Απόλυτη δικαίωση των Δημοτικών Αρχών του πρώην Δήμου Μοσχάτου και του νέου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, των υπηρεσιών και των εργαζομένων του Δήμου ήρθε με το πόρισμα για το τέλος Κτήσης και την ανέγερση του πολιτιστικού κέντρου στο Μοσχάτο, μετά την ολοκλήρωση του πολύμηνου ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου του ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου.

Αναλυτικά:

  • Δικαίωση των Δημοτικών Αρχών του πρώην Δήμου Μοσχάτου και του νέου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
  • Κόλαφος για τους συκοφάντες το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το Τέλος Κτήσης και το Πολιτιστικό Κέντρο

Απόλυτη δικαίωση των Δημοτικών Αρχών του πρώην Δήμου Μοσχάτου και του νέου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, των υπηρεσιών και των εργαζομένων του Δήμου ήρθε με το πόρισμα για το τέλος Κτήσης και την ανέγερση του πολιτιστικού κέντρου στο Μοσχάτο, μετά την ολοκλήρωση του πολύμηνου ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Είχε προηγηθεί πριν από 1,5 χρόνο περίπου ανώνυμη καταγγελία προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η οποία ανέφερε ότι δήθεν έχουν χαθεί χρήματα ύψους περίπου 2.000.000 € από τα έσοδα του Τέλους Κτήσης, το οποίο θεσπίστηκε το 2004 για αγορά οικοπέδων για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων στο Μοσχάτο.

Ταυτόχρονα, η ίδια καταγγελία ανέφερε ότι δήθεν η ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου στο Μοσχάτο, “υπερχρεώθηκε” κατά 1.200.000 €.

Με βάση την παραπάνω ανώνυμη και ανυπόστατη καταγγελία πραγματοποιήθηκε επί 8 μήνες εξονυχιστικός έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο πριν λίγες μέρες εξέδωσε και μας διαβίβασε το πόρισμά του.

Με το πόρισμα αυτό δικαιώνεται τόσο η Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Μοσχάτου, όσο και η σημερινή Δημοτική αρχή του νέου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, αφού τα θέματα χρονικά ανάγονταν από το 2004 και μετά.

Το πόρισμα των ελεγκτών διαπιστώνει τη νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Μοσχάτου και του Ενιαίου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, αφού διαπιστώθηκε ότι τα εισπραχθέντα χρήματα του Τέλους Κτήσης διατέθηκαν για την αγορά οικοπέδων προκειμένου δημιουργηθούν κοινόχρηστοι χώροι καθώς και για την κάλυψη των τοκοχρεολυτικών δόσεων των δανείων για τα ακίνητα, διαψεύδοντας περίτρανα την ανώνυμη καταγγελία.

Σε ό,τι αφορά το κόστος ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου στο Μοσχάτο, διαπιστώθηκε ότι το ποσό που συνολικά δαπανήθηκε για την ανέγερσή του είναι αυτό που εμφανίζεται στα οικονομικά στοιχεία του έργου, στα έγγραφα που διαθέτει η Οικονομική και η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης δεν υπήρξε υπερχρέωση ούτε ενός ευρώ, αφού στο πόρισμα αναφέρεται ως τελικό ποσό δαπάνης το ποσό που έχει πραγματικά δαπανηθεί και προκύπτει από τον φάκελλο του έργου. Η δήθεν υπερχρέωση ήταν αποκύημα νοσηρών εγκεφάλων αφού η καταγγελία είχε στόχο να πλήξει την τιμή και την υπόληψη της Δημοτικής Αρχής του πρώην Δήμου Μοσχάτου και του νέου ενιαίου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ης Οκτωβρίου ενημέρωσε για το πόρισμα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Ο Δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά σχετικά με το πόρισμα: “Με την ανάγνωση του πορίσματος αισθάνομαι πρώτα ως πρόσωπο και μετά ως Δήμαρχος ηθικά, πολιτικά και Νομικά απόλυτη δικαίωση. Η δικαίωση αυτή φυσικά αφορά όχι μόνο τη δική μας Δημοτική Αρχή και Δημοτική περίοδο, αλλά αφορά και την προηγούμενη Διοίκηση και τον πρώην Δήμαρχο Ταξιάρχη Παπαντώνη. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου η αλήθεια έλαμψε! Το δίκαιο αποδόθηκε! Η καταγγελία η οποία σπίλωνε ουσιαστικά την τιμή και την υπόληψή μας διαψεύσθηκε και αποκαλύφθηκε ότι ήταν ένα μύθευμα. Οι συκοφάντες πλέον πρέπει να απολογηθούν στην κοινωνία του Μοσχάτου και του Ταύρου.       

Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου, την Οικονομική, την Τεχνική και τη Νομική που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και με την εργασία τους κατά τη διάρκεια του ελέγχου συνέβαλαν στο να υπερασπιστούν την υπηρεσιακή τους υπόσταση και αξιοπρέπεια, η οποία επιχειρήθηκε να τρωθεί.

Ευχαριστώ τους πολιτικούς μου συνεργάτες για τη σημαντική συμβολή τους στην απόδειξη του αυτονόητου. Τέλος, ευχαριστώ για μία ακόμα φορά τους πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου οι οποίοι έκλεισαν τα αυτιά τους στις σειρήνες της λάσπης, της συκοφαντίας και της παραπληροφόρησης που κάποιοι καλλιεργούσαν την προεκλογική περίοδο των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών. Οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη, επιβραβεύοντας το έργο μας, δίνοντάς μας ψήφο εμπιστοσύνης και για τη νέα πενταετία.

Ας αναλογιστούν, όμως, οι κύριοι αυτοί τι ζημιά έκαναν στο Δήμο και τελικά στους πολίτες, αφού με αφορμή τον έλεγχο, καθυστέρησε η αγορά οικοπέδων, αφού οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου. Συνεχίζουμε ως Δημοτική Αρχή μαζί με τους εργαζόμενους να εργαζόμαστε καθημερινά στην υπηρεσία του τόπου και των πολιτών. Η κοινωνία μας γνωρίζει όλους και μας κρίνει καθημερινά

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για την παραλία ο Ευθύμης άφησε υπονοούμενα προς τους αντιδρώντες στα σχέδια τσιμεντοποίησης της παραλίας. Συγκεκριμένα είπε ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Λάτση που δεν θέλει ανταγωνισμό στο τσιμεντοΛατσοχώρι στο Φάληρο. Και μετά μας λέει για “σειρήνες λάσπης και συκοφαντίας……………” Δεν ξέρω αν το οικονομικό πλεόνασμα είναι πραγματικό αλλά σίγουρα το πλεόνασμα υποκρισίας είναι υπερβάλλον και 100% αληθινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ