Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, διοργανώνει τη 2η Δημιουργική Απασχόληση Πολιτισμού & Ψυχαγωγίας για Παιδιά 5-12 ετών. Οι εγγραφές για το πρόγραμμα θα διαρκέσουν από τις 2 έως τις 15 Ιουνίου 2016

Καλοκαίρι στην πόλη μας!

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου υποδέχεται το τέλος της σχολικής χρονιάς με καινούρια εκπαιδευτικά Προγράμματα για τους μικρούς μας φίλους.

Τα προγράμματα της 2ης Δημιουργικής Απασχόλησης Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να διασκεδάσουν συμμετέχοντας σε δράσεις με άξονες την Πλούσια ελληνική, αλλά και Παγκόσμια Πολιτιστική κληρονομιά και Παράδοση.

Με αγάπη και στήριξη στην οικογένεια περιμένουμε τα παιδιά για ένα όμορφο, δημιουργικό καλοκαίρι, γεμάτο πολιτιστικές δράσεις και διασκέδαση!

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου
Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
Απόστολος Σιώκας

———————————————————————————

Μέσα από όλες τις μορφές της τέχνης, συνεχίζουμε να παίζουμε και να μαθαίνουμε!

Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση γεμάτη εικαστικά, κίνηση, ομαδικά Παιχνίδια, θέατρο, όπερα, ιστορία της τέχνης, χορό, κινηματογράφο, μουσική, κουκλοθέατρο, μα πάνω από όλα δράση, δημιουργία και διασκέδαση.

Εγγραφές: 
Από 2 έως 15 Ιουνίου 2016
Δευτέρα – Παρασκευή 6:00μ.μ.–8:30μ.μ.

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
(Χρυσοστόμου Σμύρνης 18 & Αγ. Κωνσταντίνου)
Τηλ. 210 9431760

Αίθουσα 6 Δημοτικών Σφαγείων 
(Επταλόφου και Πειραιώς – Ταύρος)
Τηλ. 210 3466785
Οι εγγραφές συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια του Προγράμματος στους χώρους διεξαγωγής

Κόστος Συμμετοχής: 
• Για κατοίκους ή δημότες Μοσχάτου-Ταύρου για ένα Παιδί 38€ σε μία Περίοδο 70€ σε δύο Περιόδους, 100€ σε τρεις Περιόδους, 130€ σε τέσσερις Περιόδους
• Για δύο αδέρφια 70€ σε μία Περίοδο, 130€ σε δύο Περιόδους, 180€ σε τρεις Περιόδους, 240€ σε τέσσερις Περιόδους
• Για κατοίκους άλλων Περιοχών 50€ την κάθε Περίοδο

Επικοινωνία: 
Τηλ. 6978 409945 info.cherrytreeproduction@gmail.com
www.facebook.com/cherrytreeproduction
www.cherrytree.gr

Το Πρόγραμμα Περιλαμβάνει: 
• Θεατρικό Παιχνίδι
• Μουσική
• Ιστορία της τέχνης
• Ζωγραφική-κατασκευές-χειροτεχνία
• Παραμύθια κλασικά αλλά και της λαϊκής Παράδοσης
• Θέατρο σκιών (Καραγκιόζης) και κατασκευή φιγούρας
• Όπερα
• Κινηματογράφο
• Κλασικό μπαλέτο – Μοντέρνος Χορός
• Κουκλοθέατρο
• Παιχνίδια

Χώροι διεξαγωγής του Προγράμματος: 
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Χρυσοστόμου Σμύρνης 18 & Αγ. Κωνσταντίνου)

Αίθουσα 2-3 Δημοτικών Σφαγείων (ΕΙταλόφου και Πειραιώς, Ταύρος)

Όλοι οι χώροι διεξαγωγής του Προγράμματος είναι κλιματιζόμενοι

Περίοδοι: 
Α’ Περίοδος: 20/6 – 24/6
Β’ Περίοδος: 27/7 – 1/7
Γ’ Περίοδος: 4/7 – 8/7
Δ’ Περίοδος: 11/7 – 15/7

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 

1) «Το Παιχνίδι των χρωμάτων»: Τα Παιδιά ανακαλύπτουν τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας της τέχνης μέσω των έργων σπουδαίων ζωγράφων. Σε αυτά τα εργαστήρια, τα Παιδιά θα ψυχαγωγηθούν Προσεγγίζοντας τους μεγάλους ζωγράφους αυτοσχεδιαστικά μέσω κολάζ, ζωγραφικής και χειροτεχνίας.

2) «Με τα φτερά της μουσικής»: Με ένα μουσικό καράβι ταξιδεύουμε στον θαυμαστό κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από τα πιο δημοφιλή έργα που έχουν γραφτεί ανά τους αιώνες, όπως οι Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι, η Μικρή Νυχτερινή Μουσική του Μότσαρτ, η Πέμπτη Συμφωνία του Μπετόβεν, ο Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι, Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Μέντελσον κ.α.

3) «Όπερα για Παιδιά»: Όλα τα είδη των τεχνών ενσωματώνονται στην όπερα. Μουσική, χορός, εικαστικά και τόσες άλλες τέχνες αποτελούν μέρος μιας Παράστασης. Σε αυτό το Πρόγραμμα τα Παιδιά θα γνωρίσουν τον Μαγικό Αυλό μια από τις πιο διάσημες όπερες του W. A. Mozart σε λιμπρέτο του Emanuel Schikaneder. Η ιστορία μέσα από την Περιπλάνηση του πρίγκιπα Tamino μας ξεναγεί σε κόσμους παραμυθένιους και εξωτικούς της ανατολής όπου η Βασίλισσα της Νύχτας, ο Παπαγκένο, τα άγρια θηρία και πολλά άλλα παραμυθένια στοιχεία κάνουν την όπερα τόσο ενδιαφέρουσα για μικρούς και για μεγάλους. Τη Σταχτοπούτα μια από τις πιο διάσημες όπερες όχι μόνο του Rossini αλλά και του ρεπερτορίου της όπερας. Και την όπερα Χάνσελ και Γκρέτελ βασισμένη στο γνωστό ομώνυμο παραμύθι των αδελφών Γκριμ.

4) «Αφηγήσεις Παραμυθιών»: Αγαπάγαμε τα Παραμύθια και κάθε μορφή λόγου, γραπτή ή Πληροφορική, που μεταδίδει την ανθρώπινη ανάγκη για έκφραση. Από τα Παραμύθια της λαϊκής Παράδοσης, στα κλασικά και τις σύγχρονες αστικές ιστορίες.

5) «Το εργαστήρι του Καραγκιόζη»: Ο Καραγκιόζης γνήσια έκφραση της λαϊκής σοφίας, διασκεδάζει όλα τα Προβλήματα και τις δυσκολίες. Έχει τη δύναμη του λόγου και την υπεροχή του μεγαλείου ψυχής. Τα Παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του μπερντέ, ζωγραφίζουν τις φιγούρες, μπαίνουν Πίσω από τη σκηνή και δίνουν τις δικές τους Παραστάσεις.

6) «Και ήρθε η ώρα να Παίξουμε θέατρο»: Μέσα απο τις τεχνικές του θεατρικού Παιχνιδιού τα Παιδιά διευρύνουν τους ορίζοντές τους, καταλαβαίνουν τον εαυτό τους αλλά και τον κόσμο των μεγάλων. Ένα δυνατό μέσο έκφρασης που Προσφέρει στο Παιδί δημιουργία και το μέσο προσέγγισης της θεατρικής τέχνης. Το Παιδί καλείται να συμμετάσχει σε ολόκληρη τη διαδικασία του θεατρικού Παιχνιδιού, να αναλάβει ρόλους, να βιώσει το θεατρικό φαινόμενο.

7) «Κινηματογραφικό εργαστήρι»: Μέσα από ένα διασκεδαστικό Παιχνίδι εξερεύνησης διαφόρων ειδών του cinema όπως ο βουβός κινηματογράφος, το musical ή τα κινούμενα σχέδια, τα Παιδιά επεξεργάζονται την εικόνα, την μουσική και τον ήχο.

8) « Κουκλοθέατρο»: Το γνωστό θεατρικό είδος που κερδίζει μέχρι και σήμερα τους θεατές χάρη στην ιδιαιτερότητά του και στην ελευθερία που αφήνει στη φαντασία όπου τα Παιδιά μαγεύονται από τους χαρακτήρες που ενσαρκώνουν οι κούκλες και ταυτίζονται με τους ήρωες, τους οποίους και ακολουθούν στο μαγικό κόσμο των Παραμυθιών.

9) «Ελάτε στο Πάρτι μας»: Οι μικροί μας φίλοι στο τέλος της εβδομάδας θα διασκεδάσουν, θα Παίξουν ομαδικά Παιχνίδια, θα χορέψουν, θα συναντήσουν το αγαπημένο εργαστήρι face painting και το εργαστήρι με τις μπαλονακατασκευές που θα τους φτιάξει το δικό τους μαγικό μπαλόνι.

Όλα τα ανωτέρω Προγράμματα Πραγματοποιούνται από εξαίρετους για το κάθε είδος εκπαιδευτές.

Συνεργαζόμενοι εκπαιδευτές: 
Ευαγγέλια Καλαβρυτινού, καθηγήτρια μοντέρνου χορού και μπαλέτου
Ανδρέας Ξενόπουλος, μουσικός, ιδρυτής του Piano Plus Festival
Θέατρο σκιών Αθανασίου
Αλεξάνδρα ΚαΙούτσου, ερευνήτρια κοινωνικής Πολιτικής
Δήμητρα Κοκκινοπούλου, μουσικός
Φώτης Δημητρακάκης, σκηνοθέτης
Μαρία Λυμπεράκου, σοπράνο – πΙερα Νέων
Αναστάσιος Στέλλας, τενόρος – Όπερα Νέων
Μάλαμας Σταύρος, ζωγράφος
Άννα Σταυράτη, εμψυχώτρια
Δήμητρα Γιάντσιου, εμψυχώτρια θεατρικού Παιχνιδιού
Καλ/κή δ/νση: Αλεξάνδρα Κερασίδου σύμβουλος Πολιτισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ