Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας που στην έδρα της Π.Ε. του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Χρήστου Καπάταη, με σκοπό την ενημέρωση των Δημάρχων Μοσχάτου – Ταύρου και Καλλιθέας και των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων, για την έναρξη του έργου ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (φάση Α’), προϋπολογισμού 150.000.000€.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, τόσο η Κεντρική Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Έργων της Περιφέρειας Αττικής δια του προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών όσο και η εκπρόσωπος μηχανικός της αναδόχου εταιρείας, έδωσαν στοιχεία για την έναρξη αλλά και την εξέλιξη του έργου.

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή και την έναρξη του μεγάλου έργου για το Παραλιακό Μέτωπο, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου έκανε την εξής δήλωση:

«Εντός των αμέσως προσεχών ημερών ξεκινάει η Α΄φάση κατασκευής του έργου του Παραλιακού Μετώπου στην περιοχή του Μοσχάτου και της Καλλιθέας. Η Α΄φάση περιλαμβάνει τα έργα υποδομής, όπως τη μετατόπιση και βύθιση της υπερυψωμένης λεωφόρου Ποσειδώνος, την κατασκευή του αντιπλημμυρικού καναλιού, το έργο ανανέωσης των υδάτων του Κηφισού όπως και το έργο εκβάθυνσης του Ιλισού, έργα τα οποία προστατεύουν ολοκληρωτικά την πόλη μας από τον κίνδυνο μεγάλης πλημμύρας.

Παράλληλα, το όνειρο της ανάπλασης της περιοχής, με τη δημιουργία ενός πάρκου 240 στρ. με πράσινο και χώρους αθλητισμού και αναψυχής, γίνεται πραγματικότητα. Μετά από πολλά χρόνια δικαιώνονται οι αγώνες κατοίκων του Δήμου μας, του Δημάρχου Ταξιάρχη Παπαντώνη και εμένα προσωπικά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την παραλία μας για πολλά χρόνια και που επιτέλους θα δούνε το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη χρηματοδότηση της εκπόνησης της μελέτης ανάπλασης, όλους εκείνους τους υπουργούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του Δήμου Μοσχάτου που συνέβαλαν διαχρονικά, κυρίως όμως από το 2011, στο να φθάσουμε σε αυτό το σημείο, ιδιαίτερα όμως την Περιφερειάρχη Αττικής κα.Δούρου, η οποία ανέλαβε τη μεγάλη ευθύνη υλοποίησης του έργου.

Θα ήθελα να σταθώ σε δύο ανθρώπους όμως που αγωνίστηκαν για τον σκοπό αυτό, τον Δήμαρχο Μοσχάτου κ.Ταξιάρχη Παπαντώνη και τον αείμνηστο Υδραυλικό  Μηχανικό κ.Νικολόπουλο Παναγιώτη ο οποίος αγωνίστηκε και επέμεινε για το αντιπλημμυρικό έργο για μία περιοχή που παρότι δεν ήταν κάτοικος της περιοχής, αγάπησε ιδιαίτερα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες, κινήματα πολιτών, Δημοτικούς Συμβούλους, υπαλλήλους του Δήμου, που αγωνίστηκαν πολλές δεκαετίες τώρα για να φθάσουμε στο σημείο αυτό».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
    ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ…..
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΝ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ