Σε μια σοκαριστική και άνευ προηγουμένου ανακάλυψη έφτασαν εθελοντές φιλόζωοι στο Μοσχάτο, όταν σε διαμέρισμα της πόλης και ύστερα από ειδοποίηση των γειτόνων βρέθηκαν εγκλεισμένες και εγκαταλελειμμένες περίπου 80 γάτες και ένας σκύλος.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά δεν μπορούν να δώσουν όλη την εικόνα, με την έντονη δυσοσμία στον χώρο και τη δυστυχία που έχουν ζήσει αυτά τα ζώα.

Η εθελοντική Φιλοζωική Οργάνωση Μοσχάτου – Ταύρου κάνει τιτάνιες προσπάθειες να περιθάλψει και να ταΐσει αυτά τα ζώα και απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Να υιοθετήσει κάποιο ζωάκι για το σπίτι του.
  • Να παρέχει χώρο φιλοξενίας
  • Να προσφέρει φάρμακα ή τρόφιμα για την περίθαλψή τους

Όποιος έχει τη δυνατότητα και θέλει να βοηθήσει, μπορεί να καλέσει στο 6979005842, κ. Κρομμυδάκη Σοφία.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί ρε παιδιά; Τι τους έκαναν τα άμοιρα τα ζωντανά να τα βασανίσουν με τέτοιο τρόπο; Όσο φιλόζωος να θέλει να ονομάζεται κάποιος, τέτοιες ενέργειες είναι εγκληματικές. Στο 2015 ζούμε.

    • E=mc² 19 March 2015 at 00:04

      Πάρτε μιά γεύση, για αρχή..

      Απατεώνες που δηλώνουν φιλόζωοι! Μάθετε πώς να τους αναγνωρίζετε!

      Άρθρο

      Εδώ θα βρείτε τους τρόπους να αναγνωρίσετε τους δήθεν φιλόζωους που χρησιμοποιούν τα ζώα είτε για αυτοπροβολή είτε για προσωπικό κέρδος.

      Πολλοί απο τους χρήστες του facebook δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν full time με φιλοζωικό έργο, αλλά θέλουν να βοηθήσουν όπως μπορούν, και ο πιο εύκολος τρόπος είναι οι δωρεές. Επειδή όμως το facebook είναι τέλειο εργαλείο για να κατασκευάσει κανείς μια εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ που πάνε τα χρήματα μας.

      Υπάρχουν άπειρες σελίδες που αναφέρουν ένα μεγάλο αριθμό ζώων που τα φροντίζει κάποιος φιλόζωος και ζητάνε συνεχώς τροφές, φάρμακα, χρήματα. Τα κίνητρα των περισσότερων απο αυτούς είναι αγνά και μόνο η αγάπη τους για τα ζώα, αλλά υπάρχουν και οι άνθρωποι που βρήκαν την ευκαιρία να φανούν “σημαντικοί”, πράγμα που στην πραγματική ζωή δεν μπόρεσαν να καταφέρουν. Υπάρχουν και οι απατεώνες που πλουτίζουν εις βάρος των αδέσποτων, και παρόλο που είναι λίγοι πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ για να μην πέσουμε στην παγίδα τους.

      Ο πιο εύκολος τρόπος για να εντοπίσουμε αυτά τα άτομα, είναι να σκεφτούμε λογικά και να ψάξουμε λιγάκι τα περιεχόμενα της σελίδας. Για παράδειγμα, ένα ζώο (υγειές, γιατί αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ο χρόνος αυξάνεται δραματικά) χρειάζεται περίπου δυο ώρες φροντίδας την ήμερα (καθάρισμα χώρου, τάισμα, βόλτα κλπ). Πώς ΈΝΑ ΆΤΟΜΟ (γιατί τις περισσότερες φορές πρόκειται για ένα άτομο, επειδή είναι ευκολότερο να λες ψέματα όταν δεν έχεις κανέναν για να αποδείξει το αντίθετο) μπορεί και φροντίζει ΔΕΚΑΔΕΣ????

      Ο αριθμός των ζωών είναι άλλη μια ένδειξη του απατεώνα. Συνήθως δεν αναφέρεται καν ή αλλάζει μέρα με τη μέρα, και επίσης χρησιμοποιεί φράσεις όπως “δεκάδες ζώα”, “πάνω απο 30/40/50 ζώα” κλπ.

      Τα ζώα δεν έχουν ονόματα (προφανώς επειδή δεν υπάρχουν), ούτε και φωτογραφίες. Μπορεί να χρησιμοποιούνται φωτογραφίες από περιστατικά άλλων εθελοντών, ή φωτογραφίες με τα αδέσποτα της περιοχής. ΠΟΤΕ δεν υπάρχουν φωτογραφίες με ολόκληρη εικόνα του δήθεν “καταφυγίου” .

      Ανεβάζουν συνεχώς SOS, EXTRA SOS, και κατακαραSOSSSSSSS περιστατικά τα οποία δεν έχουν συνέχεια. Τα “υιοθετημένα” δήθεν ζώα εξαφανίζονται, δεν αναφέρονται ποτέ ξανά.

      Ζητάνε συνεχώς τρόφιμα, φάρμακα, κλπ. ενώ ξέρουν πολύ καλά πως οι περισσότεροι απο τους χρήστες στο facebook δεν θα τρέχουν στο ΚΤΕΛ με σακιά σκυλοτροφών, πληρώνοντας και μεταφορικά, αλλά θα κάνουν δωρεά μέσω τραπέζης.

      Έχουν πάντα “εχθρούς” που προσπαθούν να τους κάνουν κακό, έτσι, χωρίς κανένα λόγο, και γενικά το προφίλ τους είναι γεμάτο με απειλές, καταγγελίες και “φασαρίες”. Οι “εχθροί” μπλοκάρονται για να μην ακούγονται…

      Τι να κάνετε αν έχετε αναγνωρίσει στους “φίλους” σας ένα τέτοιο άτομο? ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ!! Οι περισσότεροι λένε “ένα δεκάρικο ήταν, τώρα πάει”, σκεφτείτε πόσα τέτοια δεκάρικα πήγαν στις τσέπες των απατεώνων αντί να βοηθήσουν ΥΠΑΡΚΤΑ αδέσποτα που πεθαίνουν κάθε μέρα στους δρόμους….

      Πηγή:
      http://www.toocute.gr/2015/02/apateones-pou-dhlwnoun-filozooi-pws-tous-anagnwrizete.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ