Μετά από 23 χρόνια, η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού 2012 του Μοσχάτου δεν θα πραγματοποιηθεί.

Από τη δεκαετία του 1990, το Καρναβάλι του Μοσχάτου αναδείχθηκε σε σημαντικό θεσμό του λεκανοπεδίου. Εδώ παρήλαυναν κάθε χρόνο εντυπωσιακά άρματα, Βραζιλιάνες που λικνιζόντουσαν στους ρυθμούς της Σάμπα, μικροί και μεγάλοι μασκαράδες αλλά και γνωστοί καλλιτέχνες που έδιναν μια ιδιαίτερη νότα στο γεγονός. Όλα αυτά χαθήκανε μαζί με την οικονομική κρίση και η γνωστή παρέλαση δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, ενώ οι εκδηλώσεις θα περιοριστούν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Το πρόγραμμα θα κυκλοφορήσει μέσα στην εβδομάδα, αφού επίσημα η καρναβαλική περίοδος για το Μοσχάτο – Ταύρο θα ξεκινήσει την Τσικνοπέμπτη και θα τελειώσει την καθαρά Δευτέρα, με κούλουμα στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο αλλά και στην Παραλία του Μοσχάτου.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν για τους μικρούς μας φίλους στο γνωστό σε όλους Athens Heart, το Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά και το Αμφιθέατρο Ντεμπονέρας όπου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από μουσικά συγκροτήματα της πόλης.

Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού όμως πιστό στις παραδόσεις και αφοσιωμένο εδώ και χρόνια στο Καρναβάλι, θα πραγματοποιήσει μία μικρή παρέλαση στην λεωφόρο Μακρυγιάννη αυτήν την Κυριακή 19/02 και ζητάει και την βοήθεια όλων όσων θα ήθελαν να ζήσουν έστω και για λίγο, το άρωμα της παρέλασης.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να κλείσουν ένα κομμάτι της Μακρυγιάννη πιθανότατα στο ύψος της πλατείας Μεταμόρφωσης όπου θα χορέψουν μαζί με το Κυνήγι κι όσοι πιστοί προσέλθουν.

Για λεπτομέρειες: Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού
Καθημερινά, 19:00-22:00, Αγίου Κωνσταντίνου 7. Τηλ: 210 4834210.

Το MoschatoTavros.gr θα είναι δίπλα σε όλες τις εκδηλώσεις για το φετινό Καρναβάλι.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε οτι δεν είμαστε για καρναβάλια. Ο δήμος έδινε κοντα στις 70000 για στολές μόνο κάθε χρόνο. Τα χρήματα πολλές φορές ξεπερνούσαν τα 300.000 ευρω. Θα πρέπει να πούμε οτι είναι ορθή η κίνηση και δεν είναι ανάγκη να λέμε ακραία πράγματα οτι για παράδειγμα ντρεπομαι που ζω στον δήμο μας γιατί δεν θα γίνει καρναβάλι. έλεος

  2. to karnavali mas itan thesmos…..alla telos pantos den iksera oti ektos oti den uparxei dimoktatia genika den uparxei kai dimokratia logou……as dialuthoun ta panta tote tipota sto mosxato re pedia stamatisteta ola den uparxoun lefta

  3. ΑΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΜΕΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ! ΑΛΛΑ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΓΛΕΝΤΙΑ.ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΤΑΚΙ ΜΑΣΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΟΣΟ ΚΑΛΑ ΘΕΛΕΤΕ.ΑΣ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ.ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

  4. file dimitri,epeidh vlepw oti se voutyhxan oloi apo to laimo gia thn diapistwsh sou oti niw8eis hli8ios pou meneis sto mosxato,egw 8a h8ela na symfvnhsw mazi sou k malista to epayxanw:mia xara niw8eis,sou paei,mallon einai h pragmatikothta oti ayth einai h alh8inh pneymatikh sou katastash…

  5. Για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση έχει προταθεί να μειωθούν οι θέσεις των Αντιδημάρχων, παρ’ όλα αυτά οι Δήμαρχοι αρνούνται την μείωση κι έτσι οι κκ Αντιδήμαρχοι εισπράττουν κάθε μήνα ένα σωρό λεφτά από τα στέρημα των δημοτών.
    Δεν είναι λοιπόν λογικό να δίνουμε τα λεφτά σ’ αυτούς που αποφασίζουν να τιμωρήσουν τους δημότες και να τους στερήσουν την διασκέδαση της παρέλασης στο Καρναβάλι και την προετοιμασία της παρέλασης.
    Προτείνω λοιπόν στους κκ Αντιδήμαρχους να προσφέρουν οικειοθελώς τις αποζημιώσεις τους για δυο-τρείς μήνες και με τα χρήματα αυτά να γίνει η παρέλαση. Αλλιώς οι πολλοί Αντιδήμαρχοι δεν χρειάζονται και να εφαρμοστεί ο νόμος και να καταργηθούν.
    Μεθαύριο θα πούμε ότι δεν φτάνουν τα λεφτά για πετρέλαιο στα σχολεία κοκ.
    Νισάφι!!!

  6. Καιρός ήτανε να μπεί φρένο σ’αυτή την υπερπαραγωγή.
    Υπάρχουν πολύ πιό αξιόλογες και ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια του έτους με πολύ λιγότερα χρήματα.

  7. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΙΛΑΜΕ ?..
    Η ΠΑΤΡΑ ΚΑΝΕΙ 130 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΕΣ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΤΡΑ .. .ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ …

  8. Το καρναβάλι έχει τελειώσει από χρόνια οι τελευταίες παρελάσεις γινόντουσαν μόνο και μόνο για να γλεντιση ο μοσχατιωτης και να κερδίσουν οι μικροπολιτες κανένα € μπροστάρης ήταν πάντα ο Καραντώνης και ο Παπαδόπουλος και Φυσικά τα παιδιά του κρυμμένου θησαυρού.

  9. Ο παπαντώνης άφησε μεγάλη ιστορία και απεριόριστο έργο στο Μοσχατο. Κάποιο από τα μεγάλα λάθη του ήταν που υπέγραψε για να γίνει η γέφυρα στον κιφησο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ