Ένας συμπολίτης μας, ο Μοσχατιώτης Αρχιμανδρίτης του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος Καλλιθέας Σισώης Σκάρκος είναι ο εμπνευστής του νέο παιδικού σταθμού της Καλλιθέας “Κρυσταλίτσα” που εγκαινιάστηκε την περασμένη Κυριακή 15/05/2016 από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σισώης Σκάρκος γεννήθηκε, μεγάλωσε, φοίτησε και κατοικεί έως σήμερα στο Μοσχάτο.

Στον Ι.Ν.Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου έλαβε τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης το 1997. Παρέμεινε διακονώντας έως το 2006 και με την χειροτονία του σε πρεσβύτερο τοποθετήθηκε στον Ι.Ν.Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας.

Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και αγιογραφεί 20 έτη. Έργα του, επιτοίχια και φορητά, κοσμούν τις ενορίες που έχει υπηρετήσει και όχι μόνο.

Στον Ι.Ν.Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας, ως υπεύθυνος του φιλόπτωχου τα τελευταία 5 χρόνια έχει να επιδείξει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, με αποτέλεσμα σήμερα να σιτίζονται 320 συνάνθρωποί μας ημερησίως.

Αποκορύφωμα του έως τώρα έργου του είναι ο παιδικός σταθμός “Κρυσταλίτσα”, ο οποίος εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του οποίου ήταν ο εμπνευστής και ο εποπτεύων ολόκληρου του έργου μέχρι και την ολοκλήρωσή του. Ένας παιδικός σταθμός πρότυπο, υπό την διεύθυνση του Ι.Ν.Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας που είναι ανοικτός φυσικά και για τα παιδιά των δημοτών μας.

Στα εγκαίνια του παιδικού σταθμού παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτριος Κάρναβος, κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, το διοικητικό συμβούλιο του παιδικού σταθμού, το προσωπικό και πιστοί της περιοχής.

Ο Αρχιμανδρίτης Σισώης Σκάρκος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην ιστορία δημιουργίας του παιδικού σταθμού και στους δωρητές της προσπάθειας αυτής.

Ο ολοκαίνουργιος παιδικός σταθμός «Κρυσταλίτσα» αποτελείται από υπερσύγχρονους χώρους αγωγής και διαμονής για παιδιά προσχολικής ηλικίας και στελεχώνεται από έμπειρες και επιστημονικά καταρτισμένες νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Γλωσσικές ασκήσεις, μαθηματικές έννοιες, μελέτη περιβάλλοντος, αισθησιοκινητική αγωγή, μουσικοκινητική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι –αυτοσχεδιασμό, κουκλοθέατρο – θέατρο σκιών, κατασκευές, όπως χειροτεχνίες, πηλό, κολάζ, ζωγραφική, τραγούδι και μουσική, αλλά και γνωριμία με μουσικά όργανα, εκμάθηση αγγλικών επιπέδου «Νursery», τα πρώτα βήματα στο computer και βέβαια, ελεύθερο παιχνίδι.

Διαθέτει άνετες διαμορφωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, με ηλιόλουστες ευρύχωρες αίθουσες, κατάλληλα εξοπλισμένες, δέχονται παιδιά χωρισμένα σε ολιγομελή τμήματα, ανάλογα την ηλικία τους, από 2,5 έως 5 ετών και προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα και κυρίως καθημερινή γραπτή ενημέρωση, επιμορφωτικές διαλέξεις, ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική γονέων και βέβαια, τακτική ιατρική παρακολούθηση.

Με πληροφορίες από το dogma.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ