Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου με ανακοίνωση της που τιτλοφορείται «Δίωξη για εγκατάλειψη των Ολυμπιακών Ακινήτων. Απιστία σε βαθμό κακουργήματος» παίρνει θέση για τα όσα συμβαίνουν στην παραλία Μοσχάτου το τελευταίο διάστημα.

Στο κείμενο της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου αναφέρονται τα εξής :

“Ποινικά υπόλογοι από χθες (σύμφωνα με δημοσιεύματα του καθημερινού τύπου) οι πρώην πρόεδροι της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» καθώς, όπως προέκυψε μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα, με πράξεις ή παραλείψεις τους, άφησαν μετά το τέλος των αγώνων να ρημάξουν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες κόστισαν στους φορολογούμενους πολίτες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η πολιτική της ριζοσπαστικής αριστεράς, των οικολογικών οργανώσεων και των κινήσεων πολιτών, που έβλεπαν πίσω από όλο αυτό το πανηγύρι την τσιμεντοποίηση της Αθήνας, την καταλήστευση του δημόσιου χρήματος και την υπερχρέωση της χώρας και των πολιτών, όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μίλαγαν για «εθνική ιδέα» με σκοπό την ιδιοποίηση του δημόσιου χώρου από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα

Ειδικά σε εμάς, στην περιοχή του Φαληρικού Όρμου, στην παραλία του Μοσχάτου, το σκάνδαλο αφορά την εγκατάλειψη των εκατοντάδων δέντρων που είχαν φυτευτεί Ιούλιο 2004 και την καταστροφή του δικτύου αυτόματου ποτίσματος, που λειτούργησε μόνο μια(!) φορά με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα δενδρύλλια. Αν βέβαια είχαν μεγαλώσει τα δέντρα θα είχαν   σχηματιστεί οι συνθήκες του οικολογικού πάρκου και δεν θα μπορούσε να ψάχνει η κυβέρνηση για παραχωρησιούχους, ώστε να ιδιωτικοποιήσει την παραλία και τον αιγιαλό. Διαδικασία ιδιωτικοποίησης που δυστυχώς προβλέπεται στο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) του Δεκεμβρίου 2013 και που γνωμάτευσε θετικά πριν την υπογραφή του η πλειοψηφία, η τότε και η τώρα, του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου απεμπολώντας την παλαιότερη κοινή πολιτική θέση για δημόσιο – κοινόχρηστο οικολογικό Πάρκο.

Η ανώνυμη εταιρεία – ΝΠΙΔ διαχείρισης των δημόσιων χώρων των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τους δικαστικούς λειτουργούς είναι φορέας παρανομιών σε βαθμό κακουργήματος. Οι δικαστικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ο αγώνας για δημόσια – κοινόχρηστη παραλία, υπό την διαχείριση φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως διατυπώνεται στη γνωμάτευση του προέδρου Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος κ. Μιχαήλ Δεκλερή από το 2007 είναι επίκαιρος και επιβεβλημένος. Εμείς επιμένουμε στο δημόσιο χαρακτήρα του χώρου, ενώ η δημοτική αρχή Μοσχάτου – Ταύρου και ο δήμαρχος μέχρι στιγμής δεν αντιτάχτηκαν (και μάλλον δεν πρόκειται) στην μεταβίβαση της παραλίας μας στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) πριν λίγες εβδομάδες.

Για μια αξιοβίωτη ανάπτυξη της περιοχής είναι απαραίτητη η αποκατάσταση του οισυστήματος του Φαληρικού Όρμου και η σύνδεση του με ήπιες χρήσεις χωρίς νέα κτήρια υπό την διαχείριση φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης. Άλλωστε η μεταολυμπιακή νομοθεσία (2005) αυτό προέβλεπε πριν εγκαταλειφτεί (εσκεμμένως;) η περιοχή. Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό αποτελεί δέσμευση”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ