Ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου Αντώνης Μπούτσης είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο πολυσυζητημένος δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης.

Με φανατικούς υποστηρικτές και ορκισμένους πολέμιους βρίσκεται πάντα στις πρώτες γραμμές της πολιτικής αντιπαράθεσης στο δήμο μας. Πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Ευθυμίου, αφήνει πίσω του τρεισήμισι χρόνια θητείας ως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου και του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης στο δήμο για να αναλάβει τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Λέει πάντα την γνώμη του, ανεξάρτητα αν αυτό πολλές φορές του στοιχίζει, χαρακτηρίζει αναξιοπρεπή την προεκλογική εκστρατεία εκ μέρους αντιπάλων της παράταξης του και δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του για το μέλλον των οποίων όμως προηγείται σαφώς το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής όπως ξεκαθαρίζει. Συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του οφείλεις να του αναγνωρίσεις ότι δεν κρύβεται στα δύσκολα κι ότι έχει τεράστια αυτοδιοικητική γνώση και κυρίως εμπειρία διοίκησης σε δύσκολες θέσεις.

Τo MoschatoTavros.gr ξεκινά μια νέα ενότητα γνωριμίας με το δημοτικό συμβούλιο Μοσχάτου Ταύρου, με την φιλοδοξία σε βάθος χρόνου να φιλοξενήσει όλους τους δημοτικούς συμβούλους και να δώσει το βήμα όπου θα εκφραστούν όλες οι απόψεις.

Κι η αρχή σε αυτή την νέα ενότητα γίνεται με μια συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί.

 Συνέντευξη στον Δημήτρη Μπίζα

Πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου – Ταύρου. Τι σημαίνει για σένα αυτό το γεγονός;

Κατ’ αρχήν να πω ότι αυτή η πρωτιά ήταν για μένα μια πολύ μεγάλη αναγνώριση μιας δουλειάς, εγώ δεν θα βιαστώ να την αξιολογήσω αλλά εκ του αποτελέσματος είναι η αναγνώριση μιας δουλειάς από τον κόσμο και από την κοινωνία που βίωσε τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς. Για μένα ήταν σημαντικό που ήταν συνδυασμός από δυο πρωτιές. Πρωτιά και στο Μοσχάτο αλλά και πρωτιά και στον Ταύρο με την έννοια ότι στο Μοσχάτο έχω μια πορεία τα τελευταία είκοσι χρόνια περίπου, από το ’90 που εκλέγομαι. Στον Ταύρο ήταν για μένα ένας αχαρτογράφητος για μένα χώρος μια περιοχή που έπρεπε να αποδείξεις πράγματα, να δείξεις πράγματα. Και η κοινωνία και δικαίως μας αντιμετώπισε με πολύ μεγάλη καχυποψία. Αλλά νομίζω και στον Ταύρο γρήγορα η κοινωνία κατάλαβε ότι ήρθαμε για να κάνουμε δουλειά και ειδικά στο δικό μου το αντικείμενο στον πολιτισμό και στον αθλητισμό ήταν πολλοί οι καινούριοι θεσμοί που λειτούργησαν στην κοινωνία του Ταύρου. Πρόχειρα μόνο μπορώ να πω πέρα από την επέκταση του Πνευματικού Κέντρου και του Αθλητικού Οργανισμού. Θεσμοί όπως οι Αθλοδιακοπές σε υποδομές και εγκαταστάσεις στον Ταύρο. Τα ανοιχτά σχολεία, η ανάπτυξη καινούριων τμημάτων και η ενδυνάμωση ήδη υπαρχόντων θεσμών όπως τα Ταύρεια, η συμμετοχή του Ταύρου και των σχολείων του στο καρναβάλι, το μαθητικό φεστιβάλ.

Αλήθεια πόσο δύσκολο ήταν το έργο της συνένωσης δύο δήμων και μάλιστα σε ένα νευραλγικό πόστο που απαιτεί διοίκηση σαν αυτό που είχες αναλάβει ;

Καμιά φορά το συζητάμε χαριτολογώντας με κάποιους συναδέλφους ότι ήταν ακόμα και για εμάς που ήμασταν οι εμπειρότεροι, εγώ ήμουν εκλεγμένος τέταρτη φορά, κι άλλοι συνάδελφοι παλιοί και έμπειροι, ήταν μιας εξαιρετικής δυσκολίας γεγονός. Τον πρώτο χρόνο δηλαδή το ’11 μας πήρε ολόκληρη περίοδο για να καταλάβουμε τι καινούριο συμβαίνει. Γιατί στην περιοχή μας είχαμε τα εξής δεδομένα. Είχαμε δυο δημάρχους μακράς θητείας που έφευγαν, τη συνένωση, την κρίση. Δύο κοινωνίες με ανισότητες κοινωνικές και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο στους δύο αυτούς τομείς οι οποίοι δεν είχαν ένα κοινό, ενιαίο σύστημα ελέγχου και εξουσίας. Ήταν δύο αυτόνομοι τομείς στους οποίους έπρεπε να είσαι από πάνω διαρκώς. Δηλαδή κι εγώ ο ίδιος δεν καταλάβαινα τη δυσκολία του εγχειρήματος που αναλάμβανα αναθέτοντας μου ο δήμαρχος και το κομμάτι του Πνευματικού Κέντρου και του Αθλητισμού. Προφανώς και τέτοιου τύπου δυσκολίες αντιμετώπισαν όλοι οι συνάδελφοι και αυτό ίσχυε και για ολόκληρο το δήμο.

Τι θα ξεχώριζες κάνοντας έναν μικρό απολογισμό από τη θητεία σου στον πολιτισμό και τον αθλητισμό;

Εκείνο που εγώ λέω σαν απολογισμό φεύγοντας ότι παρά την εποχή και τις δυσκολίες και τα οικονομικά προβλήματα κανένας από τους θεσμούς που υπήρχε και λειτουργούσε στους δύο προηγούμενους δήμους δεν διεκόπη. Και θεωρώ ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη συνένωση των δύο δήμων το ότι δεν εγκαταλείφθηκε κανένας θεσμός τουναντίον μέσα από την συνένωση οι θεσμοί επεκτάθηκαν και αναπτύχθηκαν. Όπως τα Ταύρεια και το Μαθητικό Φεστιβάλ. Ή όπως το καρναβάλι στο Μοσχάτο. Και όλα αυτά έγιναν με πολύ λιγότερους πόρους. Με μια διστακτικότητα στην αρχή αλλά νομίζω ότι τελικά όλα πήγαν καλά. Μέσα από αυτά τα τμήματα προχώρησε πιο γρήγορα από ότι πιστεύαμε και οι πιο αισιόδοξοι – ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς – η συνένωση των δήμων μας στο πλαίσιο του Καλλικράτη γιατί δόθηκε η δυνατότητα να έρθουν κοντά οι δύο κοινωνίες, να γνωρίσει η μία την άλλη μέσα από εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Και παρά τις ανισότητες που υπήρχαν και εν πολλοίς υπάρχουν και εγώ δεν τις έχω κρύψει από την πρώτη στιγμή. Και δεν μιλάω τόσο στις υποδομές που δεν μπορείς να κάνεις πολλά σε μια τριετία. Μιλάω για απλά πράγματα υπήρχαν και υπάρχουν ανισότητες που κι εγώ ακόμα σ’ αυτά τα τρία χρόνια δεν μπόρεσα να τις επιλύσω. Για παράδειγμα το θέμα του προσωπικού που αυτά τα χρόνια έγινε ακόμα λιγότερο λόγω των συνταξιοδοτήσεων δεν μας έδωσε τη δυνατότητα στα γήπεδα και στα δημοτικά στάδια του Ταύρου να έχουμε την πολυτέλεια των φυλάκων και των καθαριστριών που έχουμε στο Μοσχάτο. Και το λέω, το λέω από την πρώτη στιγμή, έχω κι εγώ τις δικές μου ευθύνες και είναι ένα θέμα προς επίλυση.

Υπήρξαν δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκες να πάρεις αυτά τα τρεισήμισι χρόνια;

Πολλές. Πολλές. Σχεδόν καθημερινές. Τεράστια ρίσκα. Τεράστια άγχη. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, σε δυναμώνει σίγουρα αλλά δεν ξέρω πόσο υγιεινό είναι, είχα την ευθύνη σε δύο τομείς στο Πνευματικό Κέντρο και στον Αθλητισμό όπου κάθε σαιζόν που ξεκίναγε όπως και αυτή που διανύουμε τώρα, δεν έχεις στα χέρια σου από την αρχή της περιόδου αρχές Σεπτέμβρη, μέσα Σεπτέμβρη, το υλικό που χρειάζεσαι, εννοώ το ανθρώπινο δυναμικό δηλαδή δέκα καλλιτεχνικούς και δέκα γυμναστές και με αυτούς σχεδιάζω μια δουλειά, αυτή μπορώ, αυτή βγάζω. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή και φέτος είμαστε στην ίδια περίοδο, περιμένουμε να έρθουν στα χέρια μας οι θέσεις που έχουν εγκριθεί μεν αλλά η γραφειοκρατία είναι τεράστια, για να πεις ότι έχω αυτό το υλικό και πορεύομαι. Πολύ σημαντικό αυτό.

Και μιλάμε για πολιτιστικούς ή αθλητικούς χώρους όπου δραστηριοποιούνται νέοι και παιδιά όπου χρειάζεται διπλή προσοχή.

Υπάρχουν προβλήματα διάφορα. Εγώ θα έλεγα χαριτολογώντας ότι υπάρχουν και τα καθιερωμένα προβλήματα με τα προγράμματα ωρών των ομάδων. Και να πούμε, εγώ το έχω πει και στις ομάδες, το έχω πει και δημόσια ότι το Μοσχάτο και ο Ταύρος είναι δυο περιοχές με πάρα πολλές υποδομές συγκριτικά με το τι υπάρχει δίπλα μας. Ας αναλογιστούμε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον Εθνικό.

Αφού λοιπόν έχουμε τις υποδομές. Ειδικά εδώ στο Μοσχάτο. Γιατί κατά τη γνώμη σου προέκυψε αυτή η κόντρα με τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΜ Στέφανο Φαναρίτη. Αλλά και από τους περισσότερους διοικητικούς παράγοντες των ομάδων υπάρχει μια γκρίνια. Προφανώς δεν υπάρχουν οι επιχορηγήσεις που υπήρχαν παλιά όμως φταίει μόνο αυτό;

Δεν ήταν το πρόβλημα τόσο στις επιχορηγήσεις. Γιατί παρά τις δυσκολίες η δημοτική αρχή όλα τα χρόνια, με εξαίρεση τη χρονιά που βγήκε καθαρά και το είπε ότι έδωσε πολλά χρήματα για τις υποδομές και για την καταλληλότητα των γηπέδων και που ομοφώνησε τότε η αντιπολίτευση παρά το ότι μετά λαϊκίστικα έβγαινε και έλεγε δώστε λεφτά. Πάντα το θέμα των παραγόντων και είναι και θέμα όλης της Ελλάδας και όλων των ομάδων. Είναι το γνωστό πρόβλημα με τις ώρες. Ένα γήπεδο είναι σαν το σπίτι μας. Όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο πολύ χώρο θέλουμε. Εγώ χαριτολογώντας έχω πει στο δημοτικό συμβούλιο με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση, σε οποιονδήποτε συνάδελφο, συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης ήθελε να πάρει αυτόν τον άχαρο ρόλο να βγάζει κάθε χρόνο το πρόγραμμα και να το δίνει στις ομάδες να του τον παραχωρούσα. Και θα χαιρόμουν να ερχόντουσαν κάποια εποχή οι ομάδες και να έλεγαν τα βρήκαμε, συμφωνούμε σε όλα. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Αυτή η γκρίνια θυμάμαι υπήρχε από τότε που υπεύθυνος στον ΟΝΑ ήταν ο συνάδελφος ο Άρης Κρεμμύδας. Ακολούθησε και με τη Βασιλική την Καραβία. Νομίζω όμως ότι σε γενικές γραμμές και παρά κάποιες περιπτώσεις τύπου ΑΕΜ, οι ομάδες καταλαβαίνουν στο τέλος και δεν είναι θέμα μιας ή δύο ωρών. Νομίζω ότι πρέπει να χαρούμε όλοι τις υποδομές που υπάρχουν στην περιοχής μας.

Είναι φανερό ότι αγαπάς αυτό που κάνεις. Νοιάζεσαι. Γιατί πιστεύεις ότι σε «στόχευσε» η αντιπολίτευση; Το όνομα σου ήταν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι μεν έλεγαν τα καλύτερα οι δε κατήγγειλαν «Σημεία και Τέρατα». Ακούστηκαν πράγματα για κακοδιοίκηση και πως ο δήμος έχει τσιφλίκι ορισμένων. Τι απαντάς;

Όπως επίσης γίναμε και μάρτυρες μιας εντελώς αναξιοπρεπούς προεκλογικής περιόδου.

Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να κάνουμε χαρακτηρισμούς εγώ τουλάχιστον δεν το υιοθετώ.

Το λέω εγώ ότι ήταν μια προεκλογική περίοδος με πολλά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Γιατί το Μοσχάτο είναι μια περιοχή – χωριό που όλοι γνωριζόμαστε και πραγματικά εγώ λυπάμαι πολύ να οξύνονται τα πράγματα τόσο γιατί ακολουθεί μετά μια πενταετία που πρέπει να ξανασυνεργαστούμε ή τουλάχιστον να συνυπάρχουμε.

Εγώ ήθελα να πω το εξής. Κατ’ αρχάς είναι αλήθεια ότι δέχθηκα πολλές επιθέσεις όχι μόνο από την αντιπολίτευση ακόμα και από παράγοντες σωματείων. Νομίζω όμως ότι ο κόσμος έχει κρίση και μπορεί να καταλάβει την υπερβολή. Σε τελική ανάλυση πολλές από αυτές τις επιθέσεις μάλλον μου έκαναν καλό παρά μου έκαναν κακό. Παράδειγμα όταν δέχομαι μια άδικη επίθεση – δεν έχει σημασία το πρόσωπο έχουν καταγραφεί αυτά – γιατί κάποιες ώρες την εβδομάδα επί είκοσι μέρες έπρεπε να γίνουν σχολικοί αγώνες και μάλιστα δεν το έβγαλαν έτσι. Είπαν ότι τους δημιουργώ πρόβλημα κ.λ.π. Εγώ βγήκα στην κοινωνία και εξήγησα για ποιο λόγο κάποιος παράγοντας φωνάζει και ότι ο λόγος που φωνάζει είναι ότι πέντε ώρες δεν θα κάνει η ομάδα του προπόνηση αλλά θα κάνουν τα παιδιά όλου του Μοσχάτου.

Γενικότερα τι νομίζεις ότι ευθύνεται γι’ αυτή την αντιπαράθεση;

Τώρα όσον αφορά στο γενικότερο. Είναι αλήθεια ότι ίσως για όλα αυτά φταίει και ο χαρακτήρας μου που είναι χαρακτήρας μαχητικός. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θέλουν να αφήσουν μια κουβέντα να περάσει. Δεν σημαίνει ότι έχω πάντα δίκιο. Αλλά έχω την άποψη μου και θέλω να την καταθέσω. Θα την πω ακόμα κι αν είναι κόντρα με όλους. Πραγματικά και για την παράταξη έχω παίξει ένα ρόλο, να θυμίσω μάλιστα ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους που μπήκα μετά στο πλευρό του δημάρχου για τα εύκολα και για την φωτογραφία. Εγώ στάθηκα πλάι του από τότε που ξεκίνησε να διεκδικεί από το 2008 και έχει τη σημασία του αυτό. Γιατί στη χαρά είμαστε όλοι χαρούμενοι κι αγκαλιασμένοι. Το θέμα είναι όταν τα πράγματα ξεκινάνε κι εδώ τα πράγματα θυμίζω ξεκίνησαν δύσκολα. Και θα συνεχίσω να το κάνω στο βαθμό που αυτό συνάδει και με τον καινούριο μου ρόλο. Με την έννοια ότι σίγουρα ο ρόλος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου είναι αλλιώς.

Ο ρόλος του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου οφείλει να είναι ενωτικός. Είναι ένας θεσμός. Πόσο δύσκολο θα είναι μετά από μια προεκλογική περίοδο που άφησε «πληγές»; Πως θα το καταφέρεις αυτό, πιστεύεις;

Θα είναι δύσκολο όπως δύσκολο είναι κάθε αντικείμενο που καλείται να υπηρετήσει κανείς με συνείδηση.

Ξέρω πως δεν είναι δική σου απόφαση αλλά καθαρά του δημάρχου, αλλά εσύ σαν Αντώνης θα προτιμούσες να παραμείνεις στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό ή πιστεύεις ότι αυτή η νέα πρόκληση έρχεται την κατάλληλη στιγμή;

Αυτό που κλήθηκα να κάνω τα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια και μάλιστα σε συνθήκες πρώτης θητείας του νέου Καλλικρατικού δήμου, ήταν μια πάρα πολύ τιτάνια περίπτωση. Και πραγματικά χαίρομαι που με τις νέες επιλογές ο δήμαρχος το χωρίζει. Γιατί πλέον πιο ομαλά μπορούν κάποιοι άνθρωποι να το υπηρετήσουν. Δεν πιστεύω στους αναντικατάστατους. Πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να υπηρετήσει ένα ρόλο. Μου άρεσε το αντικείμενο μου και θα σταθώ δίπλα και στους νέους συναδέλφους και στον κόσμο των δομών. Γιατί το αγάπησα, δέθηκα. Πολλοί νέοι θεσμοί ξεκίνησαν επί των ημερών μου και στο Πνευματικό Κέντρο και στον ΟΝΑ και στο Μοσχάτο και στον Ταύρο. Επίσης να πω ότι θεωρώ εξαιρετικά τιμητική την πρόταση που δέχθηκα από το δήμαρχο και μια εξίσου πιο σημαντική πρόκληση αν αυτό δεν συνδυαστεί με τον χαρακτήρα μου (γέλια) και τα καταφέρω γιατί πρόκειται πραγματικά για ένα δύσκολο εγχείρημα. Όμως ήθελα πω ότι νομίζω ότι αυτό που υπηρετείς, το υπηρετείς με αρχές και με αξίες μπορείς να το υπηρετήσεις σωστά. Λέγοντας για το δημοτικό συμβούλιο ότι καταλαβαίνω ότι ο ρόλος του προέδρου είναι ένας ρόλος που πρέπει να υπηρετεί την ενότητα και ταυτόχρονα να συντονίζει το δημοτικό συμβούλιο και παράλληλα να κάνει το δημοτικό συμβούλιο να είναι και αποτελεσματικό.

Και επίσης να προωθεί στο δημοτικό συμβούλιο θέματα που προτείνει η αντιπολίτευση ή να ενημερώνει εγκαίρως για τα προ ημερησίας. Ήταν το μεγάλο πρόβλημα του προηγούμενου συμβουλίου αυτό.

Πράγματι πρέπει να λύσουμε το θέμα, όσο το δυνατόν περισσότερο των εκτός ημερησίας διάταξης. Πάντως εκτός από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου την ίδια στιγμή είναι και πρώτος σε σταυρούς, όπως ξεκινήσαμε, της παράταξης Ευθυμίου. Εγώ δεν πρόκειται να υπάρξω πασαδόρος της αντιπολίτευσης. Πλήρης σεβασμός και πλήρης υλοποίηση του κανονισμού λειτουργίας. Η πρώτη μου πράξη ως πρόεδρος, ήταν να στείλω τον κανονισμό λειτουργίας σε όλους τους συναδέλφους;

Να το κάνουμε λίγο πιο πιπεράτο; Σε τι θα διαφοροποιηθείς από τον προκάτοχο σου Θανάση Ντερέκα; Γιατί έχω την αίσθηση ότι θα είσαι διαφορετικού τύπου πρόεδρος.

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι διαδέχομαι έναν άνθρωπο με πολύ μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά. Κι έτσι κι αλλιώς και αυτό θα είναι μια πρόκληση και θα έχει το δικό του ενδιαφέρον. Μάλιστα εγώ έχω να πω ότι ο Θανάσης ο Ντερέκας ήταν αποτελεσματικός πρόεδρος και είναι πολύ σημαντικό το δημοτικό συμβούλιο χωρίς να χάνει την ουσία της κουβέντας και του διαλόγου ταυτόχρονα να είναι αποτελεσματικό. Το πλαίσιο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου είναι ο κανονισμός και αυτό οφείλουμε να σεβαστούμε. Είναι σίγουρο ότι είμαστε δύο διαφορετικοί χαρακτήρες με τον προηγούμενο πρόεδρο. Νομίζω ότι θα βοηθήσει η πολύ καλή μου διαπροσωπική σχέση με τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον Δημήτρη Ζώταλη. Πιστεύω ότι τουλάχιστον στα αυτονόητα μπορούμε να βρούμε σημεία επαφής. Και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν θέλω να ήμαστε ένα δημοτικό συμβούλιο που θα «ξημερώνεται» να συζητάει και στο τέλος να έχουμε συζητήσει πέντε θέματα.

Η σχέση με τον δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου;

Να ξαναπώ ότι η σχέση μου με τον Ανδρέα τον Ευθυμίου και σε προσωπικό επίπεδο και σε επίπεδο συνεργασίας είναι εξαιρετική. Νομίζω και μόνο η πρόταση και η πρόσφατη εκλογή μου ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δείχνουν ακριβώς αυτή την σχέση. Η οποία σχέση είναι ακριβώς έτσι δυνατή και σημαντική γιατί σφυρηλατήθηκε στα δύσκολα. Όπως είπα και πριν εγώ δεν ήρθα στην πορεία. Είναι λογικό ότι με κάποιους ξεκινάς και κάποιοι έρχονται για να σχηματίσεις πλειοψηφίες αλλά ήμουνα σε μια ομάδα συναδέλφων που τους εκτιμώ και τους σέβομαι πολύ βαθιά που μαζί με τον Ανδρέα Ευθυμίου ξεκινήσαμε την πορεία για τη διεκδίκηση της δημαρχίας και ο κόσμος αυτό το τίμησε. Οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές. Δεν συμφωνούμε σε όλα. Αλλά νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα και την εμπειρία πια και να συνθέσουμε μέσα από το διαφορετικό πολλές φορές πάντα με σεβασμό στο ρόλο του δημάρχου και του προσώπου του Ανδρέα. Σε κάτι τέτοιο βοηθά πάντα και η καλή διαπροσωπική σχέση. Και χαίρομαι και για την ίδια φιλοσοφία που έχουμε όπως την ανανέωση σε πρόσωπα που πραγματοποιείται τώρα στο δήμο.

Σε αυτό το τελευταίο υπάρχει αντίλογος ότι με δημοτικούς συμβούλους της ηλικίας του Δημήτρη Σούτου και τον Πέτρου Δημητρίου δεν γίνεται ανανέωση αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Εγώ να θυμίσω και είναι απόλυτα σεβαστό από εμένα ότι η επιλογή των αντιδημάρχων είναι απόλυτη προνομία του δημάρχου. Και ως τέτοια κρίνεται και από τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά έχω προσωπική άποψη, νομίζω ότι είναι πολύ σύνθετη η επιλογή προσώπων γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με το παλιός – νέος. Έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Όπως ένα πολύ σημαντικό σημείο που διαφεύγει στον πολύ κόσμο είναι η διαθεσιμότητα των προσώπων. Μπορεί σε κάποιον να απευθύνθηκε να του ζήτησε και ο ίδιος να μην μπορούσε λόγω της ιδιαιτερότητας του εργασιακού βίου, της ανομοιογένειας μεταξύ των χρημάτων που παίρνει από τη δουλειά του. Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες. Εγώ νομίζω γίνεται μια μίξη παλαιών και νέων προσώπων. Γιατί και ο παλιός, ο έμπειρος έχει πράγματα να δώσει. Θεωρώ πολύ τιμητικό για έναν άνθρωπο που ήταν δώδεκα χρόνια δήμαρχος να ξανακατεβαίνει, να εκλέγεται και να θέλει να υπηρετήσει από άλλο πόστο. Τι να πει κανείς για τον Πέτρο τον Δημητρίου; Αν θα μου έλεγε κάποιος να του δείξω τον νεότερο δημοτικό σύμβουλο με πολύ χαρά θα υποδείκνυα τον Πέτρο. Από την άλλη πλευρά όμως γιατί να μην σταθεί κανείς και στην επιλογή νέων προσώπων και αυτοδιοικητικά και ηλικιακά

Είναι πάντως βέβαιο ότι θα σταθείς στο πλευρό τον πρώτο καιρό γιατί έχει σίγουρα δύσκολο έργο.

Θα στεκόμουν στο πλευρό του οποιουδήποτε συναδέλφου αναλάμβανε να προχωρήσει τα πράγματα πολύ περισσότερο σε παιδιά και ανθρώπους που τους θεωρώ εξαιρετικές προσωπικότητες και εξαιρετικούς ανθρώπους και κυρίως ικανούς. Το ίδιο ισχύει και για τον Δημήτρη τον Κόλλια και τον Γιώργο Φελλά που θα συνεχίσουν το κομμάτι του αθλητισμού.

Παρά το γεγονός ότι είσαι νέος άνθρωπος είσαι πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου κι έχεις πάρα πολλά χρόνια αυτοδιοικητικής εμπειρίας. Φιλοδοξίες για το μέλλον;

Οι φιλοδοξίες για το μέλλον είναι υπαρκτές με απόλυτο όμως σεβασμό στο έργο και στην ολοκλήρωση του έργου του Ανδρέα Ευθυμίου που δεν περιορίζεται σε αυτή τη θητεία. Και πρέπει να είμαι απόλυτα ειλικρινής σε αυτό.

Είναι μια ερώτηση που πολύς κόσμος περίμενε να ακούσει την απάντηση.

Με απόλυτο σεβασμό στο έργο της παράταξης μου πρώτα απ’ όλα, στο έργο του Ανδρέα Ευθυμίου, έχω δείξει με δείγματα γραφής ότι δεν είμαι ούτε αμετροεπής, ούτε υπερφίαλος, ούτε ανεξέλεγκτος στις φιλοδοξίες μου. Θα μπορούσα κάλλιστα κι εγώ να ήμουν το 2010, ονομαστικά τουλάχιστον, υποψήφιος για δήμαρχος για να ανεβάσω τις μετοχές μου στο χρηματιστήριο, το πολιτικό, το τοπικό. Δεν πληρώνεις άλλωστε παράβολο γι’ αυτό. Ήταν επιλογή μου, συνειδητή επιλογή μου από το 2008 και νωρίτερα, να στηρίξω τον Ανδρέα Ευθυμίου και αυτό πρέπει να κάνω και να συμβάλλω ώστε να κάνουμε όλοι από την παράταξη ώστε να ολοκληρωθεί ένα πολύ μεγάλο έργο. Το οποίο είναι στην αρχή του ακόμα. Από εκεί και πέρα οι φιλοδοξίες είναι υπαρκτές, όταν έρθουν οι χρόνοι οι κατάλληλοι θα ειπωθούν. Και πάνω απ’ όλα δεν πρόκειται να υποσκάψω και να δημιουργήσω πρόβλημα στον Ανδρέα τον Ευθυμίου γιατί δεν είναι ο χαρακτήρας μου αυτός. Δηλαδή ότι έχω, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα προτιμώ να βγω και να πω δημόσια τι συμβαίνει παρά να αρχίσω να υποσκάπτω και να σπέρνω φήμες στα καφενεία. Άλλωστε για το αντίθετο έχω κατηγορηθεί, δηλαδή ως αλεξικέραυνο του δημάρχου. Μάλιστα κάποιος blogger μαζί με τον συνάδελφο τον Γιώργο Δαμηλάκο μας αποκαλεί οι «Ηρακλειδείς του Στέμματος» (σ.σ. αδόκιμος όρος που έχει επικρατήσει στην καθομιλουμένη για τους στυλοβάτες ενός θεσμού, ο σωστός είναι οι «Ηρακλείς του στέμματος»). Τέτοια στήριξη δεν παρέχει κάποιος που θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα νομίζω. Να θυμίσω ότι παραμένω ο μοναδικός εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος που έχω καθίσει κι οκτώ χρόνια σπίτι μου. Που σημαίνει ότι ξέρω και τις φιλοδοξίες μου να υποτάσσω και πίσω να κάνω και σε τελική ανάλυση να θεωρώ ότι ουδείς αναντικατάστατος και ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα.

Ο Αντώνης Μπούτσης πότε προλαβαίνει να δει την οικογένεια του;

Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που μετά τις εκλογές το έκανε και ο ίδιος στον εαυτό του (γέλια) και ο λόγος που τελικά είπα ναι σε αυτή την τιμητική πρόταση του δημάρχου ή καλύτερα ένας από τους λόγους ήταν κι αυτός. Επειδή υπάρχει η ανάγκη να δω περισσότερο την οικογένεια μου, τα παιδιά μου και αυτά εμένα κι εγώ αυτά, θέλω να πιστεύω ότι ο νέος ρόλος, χωρίς να διακόψω την επαφή μου με την κοινωνία και με τον κόσμο, μου δίνει τη δυνατότητα να έχω περισσότερη καθημερινή μαζί τους. Πιστεύω ότι το έχουμε ανάγκη κι εγώ και η οικογένεια μου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ