Μια καρτ ποστάλ, ένα γράμμα που έστειλε Έλληνας μετανάστης στη Βαρκελώνη το 1968, σχεδόν 50 χρόνια πριν, στα αδέρφια του βρήκε αναγνώστριά μας πεταμένη σε δρόμο του Μοσχάτου.

Η ίδια η αναγνώστρια που βρήκε την κάρτα αναφέρει τα εξής:

Βρήκα πεταμενη στον δρομο ,εδω στο Μοσχατο,αυτη την παλιά ποστ καρτ και για καποιο λόγο την σήκωσα και την διάβασα.
Φοβερή έκπληξη και ιδιαίτερα συναισθήματα διαβάζοντας τις σκέψεις και τα βιώματα ενος έλληνα μετανάστη που γράφει στ αδέρφια του εδω στην πατρίδα.
Δυστυχως δεν εχει ονομα και ετσι ποτε δεν θα μάθω αν αυτος ο άνθρωπος τελικα βρήκε την τύχη που έγραψε καποτε πως δεν ειχε ελπιδα να βρει…
Ημερομηνία 14-10-1968!!!!!!!!!48 χρονια πριν!!!
Επρεπε να το μοιραστώ..

Στην μία πλευρά της καρτ ποστάλ απεικονίζεται η Σαγράδα Φαμίλια, μια πανέμορφη εκκλησία ρωμαιοκαθολικού τύπου που βρίσκεται στην Βαρκελώνη και στην άλλη πλευρά τα συγκινητικά λόγια του Έλληνα μετανάστη προς τα δύο αδέρφια του.

Ανάμεσα σε άλλα γράφει τα εξής (κάποιες λέξεις είναι ακατάληπτες):

Αγαπητά μου αδέλφια Κώστα και Ελένη, είμαι καλά, εύχομαι το αυτό και δια εσάς. Έλαβα τις φωτογραφίες και σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Περιμένω και το χαρτί που σας γράφω του γάμου μου.

Μέχρι σήμερα δεν έχω ποτέ μου δει τύχη και εξακολουθώ να το πιστεύω ότι δεν πρόκειται να την γνωρίσω ποτέ μου.

Αυτά σας τα γράφω για ………… πολλές δυσκολές για τη δουλειά μου και όλα αυτά διότι είμαι ξένος εξτρανχέρος (extranjero = ξένος στα ισπανικά). Μα εγώ επιμένω δεν γνωρίζω αν το κατορθώσω.

Το καρτποστάλ αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Βαρκελώνης. Η Μαρία με πάει κάθε Κυριακή απαραιτήτως στην εκκλησία και παρακαλώ για μένα.

Με αγάπη Θανάσης

1968a 1968b

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ