοσμία πατήσεις την ουρά του σκύλου δεν θα σε δαγκώσει.
      http://nypost.com/2013/01/06/nyc-signs-threatening-1000-fines-for-dog-waste-violations-are-full-of-crap/

    • Παντού το ίδιο πρόβλημα υπάρχει.εχω όταν βγάζω σκύλο μου κ μαζεύω κακακια τουαζευω λ τα παραδίπλα ταυτόχρονα….αν υπήρχε καμία κάμερα στους δήμους δε θα γινόταν αυτό….

  2. Πολύ καλό το σχόλιο σας , κυρία μου. Προφανώς οι υποτιθέμενοι φιλόζωοι και στο σπίτι τους ίδιοι είναι, με την μόνη διαφορά, ότι το ζώο έχει κάποια προσωπικότητα την οποία του την καταπατούν, ενώ οι ίδιοι, δεν έχουν ούτε ίχνος από αυτή!!!!!!

  3. Η μόνη γιατρειά είναι η αλλαγή νοοτροπίας ή ο μπαμπούλας….Αν πάρετε την αστυνομία τηλέφωνο κι έρθει εμένα να μου γράψετε, άρα μένουμε στην αλλαγή νοοτροπίας….η αλήθεια είναι ότι οι ιδιοκτήτες έχουν αλλάξει αρκετά την τελευταία 20ετία….παλιά δεν υπήρχε περίπτωση να μαζέψει ούτε ένας….για να δούμε…

  4. Το πρόβλημα είναι ότι στο άρθρο της Έφης θα απαντήσουν
    με συγκατάβαση όσοι είναι συνειδητοί ιδιοκτήτες των
    φίλων τετράποδων και με την έτσι κι αλλιώς αγένεια τους
    οι “άλλοι”. Δυστυχώς αυτό που παρατηρούμε στα social media
    και γενικά στο διαδίκτυο είναι ότι ελάχιστοι κάνουν την
    αυτοκριτική τους μετά από τέτοια άρθρα και σχόλια.
    Η έλλειψη παιδείας είναι το ζήτημα και ξεκινάει από την
    οικογένεια και την παρέα κατά κύριο λόγο. Και στην σημερινή
    κοινωνία το να είσαι παρτάκιας και να μη σέβεσαι τίποτε
    θεωρείται “μαγκιά”. Το χειρότερο από όλα είναι ότι οι
    μικροί μας φίλοι άλλα μας μαθαίνουν με την συμπεριφορά τους.
    Αλλά ούτε και αυτό αντιλαμβάνονται οι “ιδιοκτήτες” τους.
    Αν τελικά για τα πιο απλά πράγματα χρειαζόμαστε “μπάτσο”
    τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

  5. καθε μερα το ζω αυτο…παω το δικο μου σκυλι στο παρκο της γειτονιας μου..και ΒΑΡΕΘΗΚΑ να μοιραζω σακουλιτσες στους ασυνειδητους!!!…φανταστειτε ποσο θυμωνω εγω που εχω και σκυλι !…δεν αντεχω πια να μπαινουμε στο ιδιο τσουβαλι ολοι και να μην μπορουμε να απολαυσουμε την βολτα μας…και απο την αλλη να μας βριζουν ολους μας οι μη κατεχοντες…δεν ξερω ειλικρεινα πως αντιμετωπιζεται αυτο…λυπαμαι και θυμωνω μαζι!!

  6. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που αναγράφονται στο ανωτέρω άρθρο. Δυστυχώς πολλοί από τους ιδιοκτήτες το παίζουν αδιάφοροι ακόμα και όταν τους γίνεται σχετική υπόδειξη για την συμπεριφορά τους. Και τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες είναι ανεύθυνοι και φαίνεται ότι αδιαφορούν για τα προβλήματα υγιεινής που πιθανόν θα προκαλέσουν σε άτομα που κυκλοφορούν στους ίδιους χώρους. Δεν θα ήθελα να απογοητεύσω κανένα αλλά δεν βλέπω το πρόβλημα να διορθώνεται από μόνο του.

  7. Επισης ας μην ξεχναμε πως βρισκονται χιλιαδες αδεσποτα ζωα ελει εξω ππυ δεν εχουν κανενα να μερνησει για αυτα και κατ επεκταση να φροντιζει για την καθαριοτητα του τοπου.μην τα βαζετε με τους ιδιοκτητες.σκεφτηκατς εται οπως απλα εκνςυριζεστε με τους ιδιοκτητες ζωων συντροφιας και στελνετε εξοργισμενα email να στειλετε ενα email στον δημο που να ζητατε να να υπαρχει συγκεκριμενος χωρος για τα ζωα (παρκα σκυλων).στο να περιφραχθουν τα παρκα , περα της παιδικης χαρας ,ειμαι καθετη.τα παιδια βγαινουν απο το σπιτι να νιωσουν ελευθερια και να παιξουν οχι να βγουν απο τα ντουβαρια για να πανε στα καγκελα.ας μην τα ισωπεδωνουμε ολα

    • Να στείλω καλύτερα τρία “email” σε σένα ???
      Πάρε το πρώτο

      ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΦΙΛΟΙ

      Ο Δήμος Π. Φαλήρου, περιέφραξε ένα χώρο μέσα στο ωραίο Πάρκο κοντά στον Φλοίσβο, με προορισμό εκεί μέσα να μπορούν ελεύθερα να παίζουν τα σκυλιά. Ο χώρος είναι πολύ κοντά, έχει δέντρα, χώμα και θάλασσα, ότι δηλ. χρειάζεται για τα ζώα και τους ζωόφιλους. Μετά απ΄αυτή την προσφορά του Δήμου, θα περίμενε κανείς ότι οι σκυλόφιλοι θα κατευθυνθούν προς τα εκεί και θα λιγοστέψουν κάπως οι ακαθαρσίες στα πεζοδρόμια. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δε συνέβη και τα πεζοδρόμια εξακολουθούν να είναι γεμάτα ακαθαρσίες. Φαίνεται οι σκυλόφιλοι δεν έχουν καταλάβει, ότι προηγείται ο πολιτισμός και έπεται η ζωοφιλία, δυστυχώς το έχουν καταλάβει ανάποδα.

      http://www.echofaliro.gr/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B9/

    • Πάρε το δεύτερο…

      Ένας αστυνομικός παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής και μετά την συναλλαγή την συνέλαβε για παράβαση της νομοθεσίας που ισχύει για τα ζώα συντροφιάς

      http://www.protothema.gr/greece/article/545201/alexandroupoli-sullipsi-44hronis-gia-paranomi-polisi-skulou-/

      Χιλιάδες αδέσποτα εκεί έξω εεε???

      Πωπω… Πανικός ξανά στις φιλόσκυλες!!!
      Κοίτα να δείς, που τελικά δεν παίζω εγώ με τα οργανά μου (όπως μου είπε κάποια/ος φιλόσκυλη/ος εδώ μέσα), αλλά τα όργανα άρχισαν για τα καλά, χωρίς νταούλια και βιολιά!!!!! Ετσι σιωπηλά και χωρίς ευγένειες !!!

      Εντάξει @Anonymous 29 December 2015 at 14:19 ???
      Εντάξει @Αναγνώστρια 14 January 2016 at 09:25 ???
      Εντάξει @Ρανια 6 January 2016 at 06:41 ???

      Ο επόμενος.. παρακαλώ…

    • Θαυμάστε συντακτικό!

      “στο να περιφραχθουν τα παρκα , περα της παιδικης χαρας ,ειμαι καθετη”

      “παιδια βγαινουν απο το σπιτι να νιωσουν ελευθερια και να παιξουν οχι να βγουν απο τα ντουβαρια για να πανε στα καγκελα.ας μην τα ισωπεδωνουμε ολα”

  8. Έχει απόλυτο δίκιο η κυρία. Συμφωνώ και όπως μαζεύω τις ακαθαρσίες από τα δικά μου σκυλιά, έχω την απαίτηση να το κάνουν όλοι.

  9. Είμαι μια από αυτές που κυκλοφορεί με το σακουλάκι ανά χείρας κ μαζεύω ότι κάνει ο σκυλακος μου κ ναι νευριάζω πολύ με τους κύριους/ ες που νομίζουν ότι τα πάρκα είναι τουαλέτα αλλά μην τραγικοποιουμε τα πράγματα οι σκύλοι ζουν κοντά μας εδώ και χιλιάδες χρόνια και πότε δεν άκουσα κάποιο παιδί να αρρωστησε από επαφή με περιττώματα σκύλου εξάλλου είναι βιοδιασπωμενα όσο αφορά τις γάτες αυτές ναι προκαλούν κάποιες αρρώστια για αυτό χρειάζονται και ειδική άμμο. …πιστεύω ότι αν συνεργαστουμε όλοι εμείς που έχουμε ζώα πολλά πράγματα θα διορθωθούν

    • Το ότι εσείς @ΑθηνάΟυσακλιδου 26 December 2015 at 20:04
      δεν έχετε ακούσει τίποτα εδώ και χιλιάδες χρόνια!! δεν σημαίνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ !!!
      ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΡΑ !!! (Αν έχετε ώτα…)

      Από τους Μαυρίδη και συν. αναφέρονται 150 παιδιά με πνευμονική και κοιλιακή εντόπιση της εχινοκοκκίασης στη διάρκεια περιόδου 21 ετών (1985-2006)14. Από την Τσαρουχά και συν αναφέρονται 135 ασθενείς με εχινοκοκκίαση στη Θράκη και στη Βορειοανατολική Ελλάδα, που εμφανίζει την υψηλότερη νοσηρότητα. Τέλος από τους Κούλα και συν αναφέρονται 215 ασθενείς (παιδιά και ενήλικες) με εχινοκοκκίαση στη Βορειοδυτική Ελλάδα με δεκαπέντε από αυτούς (5%) να παρουσιάζουν ασυνήθη εντόπιση σε επτά διαφορετικά όργανα.
      Περιγράφουμε την παρουσία πέντε υδατίδων κύστεων σε τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι. Πολλαπλή εχινοκοκκίαση με πνευμονική και ηπατική εντόπιση περιγράφεται στο ένα από τα δύο αγόρια. Η εντόπιση στον εγκέφαλο είναι σπάνια. ΄Έχει βρεθεί ότι από όλες τις ενδοκράνιες βλάβες το 3-4% πρόκειται για εχινοκοκκίαση ενώ από όλες τις περιπτώσεις εχινοκοκκίασης, ένα ποσοστό 0.5-3% εντοπίζεται στον εγκέφαλο. Υπολογίζεται ότι το 50-70% των υδατίδων κύστεων, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου, ανευρίσκονται σε παιδιά, που παρουσιάζουν κάποια κύστη και σε άλλο όργανο. Ο δικός μας ασθενής Α εμφάνιζε μεμονωμένη ενδοκράνια μονήρη κύστη χωρίς άλλη εντόπιση, γεγονός που είναι ασυνήθιστο. Γενικά αναφέρεται ότι στις περιπτώσεις, που εμπλέκεται το ήπαρ, ο δεξιός λοβός προσβάλλεται συχνότερα (63% των περιπτώσεων). Η συχνότητα ταυτόχρονης παρουσίας ηπατικής και πνευμονικής κύστης είναι μικρότερη στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες (26-33% έναντι 79% )10,18. Οι απομονωμένες πνευμονικές κύστεις, που έχουν την τάση να γίνονται μεγαλύτερες, συναντώνται πιο συχνά στα παιδιά. Ο ασθενής Β παρουσίαζε μια μεγάλη πνευμονική κύστη (≈10cm) στον αριστερό λοβό και δύο κύστεις στο θόλο του ήπατος. Είχε συνδυασμό πνευμονικής και ηπατικής προσβολής, που είναι σπάνια στα παιδιά. Ο ασθενής Γ παρουσίαζε μονήρη γιγάντια κύστη (≈20cm) με χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης στο ήπαρ που προκαλούσε πιεστικά φαινόμενα στον πνεύμονα και στο έντερο και αρχόμενη ηπατική ανεπάρκεια.

      Hydatid disease of various organ involvement in children from nothern Greece: Report of three cases
      (Υδατίδωση με ποικίλη εντόπιση σε παιδιά στη Βόρεια Ελλάδα. Περιγραφή τριών περιστατικών)
      E Papadopoulou-Alataki, P. Karananou, A. Evangeliou, V. Mouravas, V.Doulioglou, S. Alataki, S.Varlamis

      Ευφημία Παπαδοπούλου-Αλατάκη (1)
      Παναγιώτα Καρανάνου (1)
      Αθανάσιος Ευαγγελίου (1)
      Βασίλειος Μουράβας (2)
      Βαϊα Δουλιόγλου (1)
      Σοφία Αλατάκη (3)
      Σωτήριος Βαρλάμης (4)

      1 Δ΄ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκη
      2 Β΄ Παιδοχειρουργική Κλινική Α.Π.Θ., Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκη
      3 Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.
      4 Εργαστήριο Βιοχημείας Α.Π.Θ.

      Ευφημία Παπαδοπούλου-Αλατάκη
      Επίκουρη καθηγήτρια παιδιατρικής-παιδιατρικής ανοσολογίας Α.Π.Θ.

      (ΙΑΤΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2011, Τόμος 8, Τεύχος 2)

    • Αναφορικά με τις γάτες @ΑθηνάΟυσακλιδου 26 December 2015 at 20:04,

      Η ‘ειδική άμμος’ δεν έχει καμμία απολύτως τοξοπλασμοκτόνα ιδιότητα. Αν δεν αλλαχθεί το αργότερο σε 48 ώρες που οι κύστες του παθογόνου ωριμάζουν, και μπορούν να μολύνουν, έχει πολύ απλά δημιουργηθεί μια δεξαμενή τοξοπλάσματος.

      • Ακριβώς E=mc². Όμως πως να φερθούν ευγενικά (να μαζέψουν τα προϊόντα των κουραδομηχανών τους όπως πολύ σωστά είπες, απίθανη ατάκα) απ’ τη στιγμή που δεν μπορούν να σκεφθούν ευγενικά;;;

      • Φίλε E=mc² γιατί δεν τους παραθέτεις ένα παλαιότερο σχόλιο σου, εδώ μέσα;;; επέτρεψε μου να το βάλω εγώ.

        300.000€ πρόστιμο σε φιλοζωική γιατί δεν κατέγραψε τις αποπαρασιτώσεις στα βιβλιάρια υγείας δέκα κουταβιών.

      • Βάλτους και αυτό να τους σβήσεις!

        E=mc²

        15 September 2015 at 17:03

        Να και μία ενδιαφέρουσα φιλοσοφική άποψη περί του φαινομένου “ζωοφιλία” αλλά τελικά ζωολατρίας !!! η μήπως όχι??

        Μερικά αποσπάσματα:

        ….Η σύγχρονη ζωολατρία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Στο όνομα της αρχής των «διαφωτιστών» για τα «δικαιώματα των ζώων» καλλιεργήθηκε μια απίστευτη αγάπη για μια μερίδα ζώων, των κατοικίδιων, ώστε στις μέρες μας να έχει πάρει χαρακτήρα επιδημικής μόδας! Δε νοείται οικογένεια «του καλού κόσμου» να μην έχει στο σπίτι κατοικίδια. Η μειονεξία όσον δε μπορούν για κάποιος λόγους να έχουν κατοικίδιο είναι εμφανής και το κόμπλεξ τους έκδηλο. Αναφέρεται πως σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και ιδιαίτερα στην Αγγλία η ζωολατρία έχει πάρει παροιμιώδεις διαστάσεις. Οι φιλοζωικές οργανώσεις υπερτερούν σε αριθμό και δραστηριότητα από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις! Τα κοινοβούλια ενέταξαν στις νομοθετικές τους δραστηριότητες την ψήφιση σειρά νόμων για τα δικαιώματα των ζώων, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι τυραννικοί για τους ανθρώπους.

        Μια από τις πάμπολλες μορφές της ειδωλολατρίας του συγχρόνου ανθρώπου είναι και το αηδές φαινόμενο της ζωολατρίας! Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον «πολιτισμένο» δυτικό κόσμο αποκαθήλωσαν τα θρησκευτικά οικιακά τους σεβάσματα και στη θέση τους έβαλαν τα κατοικίδια, ανάγοντάς τα σε αντικείμενα λατρείας. Υποβίβασαν τον άνθρωπο από αξία και ανήγαγαν τα ζώα σε υπεραξίες!

        Η Αγγλικανική λεγόμενη «εκκλησία» έχει καθιερώσει και ειδική «λειτουργία» στους ναούς της για τα κατοικίδια!

        Η ζωολατρία όμως έχει και σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις. Η εικόνα στα πάρκα των άλλων μεγάλων πόλεων είναι αλγεινή. Η μπόχα από τις ακαθαρσίες των σκύλων είναι ανυπόφορη. Οι πινακίδες απαγόρευσης των σκύλων στους χώρους αναψυχής και παιχνιδιού για τα παιδιά δεν συγκινούν τους «φιλόζωους». Σοβαροί άνθρωποι και οικογενειάρχες διστάζουν να βγουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους στα πάρκα, τα οποία έχουν πια ως αποκλειστική χρήση την αφόδευση και το παιχνίδι των σκύλων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις επιθέσεων σε ανυποψίαστους περιπατητές, ακόμα και σε μικρά παιδιά, αγρίων επιθετικών σκυλιών. Αναφέρονται κατά καιρούς κατακρεουργήσεις, ακόμη και θάνατοι ανθρώπων! Οι δρόμοι τέλος είναι γεμάτοι από περιττώματα σκύλων, ώστε να χρειάζεται δεξιοτεχνία να βαδίσει κανείς!

        Οι νόμοι για τα κατοικίδια έδωσαν το δικαίωμα να στεγάζονται και στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά σοβαρότατες προστριβές μεταξύ των ενοίκων εξαιτίας των γαυγισμάτων όλες τις ώρες τους εικοσιτετραώρου και της ρύπανσης. Είναι θλιβερό το φαινόμενο να ακούει κάποιος στις πολυκατοικίες γαυγίσματα σκύλων, νιαουρίσματα γάτων και να μην ακούγονται πια γέλια και κλάματα παιδιών, λόγο της εφιαλτικής υπογεννητικότητας που μαστίζει όλον τον «πολιτισμένο» κόσμο και φυσικά τη χώρα μας! Είναι αλγεινή η εικόνα να γυρίζουν γυναίκες (και άντρες) στους δρόμους με σκυλιά στην αγκαλιά, αντί να κρατούν χαριτωμένα παιδιά! Στα μπαλκόνια δεν απλώνονται πια παιδικά ρουχαλάκια, αλλά «ζιπουνάκια» για σκυλιά και γάτες! Δεν είναι τυχαίο πως οι «ζωόφιλοι» προσδιορίζουν το φύλο του ζώου τους με το χαρακτηρισμό: «αγόρι» – «κορίτσι», φανερώνοντας περίτρανα την ολέθρια τάση να πάρουν τα κατοικίδια τη θέση των παιδιών στις σύγχρονες οικογένειες!

        Το φαινόμενο «ζωοφιλία» κρύβει αναμφίβολα και υποκρισία. Τα αισθήματα λατρείας των «ζωόφιλων» προς τα ζώα εξαντλούνται στα κατοικίδια. Έτσι λ.χ. για να καλοπερνούν τα κατοικίδια σφαγιάζονται χιλιάδες άλλα ζώα, για να καταλήξουν ως εκλεκτό έδεσμα στο πιάτο τους! Γι’ αυτά τα ζώα δεν ακούγεται καμιά διαμαρτυρία! Νομίζουν οι «φιλόζωοι» ότι αγαπούν τα ζώα και δεν συναισθάνονται ότι τα δυστυχισμένα αυτά πλάσματα υποφέρουν φυλακισμένα στα διαμερίσματα – κλουβιά των μεγαλουπόλεων. Τα αναγκάζουν να κάνουν τις φυσικές τους ανάγκες όταν αυτοί το αποφασίσουν! Ποιο ζώο στη φύση είναι αναγκασμένο να αναστέλλει τις φυσικές του ανάγκες; Για την «τέρψη» ή τη «συντροφιά» του «φιλόζωου» υποφέρει το ζώο, αποδεικνύοντας ότι η «φιλοζωία» έχει καθαρά εγωιστικά κίνητρα!

        Όποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για την ανυπόφορη κατάσταση στους δρόμους και τα πάρκα από τη μπόχα που αφήνουν πίσω τους οι «φιλόζωοι» ή για την επιθετικότητα των άγριων σκύλων, στιγματίζεται ως «εχθρός των ζώων», «απολίτιστος» και «βάρβαρος»! Όμως ελάχιστοι άνθρωποι είναι συνειδητοί εχθροί των ζώων. Αγαπάμε όλα τα ζώα, και όχι μόνο τα κατοικίδια, και τα προστατεύουμε, διότι είναι ποιήματα του Θεού και απαραίτητα στη ζωή μας (διατροφή, εργασία, φιλία). Η μόνη διαφορά μας με τους «φιλόζωους» είναι ότι δεν τα λατρεύουμε και έχουμε τη συναίσθηση της ποιοτικής απόστασης που μας χωρίζει από αυτά. Ο γράφων κατάγεται από κτηνοτροφική οικογένεια. Γεννήθηκα κυριολεκτικά ανάμεσα στα ζώα και το πρώτο μου επάγγελμα ήταν του κτηνοτρόφου. Αγαπώ τα ζώα, τα συμπαθώ, τα φροντίζω, δε θέλω να υποφέρουν, αλλά δεν τα λατρεύω, δεν τα εξισώνω με τους ανθρώπους, οι οποίοι, μόνο αυτοί, είναι εικόνες Θεού.

        Το φαινόμενο «ζωολατρία», εντάσσεται σαφέστατα στο γενικότερο σύστημα κατάπτωσης τους συγχρόνου κόσμου. Εμφανίστηκε, όπως αναφέραμε, για να γεμίσει το τρομερό υπαρξιακό κενό του σημερινού ανθρώπου, ως μια ψευδαίσθηση καλλιέργειας αξιών. Αποκομμένος ακούσια ή εκούσια από την αρμονική κοινωνική συμβίωση των ανθρωπίνων προσώπων, και ως εκ τούτου βιώνοντας φρικτή μοναξιά, αναζητεί υποκατάστατα «κοινωνίας», την οποία νομίζει ότι βρίσκει στα ζώα. Αλλά τα ζώα, όσο και να υπερτονισθεί η αξία τους, παραμένουν ζώα, εντελώς διάφορα της ανθρώπινης φύσης και η οποιαδήποτε εσωτερική «ικανοποίηση» που παίρνουμε από αυτά, έχει παροδικό και επιφανειακό χαρακτήρα.

        ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – καθηγητού
        ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΖΩΟΛΑΤΡΙΑΣ

        http://www.agiatriadavyrona.gr/images/SKONTZOS/%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%91/%CE%96%CE%A9%CE%9F%CE%9B%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%91.pdf

      • Βάλτους και αυτό να τους σβήσεις!

        E=mc²

        15 September 2015 at 17:03

        Να και μία ενδιαφέρουσα φιλοσοφική άποψη περί του φαινομένου “ζωοφιλία” αλλά τελικά ζωολατρίας !!! η μήπως όχι??

        Μερικά αποσπάσματα:

        ….Η σύγχρονη ζωολατρία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Στο όνομα της αρχής των «διαφωτιστών» για τα «δικαιώματα των ζώων» καλλιεργήθηκε μια απίστευτη αγάπη για μια μερίδα ζώων, των κατοικίδιων, ώστε στις μέρες μας να έχει πάρει χαρακτήρα επιδημικής μόδας! Δε νοείται οικογένεια «του καλού κόσμου» να μην έχει στο σπίτι κατοικίδια. Η μειονεξία όσον δε μπορούν για κάποιος λόγους να έχουν κατοικίδιο είναι εμφανής και το κόμπλεξ τους έκδηλο. Αναφέρεται πως σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και ιδιαίτερα στην Αγγλία η ζωολατρία έχει πάρει παροιμιώδεις διαστάσεις. Οι φιλοζωικές οργανώσεις υπερτερούν σε αριθμό και δραστηριότητα από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις! Τα κοινοβούλια ενέταξαν στις νομοθετικές τους δραστηριότητες την ψήφιση σειρά νόμων για τα δικαιώματα των ζώων, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι τυραννικοί για τους ανθρώπους.

        Μια από τις πάμπολλες μορφές της ειδωλολατρίας του συγχρόνου ανθρώπου είναι και το αηδές φαινόμενο της ζωολατρίας! Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον «πολιτισμένο» δυτικό κόσμο αποκαθήλωσαν τα θρησκευτικά οικιακά τους σεβάσματα και στη θέση τους έβαλαν τα κατοικίδια, ανάγοντάς τα σε αντικείμενα λατρείας. Υποβίβασαν τον άνθρωπο από αξία και ανήγαγαν τα ζώα σε υπεραξίες!

        Η Αγγλικανική λεγόμενη «εκκλησία» έχει καθιερώσει και ειδική «λειτουργία» στους ναούς της για τα κατοικίδια!

        Η ζωολατρία όμως έχει και σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις. Η εικόνα στα πάρκα των άλλων μεγάλων πόλεων είναι αλγεινή. Η μπόχα από τις ακαθαρσίες των σκύλων είναι ανυπόφορη. Οι πινακίδες απαγόρευσης των σκύλων στους χώρους αναψυχής και παιχνιδιού για τα παιδιά δεν συγκινούν τους «φιλόζωους». Σοβαροί άνθρωποι και οικογενειάρχες διστάζουν να βγουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους στα πάρκα, τα οποία έχουν πια ως αποκλειστική χρήση την αφόδευση και το παιχνίδι των σκύλων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις επιθέσεων σε ανυποψίαστους περιπατητές, ακόμα και σε μικρά παιδιά, αγρίων επιθετικών σκυλιών. Αναφέρονται κατά καιρούς κατακρεουργήσεις, ακόμη και θάνατοι ανθρώπων! Οι δρόμοι τέλος είναι γεμάτοι από περιττώματα σκύλων, ώστε να χρειάζεται δεξιοτεχνία να βαδίσει κανείς!

        Οι νόμοι για τα κατοικίδια έδωσαν το δικαίωμα να στεγάζονται και στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά σοβαρότατες προστριβές μεταξύ των ενοίκων εξαιτίας των γαυγισμάτων όλες τις ώρες τους εικοσιτετραώρου και της ρύπανσης. Είναι θλιβερό το φαινόμενο να ακούει κάποιος στις πολυκατοικίες γαυγίσματα σκύλων, νιαουρίσματα γάτων και να μην ακούγονται πια γέλια και κλάματα παιδιών, λόγο της εφιαλτικής υπογεννητικότητας που μαστίζει όλον τον «πολιτισμένο» κόσμο και φυσικά τη χώρα μας! Είναι αλγεινή η εικόνα να γυρίζουν γυναίκες (και άντρες) στους δρόμους με σκυλιά στην αγκαλιά, αντί να κρατούν χαριτωμένα παιδιά! Στα μπαλκόνια δεν απλώνονται πια παιδικά ρουχαλάκια, αλλά «ζιπουνάκια» για σκυλιά και γάτες! Δεν είναι τυχαίο πως οι «ζωόφιλοι» προσδιορίζουν το φύλο του ζώου τους με το χαρακτηρισμό: «αγόρι» – «κορίτσι», φανερώνοντας περίτρανα την ολέθρια τάση να πάρουν τα κατοικίδια τη θέση των παιδιών στις σύγχρονες οικογένειες!

        Το φαινόμενο «ζωοφιλία» κρύβει αναμφίβολα και υποκρισία. Τα αισθήματα λατρείας των «ζωόφιλων» προς τα ζώα εξαντλούνται στα κατοικίδια. Έτσι λ.χ. για να καλοπερνούν τα κατοικίδια σφαγιάζονται χιλιάδες άλλα ζώα, για να καταλήξουν ως εκλεκτό έδεσμα στο πιάτο τους! Γι’ αυτά τα ζώα δεν ακούγεται καμιά διαμαρτυρία! Νομίζουν οι «φιλόζωοι» ότι αγαπούν τα ζώα και δεν συναισθάνονται ότι τα δυστυχισμένα αυτά πλάσματα υποφέρουν φυλακισμένα στα διαμερίσματα – κλουβιά των μεγαλουπόλεων. Τα αναγκάζουν να κάνουν τις φυσικές τους ανάγκες όταν αυτοί το αποφασίσουν! Ποιο ζώο στη φύση είναι αναγκασμένο να αναστέλλει τις φυσικές του ανάγκες; Για την «τέρψη» ή τη «συντροφιά» του «φιλόζωου» υποφέρει το ζώο, αποδεικνύοντας ότι η «φιλοζωία» έχει καθαρά εγωιστικά κίνητρα!

        Όποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για την ανυπόφορη κατάσταση στους δρόμους και τα πάρκα από τη μπόχα που αφήνουν πίσω τους οι «φιλόζωοι» ή για την επιθετικότητα των άγριων σκύλων, στιγματίζεται ως «εχθρός των ζώων», «απολίτιστος» και «βάρβαρος»! Όμως ελάχιστοι άνθρωποι είναι συνειδητοί εχθροί των ζώων. Αγαπάμε όλα τα ζώα, και όχι μόνο τα κατοικίδια, και τα προστατεύουμε, διότι είναι ποιήματα του Θεού και απαραίτητα στη ζωή μας (διατροφή, εργασία, φιλία). Η μόνη διαφορά μας με τους «φιλόζωους» είναι ότι δεν τα λατρεύουμε και έχουμε τη συναίσθηση της ποιοτικής απόστασης που μας χωρίζει από αυτά. Ο γράφων κατάγεται από κτηνοτροφική οικογένεια. Γεννήθηκα κυριολεκτικά ανάμεσα στα ζώα και το πρώτο μου επάγγελμα ήταν του κτηνοτρόφου. Αγαπώ τα ζώα, τα συμπαθώ, τα φροντίζω, δε θέλω να υποφέρουν, αλλά δεν τα λατρεύω, δεν τα εξισώνω με τους ανθρώπους, οι οποίοι, μόνο αυτοί, είναι εικόνες Θεού.

        Το φαινόμενο «ζωολατρία», εντάσσεται σαφέστατα στο γενικότερο σύστημα κατάπτωσης του συγχρόνου κόσμου. Εμφανίστηκε, όπως αναφέραμε, για να γεμίσει το τρομερό υπαρξιακό κενό του σημερινού ανθρώπου, ως μια ψευδαίσθηση καλλιέργειας αξιών. Αποκομμένος ακούσια ή εκούσια από την αρμονική κοινωνική συμβίωση των ανθρωπίνων προσώπων, και ως εκ τούτου βιώνοντας φρικτή μοναξιά, αναζητεί υποκατάστατα «κοινωνίας», την οποία νομίζει ότι βρίσκει στα ζώα. Αλλά τα ζώα, όσο και να υπερτονισθεί η αξία τους, παραμένουν ζώα, εντελώς διάφορα της ανθρώπινης φύσης και η οποιαδήποτε εσωτερική «ικανοποίηση» που παίρνουμε από αυτά, έχει παροδικό και επιφανειακό χαρακτήρα.

        ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – καθηγητού
        ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΖΩΟΛΑΤΡΙΑΣ

        http://www.agiatriadavyrona.gr/images/SKONTZOS/%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%91/%CE%96%CE%A9%CE%9F%CE%9B%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%91.pdf

  10. Η υδατίδωση είναι η ασθένεια που προκαλείται από το παράσιτο Echinococcus Granulosus. Πρόκειται για ασθένεια ενδημική σε διάφορα μέρη του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα στην οποία τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται και αντιμετωπίζονται ετησίως 550 έως 600 περιστατικά περίπου.

    Η νόσος μεταδίδεται στον άνθρωπο με τα λαχανικά, τα φρούτα και άλλα ωμά τρόφιμα καθώς και το μη πόσιμο νερό, τα οποία μολύνονται με τα ωά του παρασίτου από τα κόπρανα του σκύλου, στο έντερο του οποίου ζει χωρίς να προκαλεί τη νόσο η εχινοκοκκική ταινία.

    (Iατρικά Χρονικά Β.Δ. Ελλάδος
    Τόμος 4, τεύχος 1, 2004: 33 – 34

    Χριστοδούλου Κ., Κουρής Ν., Κάντας Π., Χρήστου Π.*, Κοσκινά Ν.*, Δένδια Κ.*, Κονοφάου Β., Κοντούλης Μ., Χαραλάμπους Χ.)

    Διεθνής βιβλιογραφία:

    1. Colombo C, Paletto A, Maggi G, Masenti E, Massaioli N: Idatidosi epatica. Trattato di chirurgia. Ed Minerva Medica 1397-1401.

    2. Koulas S, Nikaw K, Gogos G, Sakellariou C, Paezis J, Siakas Ph, Tsilikatis Ch, Tsimogiannis E. Surgical treatment of echinococcus cyst patients. Surgical clinic, General Hospital of Ioannina, ‘G. Hatzikosta’.

    3. Cirenei A, Bertoldi I. Evolution of surgery for liver hydatidosis from 1950 to today: Analysis of a personal experience. World J Surg 2001, 25: 87-92.

    4. Erdem E, Nessar M, Sungurtekin U, Fzden A, Tetik C. The management of hepatic hydatid cystis: Review of 94 cases. J of Hepato-Biliary-Pancreatic Surg. 1998, 5: 179-183.

    5. Khoury G, Abiad F, Geagea T, Nabout G, Jabbour S. Laparoscopic treatment of hydatid cysts of the liver and spleen. Surg Endosc. 2000, 14: 243-245.

    6. Kathouda N, Mavor E, Gugenheim J, Mouiel J. Laparoscopic management of benign cystic lesions of the liver. J of Hepato – Biliary – Pancreatic Surg. 2000, 7: 212-217.

    7. Sayek I, Onat D. Diagnosis and treatment of uncomplicated hydatid cyst of the liver. World J Surg. 2001, 25: 21-27.

    8. Sielaff T, Taylor B, Langer B. Recurrence of hydatid disease. World J Surg 2001, 25: 83-86.

    9. Gollanger B, Ldngle F, Auer H, Maier A, Mittlbfck M, Agstner I, Karner J, Langer F. Radical surgical therapy of abdominal cystic hydatid disease: Factors of recurrence. World J Surg, 2000, 24: 717-721.

    10. Senyoz O, Yesildag E, Celayir S. Albendazole therapy in the treatment of hydatid liver disease. Surgery Today, 2001, 31: 487-491.

    • Δεν το ήξερα ότι καλλιεργούνται τα πάρκα του Μοσχάτου και τα λαχανικά τα τρώτε!!! Κύριε E=mc² προσπαθείτε πάλι να διαλύσετε την συζήτηση όπως πάντα. Όλοι οι προηγούμενοι έστειλαν πολύ σωστά σχόλια, γραμμένα με ευγένια που δεν θίγουν κανένα.

      • Εγώ πάντως σε ευχαριστώ πολύ E=mc² που με τα σχόλια σου με ενημερώνεις και καταρρίπτεις τα παραμύθια των φιλόσκυλων, που με τόσο κόπο, δόλο και υποκριτική ευγένεια κατασκεύασαν οι φιλόσκυλοι. Και κάτι ακόμα, μην το πάρεις πάνω σου, αλλά σαυτό το site μπαίνω, μόνο και μόνο για τα δικά σου σχόλια, που όπως βλέπω ενοχλούν κάποιους και κάποιες πολύ !!!

        • δεν χρειάζεται να σε πληροφορεί ο/η/το E=mc², με μια απλή, απλούστατη αναζήτηση μέσω google μπορείς να βρεις και μόνη σου το είναι η υδάτωση και κατά πόσο σε απειλεί. Για να μην κουράζεσαι σου δίνω μια αναφορά:

          http://www.emprosnet.gr/article/42107-ehinokokkosi-ydatidosi

          μην σας κάνει ο/η/το E=mc² να πανικοβάλεστε και να τον βλέπετε σαν παντογνώστη. Το μόνο που κάνει είναι να διαλύει την συζήτηση και να βρίζει όποιον του αντιμιλάει.

          • Εγώ πάντως Αναγνώστρια 14 January 2016 09:25 δεν θα πιστέψω οτιδήποτε γράφεται στο Internet, Θα ασπασθώ την γνώμη των γιατρών, των ερευνητών, του Π.Ο.Υ. κλπ. που παρέθεσε ο/η/το E=mc². Εσείς ασπαστείτε την άποψη του εμπροσνετ και του οποιουδήποτε δεκατοέβδομου μπλόγκ, χωρίς να παραθέτει καμία επιστημονική τεκμηρίωση, έτσι, επειδή το γράφει κάποιο μπλογκ, έτσι θα είναι. Τα στοιχεία, η μελέτη, η έρευνα, που είναι;;;

          • @ Αναγνώστρια 14 January 2016 at 09:25
            Απο European Centre for Disease Prevention and Control
            Echinococcosis

            Echinococcosis is a zoonotic disease (transmitted from animals to humans) caused by the larval stage (hydatid cyst) of tapeworms. Eggs are excreted in the faeces of infected dogs and foxes and can be ingested by humans either by close contact with these animals or through contaminated food.

            The most common location of cysts is the liver, but cysts may develop in almost any organ, including lungs, kidneys, spleen, nervous tissue, etc, years after the ingestion of the echinococcus eggs. In the case of cystic disease, symptoms usually appear due to the large size of the cysts. Cysts in the lungs invades tissues in a cancer-like fashion and if untreated always leads to death.

            Επίσης εδώ:
            Heracles project (Human cystic Echinococcosis ReseArch in CentraL and Eastern Societies) … stage (metacestode) of the tapeworm Echinococcus granulosus complex.

            Προφανώς και αυτοί είναι παντογνώστες (ΞΕΡόλες)!!!

          • @ Αναγνώστρια 14 January 2016 at 09:25

            Ίνα εκπληρωθεί το ρηθέν…..:
            “Και θάρθουν καιροί, όπου θα παραμερισθούν οι γιατροί, και θα κάνουν κουμάντο οι τσαρλατάνοι !!! “

          • Έγώ απορώ γιατί η αναγνώστρια 14/1/16 9,25, που προσπαθεί να κάνει γαργάρα το θέμα, και να μας πείσει ότι δεν κινδυνεύουμε ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας από τις ακαθαρσίες του σκύλου της, δεν πάει να τα μαζέψει από το πάρκο, και να τα πάει σπίτι της η έξω από την δική της πόρτα; Έχουμε ξεφύγει εντελώς… μα εντελώς, μου φαίνεται!

          • @Αναγνώστρια 14 January 2016 at 09:25
            Τότε ενημερώστε τους ακόλουθους επιστήμονες και τον Π.Ο.Υ.
            Εχω βάλει και τα mail τους για να μη κουράζεστε. Απλά αντικαταστήστε το [A.T.] με το @ . Τόσο απλό!!!

            ΕΣΥ ΚΙΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ !!! ΥΠΑΤΟ !!!


            WHO/OIE Manual on Echinococcosis in Humans and Animals:
            a Public Health Problem of Global Concern

            Authors* and Contributors**

            Professor R.W. Ammann*, University Hospital of Zurich, Department of Internal Medicine,
            Gastroenterology, Rämistrasse 100, CH-8091 Zurich, Switzerland (Fax: + 41-1- 255 45 03)

            Professor G. Battelli*, Department of Veterinary Public Health and Animal Pathology, University of
            Bologna, 40064 Ozzano Emilia, I-Bolgona, Italy (giobat [A.T.] vet.unibo.it)

            Dr T.C. Beard**, The Menzies Building, University of Tasmania, 17 Liverpool Street, Hobart,
            Tasmania 7001, Australia

            Professor A.S. Bessonov**, K.I. Skrjabin Institute of Helminthology, B. Cheremushkinskaja str. 28, Moscow
            117218, Russia (bessonov [A.T.] ru.ru)

            Dr S. Campano Diaz**, Jefe Nacional Proyecto Control Hidatidosis, Departamento de Protección Pecuaria,
            SAG, Ministerio de Agricultura, Santiago, Chile (scampano [A.T.] entelchile.net)

            Dr F.J. Conraths*, Federal Research Centre for Virus Diseases of Animals, Seestrasse 55,
            D-16868 Wusterhausen, Germany (franz.conraths [A.T.] wus.bfav.de)

            Professor P.S. Craig*, Department of Biological Sciences, University of Salford, Salford M5 4WT, England
            (p.s.craig [A.T.] biosci.salford.ac.uk)

            Professor F.K. Dar**, Department of Medical Microbiology, Faculty of Medicine & Health Services, United
            Arab Emirates University, P.O. Box 17 666, Al Ain, United Arab Emirates (fkdar [A.T.] uaeu.ac.ae)

            Professor P. Deplazes*, WHO Collaborating Centre for Parasitic Zoonoses, Institute of Parasitology,
            Veterinary and Medical Faculty, University of Zurich, Winterthurerstr. 266a, CH- 8057 Zurich, Switzerland
            (pdeplaze [A.T.] vetparas.unizh.ch)

            Professor F. De Rosa**, Dipartimento di Mallatie Infective e Tropicali, Università ‘La Sapienza’, Piazza
            Risorgimento 14, 00192 Rome, Italy

            Professor J. Eckert*, WHO Collaborating Centre for Parasitic Zoonoses, Institute of Parasitology,
            Veterinary and Medical Faculty, University of Zurich, Winterthurerstr. 266a, CH-8057 Zurich, Switzerland
            (eje [A.T.] isi.ch)

            Dr P. Economides*, Director, Department of Veterinary Services, Ministry of Agriculture, Natural
            Resources and Environment, OIE Reference Laboratory for Echinococcosis/Hydatidosis, 1417 Nicosia,
            Cyprus (vet.services [A.T.] cytanet.com.cy)

            Professor C. Filice**, Echo Unit, Department of Infectious and Tropical Diseases, University of Pavia, Via
            Taramelli 5, I-27100 Pavia (carlfil [A.T.] unipv.it)

            Associate Professor R. Gasser*, The University of Melbourne, School of Veterinary Science, 250 Princes
            Highway, Werribee, Victoria 3030, Australia (r.gasser [A.T.] vet.unimelb.edu.au)

            Dr M.A. Gemmell*, formerly WHO Collaborating Centre for Surveillance and Control of Echinococcosis
            /Hydatidosis, University of Cambridge. New address: 1 Purfleet Place, King’s Lynn, Norfolk PE30 I JH, UK
            (Michael.A.Gemmell [A.T.] btinternet.com)

            Professor P. Giraudoux*, Laboratoire de Biologie et Écophysiologie, Place Leclerc, Université de Franche-
            Comté, F-25030 Besançon, France (Patrick.Giraudoux [A.T.] univ-fcomte.fr)

            Professor B. Gottstein**, Institute of Parasitology, Veterinary and Medical Faculty, University of Berne,
            P.O. Box 8466, CH-3001 Berne, Switzerland (gottstein [A.T.] ipa.unibe.ch)

            Dr F. Grimm*, WHO Collaborating Centre for Parasitic Zoonoses, Institute of Parasitology, Veterinary and
            Medical Faculty, University of Zurich, Winterthurerstr. 266a, CH- 8057 Zurich, Switzerland
            (felix.grimm [A.T.] access.unizh.ch)

            Dr D.D. Heath*, Wallaceville Animal Centre, P. O. Box 40 063, Upper Hutt, New Zealand
            (heathdd [A.T.] agresearch.cri.nz)

            Dr D. Jenkins*, Australian Hydatid Control and Epidemiology Program, 12 Mildura Street, Fyshwick,
            ACT 2609 Australia (djenkins [A.T.] effect.net.au)

            Professor M. Kamiya**, Laboratory of Parasitology, Graduate School of Veterinary Medicine, Hokkaido
            University, Kita-18, Nishi-9 Sapporo 060-0818, Japan (kamiya [A.T.] vetmed.hokudai.ac.jp)

            Professor P. Kern*, Department of Medicine, Section of Infectious Diseases, University of Ulm, Robert-
            Koch-Str. 8, D-89081 Ulm, Germany (peter.kern [A.T.] medizin.uni-ulm.de)

            Dr J.R. Lawson**, 11 Howard Street, Macandrew Bay, Dunedin, New Zealand

            Dr E.J. Larrieu*, Director de Salud Ambiental. Consejo Provincial de Salud Pública, Laprida 240, 3er piso,
            8500 Viedma, Prov. De Rio Negro, Argentina (msrione [A.T.] anmat.gov.ar)

            Dr M.W. Lightowlers**, The University of Melbourne, School of Veterinary Science, Molecular
            Parasitology Laboratory, 250 Princes Highway, Werribee, Victoria 3030, Australia.
            (marshall [A.T.] unimelb.edu.au)

            Dr Feng-jie Liu**, National Hydatid Center of China, Division of Epidemiology and Control, 141 First
            Jianquan Road, Urumqi, Xinjiang 830 002, People’s Republic of China (lfj [A.T.] public.wl.xj.cn)

            Professor C.N.L. Macpherson*, School of Medicine, St. George’s University, P.O. Box 7, Grenada, West
            Indies (cmacpherson [A.T.] sgu.edu)

            Professor A. Mantovani**, WHO/FAO Collaborating Centre for Research and Training in Veterinary
            Public Health, Istituto Superiore di Sanità, Viale Regina Elena, I -00161 Rome, Italy (oms-fao [A.T.] iss.it)

            Professor D.P. McManus*, The Queensland Institute of Medical Research, Molecular Parasitology Unit,
            300 Herston Road, QLD 4029 Brisbane, Australia (donM [A.T.] qimr.edu.au)

            Dr F.-X. Meslin*, Co-ordinator Animal and Food-related Public Health Risks Team, Department of
            Communicable Diseases, World Health Organization, 1211 Geneva, 27 (meslinf [A.T.] who.ch)

            Professor S.O. Movsessian*, Institute of Parasitology RAS, Leninsky Prospekt 33, Moscow 17071, Russia
            (movses [A.T.] iparan.msk.ru)

            Dr A.M. Nikogossian**, Institute of Zoology NAS, AM. P. Sevak str. 7, Yervan 375014, Armenia

            Dr J.M. Nonnemaker**, Institute of Health Services Research, University of Minnesota, Minneapolis,
            Minnesota 55 455, USA (James.M.Nonnemaker-1 [A.T.] tc.umn.edu)

            Dr D.F. Orlando*, Ministerio de Salud Pública, Director, Comisión Nacional Honoraria de Lucha Contra La
            Hidatidosis, Bvar. España 2673, C.P. 11.300 Montevideo, Uruguay (dorlando [A.T.] hidatidosis.org)

            Dr P. Parodi*, Department of Food, Nutrition and Veterinary Public Health, Ministry of Health, Istituto
            Superiore di Sanitá, Viale Regina Elena, I-00161 Rome, Italy

            Professor Z.S. Pawłowski*, University of Medical Sciences, Adam Wrzosek Collegium, ul. Dabrowskiego
            79, Room 504, PL- 60 529 Poznan, Poland (zpawlows [A.T.] eucalyptus.usoms.poznan.pl)

            Professor R.L. Rausch*, Department of Comparative Medicine, T-142 Health Sciences Center, University of
            Washington School of Medicine, Box 35 71 90, Seattle, WA 98195-7190, USA (Fax: 001-206-543-8047)

            Dr M.G. Roberts*, AgResearch, Wallaceville Animal Research Centre, P.O. Box 40 063, Upper Hutt, New
            Zealand (robertsm [A.T.] agresearch.cri.nz)

            Dr T. Romig*, Institute of Zoology, Division of Parasitology, Building 220 B, University of Hohenheim,
            Emil-Wolff-Str. 34, D-70599 Stuttgart, Germany (romig [A.T.] uni-hohenheim. de).

            Professor Dr N. Sato*, First Department of Surgery, Hokkaido University Hospital, N-14, W-5, Kita-ku,
            Sapporo 060-8648, Japan (naoki-sa [A.T.] med.hokudai.ac.jp)

            Dr P.M. Schantz*, Division of Parasitic Diseases, National Center for Infectious Diseases, Centers for
            Disease Control and Prevention, Building 102, 4770 Budford Highway NE, Atlanta, GA 30341-3724, USA
            (pms1 [A.T.] cdc.gov)

            Dr A. Seimenis*, Director, WHO Mediterranean Zoonoses Control Centre, Athens, Greece
            (mzcc1 [A.T.] compulink.gr)

            Dr T. Selhorst**, Federal Research Centre for Virus Diseases of Animals, Seestrasse 55, D-16868
            Wusterhausen, Germany (selhorst [A.T.] wus.bfav.de)

            Dr C. Staubach**, Federal Research Centre for Virus Diseases of Animals, Seestrasse 55, D-16868
            Wusterhausen, Germany (staubach [A.T.] wus.bfav.de)

            Professor K. Suzuki**, Department of Public Health and Welfare, Chuo-ku, N-3, W-6, Sapporo 060-8588,
            Japan

            Dr K. Tackmann*, Federal Research Centre for Virus Diseases of Animals, Seestrasse 5, D-16868
            Wusterhausen, Germany (k.tackmann [A.T.] .wus.bfa.de)

            Dr A. S. Thakur**, Alfaro 195, 3 H, 1641- Acassuso, Buenos Aires, Argentina (athakur [A.T.] cvtci.com.ar)

            Professor R.C.A. Thompson*, WHO Collaborating Centre for Molecular Epidemiology of Parasitic
            Infections, Division of Veterinary and Biomedical Sciences, Murdoch University Perth, South Street,
            Murdoch 6150, Western Australia (andrew_t [A.T.] numbat. murdoch.edu.au)

            Professor T. Todorov**, Faculty of Medicine, P.O. Box 54, 1431 Sofia, Bulgaria.

            Dr P.R. Torgerson*, Department of Veterinary Microbiology and Parasitology, Faculty of Veterinary
            Medicine, University College Dublin, Ballsbridge, Dublin 4, Ireland (paul.torgerson [A.T.] ucd.ie)

            Professor J. Uchino**, Director, Kushiro Rosai Hospital, Nakazono-cho 13-23, Kushiro 085, Japan
            (juchino [A.T.] mb.infoweb.ne.jp)

            Professor W. von Sinner**, Department of Radiology, King Faisal Specialist Hospital & Research Centre,
            MBC 28, P.O. Box 3354, 11211 Riyadh, Kindom of Saudi Arabia (glenys [A.T.] smtpgw.kfshrc.edu.sa)

            Professor D.A. Vuitton*, WHO Collaborating Center for Prevention and Treatment of Human
            Echinococcosis, Faculty of Medicine and Pharmacy, University of Franche-Comté, F-25030 Besançon,
            France (dominique.vuitton [A.T.] univ-fcomte.fr)

            Dr H. Wen**, Department of General Surgery, Xinjiang Medical College, 830054 Urumqui, Xinjiang 0991,
            People’s Republic of China (w57921 [A.T.] mail.infonet.xj.cn)

          • Αναγνώστρια 9:25 Ακόμα και έτσι να είναι, δεν σας απαλλάσσει απ’ την υποχρέωση σας να μαζέψετε τις ακαθαρσίες του σκύλου σας!

          • @Αναγνώστρια 14 January 2016 at 09:25

            Αφού μπήκες στον κόπο να κάνεις και εσύ την έξυπνη, (η μήπως την κουτοπόνηρη???) ΙΣΣΣΑΑΑΑΑ, και να βάλεις να ψάξουν κάποιοι αναγνώστες για την “υδάτωση” !!! (δηλ. το παπάριασμα), ούτε να το γράψεις σωστά δεν ξέρεις!!! πάρε το σωστό… εχινοκοκκίαση υδατίδωση και για να μή κουράζεσαι και εσύ…

            https://www.google.gr/search?q=%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=2P2ZVoX6NcaSaq37nqgH#q=%CE%B5%CF%87%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B7

          • Η αναγνώστρια 9.25 14 Ιανουαρίου 2016, που φυσικά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ιατρική, καλά θα κάνει να σωπάσει και κυρίως να πάψει να παραπληροφορεί για πολύ σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας, παραπέμποντας σε αστεία άρθρα. Να ασχοληθεί καλύτερα με ποδόσφαιρο, πολιτική, κριτική θεάτρου, παραψυχολογία, ταρώ, χαρτομαντεία κλπ.
            Αν πάντως ήμουν εγώ στη θέση του E=mc² όχι μόνο μπινελίκια θα σούσερνα αλλά θα σε είχα καταγγείλει και στον ιατρικό σύλλογο, έτσι για να στανιάρεις.

          • Οχι βέβαια ότι κωλύομαι να σε καταγγείλω και εγώ, έτσι…
            Για να δούμε, θα έχεις τα κότσια να αποζημιώσεις έστω και μισό παθόντα; Δεν ήξερα, παρασύρθηκα, το έγραφε ένα σιτε και άλλες φτηνιάρικες δικαιολογίες.

      • @Anonymous 29 December 2015 at 14:19

        Οταν σου χτυπήσουν την πόρτα το τοξόπλασμα, η λεπτοσπείρωση, το E. Coli, η salmonela, ο εχινόκοκκος, η giardia, η κρυπτοσποριδίωση, η καμπυλοβακτηρίωση, ο παρβοϊός, η brucella, η λεϊσμανίαση, το toxocara, η διροφιλάρια, το αγκυλόστομα, πλατυέλμινθες, ασκαρίδες, η νόσος του Lyme, ο αιμορραγικός πυρετός, η τουραραιμία, οι ρικέτσιες, η ερλιχίωση, η πιροπλάσμωση κλπ… τότε θα με θυμηθείς!!!

        Τότε αναζήτησε ίαση σε ευγενικά σχόλια…, στους ανεύθυνους η μη φιλόσκυλους και φιλόγατους, στον ανύπαρκτο δήμο,
        αλλά ΟΧΙ σε μένα!!!

        Μέχρι τότε ζήσε στο παραμύθι σου, κάνοντας “ευγενικά σχόλια” και προβάλλοντας το Ουτιδανό ΕΓΩ σου !!!, παρασύροντας και άλλους αθώους!!! στήν ευγενική μέν, υποκριτική και επικίνδυνη δε άγνοιά (???) σου.

        Καλές γιορτές.

      • @Anonymous 29 December 2015 at 14:19

        Οταν σου χτυπήσουν την πόρτα το τοξόπλασμα, η λεπτοσπείρωση, το E. Coli, η salmonela, ο εχινόκοκκος, η giardia, η κρυπτοσποριδίωση, η καμπυλοβακτηρίωση, ο παρβοϊός, η brucella, η λεϊσμανίαση, το toxocara, η διροφιλάρια, το αγκυλόστομα, πλατυέλμινθες, ασκαρίδες, η νόσος του Lyme, ο αιμορραγικός πυρετός, η τουραραιμία, οι ρικέτσιες, η ερλιχίωση, η πιροπλάσμωση κλπ… τότε θα με θυμηθείς!!!

        Τότε αναζήτησε ίαση σε ευγενικά σχόλια…, στους ανεύθυνους η μη φιλόσκυλους και φιλόγατους, στον ανύπαρκτο δήμο,
        αλλά ΟΧΙ σε μένα!!!

        Μέχρι τότε ζήσε στο παραμύθι σου, κάνοντας “ευγενικά σχόλια” και προβάλλοντας το Ουτιδανό ΕΓΩ σου !!!, παρασύροντας και άλλους αθώους!!! στήν ευγενική μέν, υποκριτική και επικίνδυνη δε άγνοιά (???) σου.

        Καλές γιορτές.

      • @Anonymous 29 December 2015 at 14:19

        Μιλάς σε έναν μαθηματικό τύπο με την προσφώνηση ‘Κύριε’???
        Δηλαδή στο πr² Θα έλεγες “Κύριε εμβαδέ του κύκλου”
        ΙΣΣΑΑΑΑΑ ρε ευγενικό ΝΟΥΜΕΡΟΟΟΟΟΟΟ τράβα να σώσεις, κάνα ΤΑΧΑ ετοιμοθάνατο ζωάκι, μπας και σου πουν μπράβο οι ανέραστες σκυλούδες…

        Και να στο πώ λαϊκά: “Οδευσε προς συνουσίωσην”
        https://www.youtube.com/watch?v=AUaFvHXMvpg

        Και εντάξει, οι φιλόσκυλοι δεν μαζεύουν τα προϊόντα των κουραδομηχανών τους, οι καρεκλοκένταυροι του δήμου, τι κάνουν??? Κυκλοφορούν με τα χέρια στις τσέπες???

        Και να θυμάσαι σύστημα αστεία δε σηκώνω, σε κάθε σου ολίσθημα εγώ θα σου τα χώνω!!!

        https://www.youtube.com/watch?v=6qJlPIIHkhw

        Σε περιμένω…

  11. Για σας και Χρόνια Πολλά ρε φιλοζωάρες, που καταφέρατε να κάνετε ΟΛΟ, ΜΑ ΟΛΟ, το Μοσχάτο ένα απέραντο αποχωρητήριο για τους σκύλους σας. Αντε να χαθήτε ΒΡΩΜΑΡΙΔΕΣ

    E=mc² σε γουστάρω και εγώ, γιατί είσαι ο μόνος που ευχήθηκε Καλές γιορτές ! εδώ μέσα !!!

    Μαζί σου, σε όλα…

  12. Λυπαμαι πολυ που οντως υπαρχουν οι ασυνειδητοι που δε φροντιζουν να μαζευουν τις ακαθαρσιες του φιλου τους…Αλλα το θεμα ειναι απλα να συμβιωνουμε,οχι οι ανθρωποι αλλα και ολα τα υπολοιπα πλασματα αυτου του ματαιου κοσμου!Οσο για τον εξυπνακια κυριο με το ονομα e=mc² η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας και η μικροβιοφοβια ψυχιατρικη νοσος(παραθεστε μας τη σχετικη βιβλιογραφια…)

    Συνεχως οι ιδιες συζητησεις με την ιδια καταληξη,ξεσπατε εκει που σας παιρνει,τη φτωχεια και τη μιζερια ειναι δυσκολο να την παλεψετε,θελει κοτσια κι αγωνα κι επιφερει κυρωσεις…ολα τα υπολοιπα απλα για να εκτονωνεστε!!!Ανατρεφετε παιδια και διαιωνιζετε εχθρες και παθη και μονο εφοδια δεν ειναι αυτα για το αβεβαιο μελλον τους!ειναι μεγαλη ευθυνη το να εχεις παιδι,ισως καποιοι να το σκεφτουν διπλα..

    • Κυρία Ράνια. Διακρίνω κάποιο καταθλιπτικό σύνδρομο σε εσάς; η έπεσα έξω;

      Όπως το είπατε η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Γιαυτό μάθετε να βάζετε τόνους πρώτα και κενό μετά από κάθε πρόταση και κατόπιν κάντε την ψυχιατρική σας διάγνωση… σε όσους πιθανόν να μη μπορέσετε ποτέ να φτάσετε !!!

    • Κυρία Ράνια.
      Να το επαναλάβω και εγώ.

      “Οταν σου χτυπήσουν την πόρτα το τοξόπλασμα, η λεπτοσπείρωση, το E. Coli, η salmonela, ο εχινόκοκκος, η giardia, η κρυπτοσποριδίωση, η καμπυλοβακτηρίωση, ο παρβοϊός, η brucella, η λεϊσμανίαση, το toxocara, η διροφιλάρια, το αγκυλόστομα, πλατυέλμινθες, ασκαρίδες, η νόσος του Lyme, ο αιμορραγικός πυρετός, η τουραραιμία, οι ρικέτσιες, η ερλιχίωση, η πιροπλάσμωση κλπ… τότε θα με θυμηθείς!!!

      Τότε αναζήτησε ίαση σε ευγενικά σχόλια…, στους ανεύθυνους η μη φιλόσκυλους και φιλόγατους, στον ανύπαρκτο δήμο,
      αλλά ΟΧΙ σε μένα!!!

      Μέχρι τότε ζήσε στο παραμύθι σου, κάνοντας “ευγενικά σχόλια” και προβάλλοντας το Ουτιδανό ΕΓΩ σου !!!, παρασύροντας και άλλους αθώους!!! στήν ευγενική μέν, υποκριτική και επικίνδυνη δε άγνοιά (???) σου.”

    • @Ράνια 6 January 2016 at 06:41

      Δεν θα σας παραθέσω καμία βιβλιογραφία για την μικροβιοφοβία. Μπορείτε να την βρείτε μόνη σας στο διαδίκτυο η στις τοπικές φιλοζωικές, απ’ όπου αποκτήσατε το διδακτορικό σας στην ψυχοπαθολογία !!!

      Θα σας παραθέσω όμως το ακόλουθο:
      Σχέση τοξοπλάσματος (γάτες) & σχιζοφρένεια.
      Σχετίζεται κάπως με την έπαρση και αλαζονεία που σας διακατέχει…

      Synopsis
      Toxoplasma gondii and Schizophrenia

      E. Fuller Torrey* and Robert H. Yolken†
      Author affiliations:
      *Stanley Medical Research Institute, Bethesda, Maryland, USA; †Johns Hopkins University Medical Center, Baltimore, Maryland, USA

      Abstract

      Recent epidemiologic studies indicate that infectious agents may contribute to some cases of schizophrenia. In animals, infection with Toxoplasma gondii can alter behavior and neurotransmitter function. In humans, acute infection with T. gondii can produce psychotic symptoms similar to those displayed by persons with schizophrenia. Since 1953, a total of 19 studies of T. gondii antibodies in persons with schizophrenia and other severe psychiatric disorders and in controls have been reported; 18 reported a higher percentage of antibodies in the affected persons; in 11 studies the difference was statistically significant. Two other studies found that exposure to cats in childhood was a risk factor for the development of schizophrenia. Some medications used to treat schizophrenia inhibit the replication of T. gondii in cell culture. Establishing the role of T. gondii in the etiopathogenesis of schizophrenia might lead to new medications for its prevention and treatment.

      • Καλά είναι απίστευτο. Ευχαριστώ ρε παιδιά απ’ το ΜοσχάτοΤαυρος. Είχα μεσάνυχτα, πραγματικά. Και μένα προσπαθούσαν να με πείσουν κάτι βλαμμένες φιλόζωες όταν γέννησα να πάρω ένα γατί σπίτι, γιατί θα αποκτούσε το παιδάκι μου λέγαν ανοσία, αλλά η γιατρός σχεδόν θα με έδερνε όταν την ρώτησα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί. Ευχαριστώ και πάλι ΜοσχάτοΤαυρος.

        Αλλά έχω μιά απορία. Ποιος τις ελέγχει όλες αυτές;; Είναι πραγματικά επικίνδυνες ρε παιδιά.

      • @Ράνια 6 January 2016 at 06:41

        Θα σας πρότεινα να διαβάσετε τα: “Φάρμα των ζώων” & “1984” και τα δύο του George Orwell. Και μετά… ψηλαφίζετε… την ιατρική επιστήμη!!! και δή την ψυχιατρική!!!

        (Υπάρχουν και σε κινούμενα σχέδια – παιδικά, αν δυσκολεύεστε)

    • @Ρανια 6 January 2016 at 06:41

      Εσείς σίγουρα γεννηθήκατε “πανέξυπνη”. Και ναι αφού το λέτε εσείς έτσι θα είναι… ‘είμαι σίγουρα & μικροφοβικός & ημιμαθής & ψυχασθενής & φτωχός & εξυπνάκιας, & μίζερος και πολλά άλλα που δε τολμήσατε να γράψετε’ άλλωστε το διδακτορικό, που αποκτήσατε από την τοπική φιλοζωική, σας κατέστησε την πλέον ειδήμονα ψυχίατρο, ανά την υφήλιο.

      ” Οσα δεν φτάνεις αλεπού, ποτέ σου μην σώσεις να τα φθάσεις… “

    • Άκουσε Ράνια

      Το θέμα μας εδώ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΟΥ. Το κατάλαβες;
      Δεν είναι ούτε το σύμφωνο συμβίωσης με ζώα, ούτε ο e=mc², αλλά ούτε οι συμβουλές σου πρός αυτούς που έχουν ήδη παιδιά. Συμβουλές να δώσεις στα δικά σου παιδιά η σαυτά που θα κάνεις, αν κάνεις.

      Το ότι η Κα. Έφη νοιάζεται για την υγεία του παιδιού της, είναι προς τιμήν της, δεν θα την ειρωνευτείς εσύ, με τις ανοησίες και τα υπαρξιακά σου, το κατάλαβες και αυτό;

      Τώρα για το σχολιαστή/στρια e=mc², καλά κάνει και τα γράφει, γιατί προφανώς κάτι γνωρίζει παραπάνω από σένα, και από μένα, και πολλούς μας εδώ μέσα, και καλά κάνει και βάζει και την βιβλιογραφία, για να ξεστραβωθώ και ‘γώ και σύ.

      Και για να τελειώνουμε. ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΟΥ

    • Κοίτα ρε που καταντήσαμε. Ένα μάτσο παλαβές να έχουν κάνει το Μοσχάτο κανονική χέστρα για τους σκύλους τους και να μη τολμάς να μιλήσεις.

      Κυρία Ράνια μήπως ξέρετε τις γόνιμες μέρες των Ουρακοτάγκων;

  13. Θα έλεγα σε όλους εσάς τους φανατικούς κυνόφιλους…(γιατί φιλόζωοι δεν είστε, μόνο για τα σκυλιά δίνετε ψυχή και σώμα, τα γατιά τα κλοτσάτε και τα πουλιά πολλοί τα κυνηγάτε για σπόρ)..
    ..ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΤΕ,εσείς και τα σκυλιά σας!!! Αλλά το έχετε κάνει ήδη και το κάνετε καθημερινά οπότε…

    Κάθε σπίτι και σκύλος/οι ο Ταύρος και το Μοσχάτο, φυσικό κι επόμενο να γίνουμε “σκατοπεριοχές”, μέχρι και στη Γλυφάδα του lifestyle πιο λίγα έχουν κι ας είναι της μόδας.Εχει παραγίνει, έχουμε γίνει φάρος για όσους έχουν ή θέλουν σκύλο αλλά δέν έχουν πάρκα κοντά τους.

    Φυσικά δέ πρέπει να κατηγορούμε τα ζωντανά, πρέπει να κατηγορούμε τα νεκροζώντανα κυνόφιλα “όντα” που κουμαντάρουν τα ζωντανά. Κάτι “πράματα” με τουπέ και ύφος “κάνε πέρα,έχω σκύλο είμαι ανώτερος” και κανένα σεβασμό για οτιδήποτε άλλο παρα μόνο για το σκυλί τους το οποίο συνήθως έχουν αγοράσει γιατί τα αδέσποτα “δέν κάνουν για σπίτι”…

    Δέν προσκυνάμε όλοι τα σκυλιά και κυρίως δέν απολαμβάνουμε να παίζουμε με τα σκατά τους.
    Περπατάς…πατάς σκατά
    Κάνεις ποδήλατο…πατάς σκατά ή κάνεις σλάλομ για να τα αποφύγεις.
    Παίζουν μπάλα τα παιδιά…πατάν σκατά ή ντριμπλάρουν τα σκατά για να μη βάλουν γκόλ αυτά αντί για τη μπάλα.

    Πάλι καλά που δε χέζουν στους δρόμους και δέ τα πατάμε και όταν οδηγούμε…κάτι σώθηκε.Φαντάσου να πρέπει να καθαρίζεις σκατά απο 3 ζευγάρια παπούτσια τη μέρα ΚΑΙ να ξεσκατίζεις και το αυτοκίνητο.

    Πολύ σκατό…ούτε πρόβατα να βόσκατε, τσομπάνηδες. ΜΠΕ ρε

    Εσείς λοιπών που τα γουστάρετε τόσο, απλώστε το κουλό σας και μαζέψτε τα και κάντε τα ότι θέλετε. Πάρτε τα και σπίτι σας να τα μυρίζετε κιόλας. “Τα κακάκια του μωρού μου είναι μωρέ γιατί να σιχαθώ?” όπως λέει και μια βαρεμένη…όπως λένε πολλές/οι βαρεμένες/οι.

    Και όσο αφορά την δικαιολογία “είναι απο τα αδέσποτα”….και αλήθεια να είναι, πάλι εσείς οι δήθεν “φιλόζωοι” φταίτε. Παίρνετε σκύλο και για οποιοδήποτε λόγο τον παρατάτε στο δρόμο και παίρνετε άλλο. ΤΟΣΟ φιλόζωοι είστε…ούτε αυτοκίνητα δέν αλλάζετε τόσο εύκολα.

  14. Εγώ έχω μάθει πολύ καλά να φυλάγομαι από όλους αυτούς που μεταμφιέστηκαν σε σωτήρες των ζώων. Κρέμασαν μια ταμπέλα ‘φιλόζωος’ και περιμένουν τον αφελή να πέσει στα νύχια τους για να τον κατασπαράξουν είτε συναισθηματικά είτε οικονομικά. Ξυπνήστε ρεεε. Βρικόλακες είναι με μάσκα λύκου.

  15. Φυσικά δεν είναι μόνο φιλόσκυλες.. είναι πολλύύύύύύ φιλόζωες. Τώρα εσείς όλοι που τις ζηλεύετε γιατί είναι όμορφες, καλλιεργημένες, με αισθήματα, αρχές, ευαισθησίες, ιδανικά σπάνια και κυρίως το ήθος τους είσαστε απλά κατώτεροι. Σας ενοχλεί που φετίχ τους έχουν τα κακάκια των σκύλων τους, εσείς τι έχετε;; ζαρτιέρες, στριγκάκια, βούρδουλες, δεκαπεντάποντα, ζαρτινιέρες….
    α ρε ΖΗΛΙΑΡΙΔΕΣ

    Φιλόζωοι η μάλλον ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ μην μασάτε. Πάρτε κιάλλα δύο τουλάχιστον ο καθένας, έτσι θάχουμε πιο πολλά σκατά.

  16. Δείτε και μ@λ@κίες που θα ζήλευε και ο Goebbels!!!

    “Να λανθάνεις είναι ανθρώπινο,
    να συγχωρείς σκυλίσιο”

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=966782066742242&set=gm.966135843461744&type=3&theater

    Ενώ το original είναι:
    “Να λανθάνεις είναι ανθρώπινο,
    να συγχωρείς ΘΕΙΚΟ

    Τώρα αν οι σκύλοι είναι ανώτεροι κι απ’ τον Θεό!!! ε τότε άντε και φουκ οφφ πούστρες.

    Αγ@μητες!!!! σε χρόνο παρατατικό, υπερσυντέλικο, μέλλοντα, αόριστο, παρακείμενο…. για ενεστώτα ούτε λόγος!!!!

    Μπάς και συνέλθετε μ@υνόπανα….

    Τάσος Λειβαδίτης (Γένεσις”)

    Στην αρχή ήταν το χάος.
    Μετά γεννήθηκα εγώ, μονάχος, σ’ έναν κόσμο ραγισμένο
    μ’ έναν κουρελιασμένο Θεό που γύριζε από πόρτα σε πόρτα
    ζητιανεύοντας την ύπαρξή του.
    Ύστερα γίναμε ξαφνικά δυο. Φιληθήκαμε
    Κι άρχισε να σκοτώνει ο ένας τον άλλον.

    Αλλά εσείς οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ (theofora & chris) φτωχομπινέδες !! (ρε συ, αφού σκύβεις για να περάσεις κάτω απ΄την πόρτα… τάρανδος???????????????)
    η αλλιώς…. άλλος φοράει το μπουρνούζι σου όταν λέιπεις!!!

  17. Τώρα επειδή κατηγορήθηκα για αγένεια!!! πάρτε ένα ρελαντί… μουνοπ@ν@.

    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ!!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=WiKXYm1xYLI
    https://www.youtube.com/watch?v=jOhCJWJADFc
    Ενοχλήθηκες? Εχουμε και γιαυτό!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=k9YgZ5bhGJg
    Ετοιμάζεσαι για μήνυση, ασφαλιστικά, μέτρα κλπ??? πάρε νάχεις!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=VX-AjsmZg8M

    Δεν στάνιαρες?? καρακόλι? (ξέρεις τι σημαίνει?????)

    https://www.youtube.com/watch?v=9EG5rN5TTIQ

    Το original εδώ… (Η εξήγηση…) Ως συνήθως σε ανύποπτο χρόνο!!! για τους εχέφρονες (νομική γλώσσα)
    http://www.moschatotavros.gr/e-mails/anagnostria-ekklisi-gia-ta-adespota-tou-tavrou/

    Α ρε να δείς, τι… σου ‘χω για μετά!!!

    Πούστρ@

  18. Εδω και 20 μερες βλεπω περιττωματα σκυλου εξω απο την πορτα μου καθε μερα τα μαζευω αλλα την αλλη μερα παλι τα ιδια Τι μπορω να κανω γιατι ειναι αδυνατον να την στησω ολη μερα για να δω ποιος ειναι Φυσικα αποκλειεται να ειναι αδεσποτα δεν μπορει να δινουν καθε μερα ραντεβου… εξω απο την πορτα μου για την αναγκη τους Σιγουρα ειναι καποιος που με λουρακι οδηγει τον σκυλο του στο ιδιο σημειο

    ΥΓ Προσωπικα ειχα σκυλους για 35 χρονια που σημαινει οτι αγαπαω τα ζωα αλλα οχι τα ζωα… που τα εχουν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ