Δελτίο τύπου μας απέστειλε ο δήμος Μοσχάτου – Ταύρου σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα αφού η Περιφέρεια ενέκρινε τη χρηματοδότηση ύψους 490.000 € για την κατασκευή και μετατόπιση αγωγών ακαθάρτων.

Διαβάστε αναλυτικά:

• 490.000 € από την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή και μετατόπιση αγωγών ακαθάρτων

Μετά τις συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, υπεγράφη στις 6 Νοεμβρίου του 2014 από τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου η Προγραμματική Σύμβαση Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και Περιφέρειας Αττικής, με την οποία η Περιφέρεια ενέκρινε τη χρηματοδότηση ύψους 490.000 € για την κατασκευή και μετατόπιση αγωγών ακαθάρτων. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο παράλληλα με τον υπό κατασκευή αγωγό ομβρίων υδάτων της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης-Σολωμού και Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο, προϋπολογισμού 2.200.000 €, αναμένεται να λύσει χρόνια προβλήματα της περιοχής.

Πριν την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τη νέα Περιφερειάρχη, είχε προηγηθεί η συστηματική συνεργασία του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου με τον προηγούμενο Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και είχαν ληφθεί οι σχετικές ομόφωνες αποφάσεις από το Δημοτικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο, δίνοντας έτσι το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση του αναγκαίου αυτού έργου για την πόλη, παράλληλο με το υπό εκτέλεση έργο.

Με την κατασκευή των νέων εργασιών θα ολοκληρωθεί ταυτόχρονα και το κύριο έργο της κατασκευής του αγωγού ομβρίων υδάτων, παραδίδοντας στους πολίτες ένα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας για το Μοσχάτο, το οποίο βιώνει δεκαετίες τώρα το πρόβλημα των πλημμυρών από τις έντονες βροχοπτώσεις με απρόβλεπτες πολλές φορές συνέπειες. Ήδη οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση του νέου έργου.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τις ενέργειες για τη συνολική λύση του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού του Δήμου και προς το αρμόδιο Υπουργείο και προς την Περιφέρεια Αττικής.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αναγκαιότητα των αντιπλημμυρικών έργων του παραλιακού μετώπου Μοσχάτου, τα οποία θα απομακρύνουν το βραχνά του κινδύνου και της πολύχρονης αγωνίας των πολιτών του Μοσχάτου. Τα αντιπλημμυρικά αυτά έργα εντάσσονται στην παρέμβαση για τη συνολική ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου του Μοσχάτου και η υλοποίησή τους αποτελεί ζήτημα ζωής για την πόλη.

Παράλληλα σχεδιάζονται και διεκδικούνται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Ιλισού ποταμού, τα έργα στον Κηφισό, ο αγωγός της οδού Θεσσαλονίκης, η διευθέτηση του ρέματος Προφήτη Δανιήλ στον Ταύρο, ο Κόμβος της Χαμοστέρνας, της Πειραιώς, την επέκταση δικτύου δευτερευόντων αγωγών ομβρίων στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή και μετατόπιση αγωγών ακαθάρτων:

“Με την υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή και μετατόπιση των αγωγών ακαθάρτων, το οποίο συμπληρώνει το μεγάλο έργο του αγωγού της Χρ. Σμύρνης, συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη τις υποσχέσεις μας για ένα Δήμο στον οποίο οι πολίτες θα ζουν με ασφάλεια, χωρίς να κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες από δυσμενή καιρικά φαινόμενα. Με γρήγορα βήματα ολοκληρώνουμε ένα έργο υποδομής που βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα.”

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλα ναι μας πεισατε πριν ενα μηνα πλημηρισε παλι η χ.σμυρνης σε μεγαλο κομματι με την καναρη και τα στενακια πριν ,τετοια εργα θελουμε και κανετε!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ