Διάβημα διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Γονέων του 1ου ΓΕΛ Ταύρου, επειδή το σχολείο δεν θα είναι φέτος εξεταστικό κέντρο για πρώτη φόρα εδώ και 40 χρόνια. Ο Σύλλογος Γονέων απευθύνεται και κοινοποιεί το διάβημα προς τους:

1. Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: κο Αναστάσιο Κουράκη
2. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας
3. Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας Κο Πηλάλη Χρήστο.

Κοινοποίηση:
1. Περιφερεικό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής Υπόψην κου Λόντου Χαράλαμπου
2. Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου κο Ευθυμίου Ανδρέα
3. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου
4. Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Μοσχάτου Ταύρου: κο Σάββα Γιάννη
5. Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου -Ταύρου

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ Ταύρου:

ΘΕΜΑ : “Εξεταστικά κέντρα 2015”

Πρώτα απ όλα να ευχηθούμε για τις μέρες που πέρασαν << Χρόνια Πολλά>>. Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και την Ανάσταση στη χώρα μας

Επίσης να ευχηθούμε στον Νεοδιορισμένο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας κο Λόντο Χαράλαμπο , ότι: Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα, η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει! και Χίλιες ευχές για την εκπλήρωση των στόχων σας και των επιδιώξεών σας.

Θεωρούμε απαραίτητο να επικοινωνήσουμε μαζί σας ,έπειτα από την ανακοίνωση των εξεταστικών κέντρων για το Έτος 2015.

Πληροφορηθήκαμε ότι το 1ο ΓΕΛ Ταύρου δεν είναι εξεταστικό κέντρο Πανελληνίων Εξετάσεων για φέτος, παρόλο που επί σαράντα περίπου χρόνια ήταν εξεταστικό κέντρο.

Ο Σύλλογος Γονέων απευθύνθηκε διαμαρτυρόμενος με έγγραφο στις 9 Απριλίου 2015 στην Διεύθυνση Δ.Ε. Δ Αθήνας κα Ιατρίδου Μαρία.

Μας είπαν από τη Γραμματεία ότι είναι εντολή από το Υπουργείο παιδείας να γίνει συρρίκνωση των εξεταστικών κέντρων, και ότι για όλους υπάρχει πρώτη φορά και δεν μπορεί να γίνει τίποτα γιατί από 56 περίπου εξεταστικά κέντρα στην Δ Αθήνας έγιναν 24, και ακόμη ότι δεν πληρούμε τον αριθμό 100 παιδιών αλλά μόνο 92 παιδιά,- δεν μπορέσαμε βέβαια να συναντήσουμε την κα Ιατρίδου λόγω αναλυμένων υποχρεώσεων .

Μετά λύπης μας όμως διαπιστώσαμε ότι τα εξεταστικά κέντρα έγιναν από 25 σε 24 , καταργώντας αποκλειστικά και μόνο τον Ταύρο.

Δεν σκέφτηκε όμως κανείς ότι για να γίνει αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εξής παράγοντες: Πήραν τα παιδιά του ΕΠΑΛ Ταύρου τα έστειλαν στο Μοσχάτο καθώς και τα παιδιά από τη Σιβιτανίδειο Σχολή , σχολεία δηλαδή που είναι μέσα στον Ταύρο και δεν υπήρχε μέχρι τώρα πρόβλημα στην μετακίνησή τους. Με αυτόν τον τρόπο ο αριθμός των παιδιών μειώθηκε και έμεινε μόνο η Δύναμη του ΓΕΛ Ταύρου που είναι 92 παιδιά.Ρωτάμε λοιπόν γιατί πρέπει να φύγουν τα παιδιά των ΕΠΑΛ Ταύρου και να πάνε σε άλλη περιοχή μειώνοντας έτσι τη δύναμη του τοπικού εξεταστικού κέντρου! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόβλημα και σε αυτά τα παιδιά στην μετακίνησή τους ,αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν τα παιδιά του Λυκείου Ταύρου διότι η πρόσβαση τους στο 5ο ΓΕΛ Καλλιθέας είναι πολύ δύσκολη διότι δεν υπάρχει διάβαση στις γραμμές του Ηλεκτρικού σιδηρόδρομου . Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει συγκοινωνιακό δίκτυο που να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά ,ειδικά από τις απομακρυσμένες περιοχές του Ταύρου ,όπως είναι Π. Ράλλη .Αγ. Άννα, Ρούφ κλ.π, ενώ αντίθετα τα παιδιά του 5ου ΓΕΛ Καλλιθέας είναι πολύ εύκολη η πρόσβασή τους προς τον Ταύρο δεδομένου ότι υπάρχει και Λεωφορειακή Γραμμή που ξεκινάει από Αγ. Δημήτριο και έχει στάση στην Είσοδο του 1ου ΓΕΛ Ταύρου. Σε καμία όμως περίπτωση δεν εννοούμε να έρθουν τα παιδιά από το 5ο ΓΕΛ Καλλιθέας στον Ταύρο αν και είναι λιγότερα στον αριθμό και είναι ποιο εύκολη η πρόσβασή τους , αλλά ζητάμε να μείνει ο Ταύρος όπως ήταν μέχρι σήμερα με τα σχολεία του Ταύρου να μένουν στον Ταύρο και όχι να πηγαίνουν σε άλλη περιοχή, συμπληρώνοντας έτσι και τον μαγικό αριθμό των 100 παιδιών που μας είπαν!

Σας παραθέτουμε παρακάτω μέρος από το έγγραφο που στείλαμε στις 9 Απριλίου 2015 στην κα Ιατρίδου, θέλοντας να μεταφέρουμε και σε σας τους ιδίους προβληματισμούς που μας απασχολούν.

“”Σε αυτό το σχολείο δώσαμε και δίναμε εξετάσεις όλοι οι γονείς. Είναι σχολείο με άνεση στις Αίθουσες γιατί είναι μεγάλες ,καθαρές και ευάερες.

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η ήδη η υποβαθμισμένη περιοχή του Ταύρου ,υποβαθμίζεται με αυτή σας την ενέργεια ακόμα περισσότερο και ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αυτό έγινε ενώ τα σχολεία είναι κλειστά λόγω Πάσχα!

Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η ηρεμία και η ψυχολογική κατάσταση των παιδιών ένα Μήνα πριν τις Εξετάσεις ,διότι γνώριζαν ότι δεν θα μετακινηθούν από το χώρο τους, σε αντίθεση με άλλα παιδιά που περίμεναν αυτή την ανακοίνωση για τα Εξεταστικά κέντρα, που θα δώσουν εξετάσεις.

Μεγάλη επίσης απορία μας δημιουργεί , γιατί πρέπει να αλλάξει ένα σχολείο που έχει περισσότερα παιδιά και να πάνε σε σχολείο που έχει λιγότερα παιδιά ,όπως είναι το 5ο Γ.Ε.Λ. Καλλιθέας!

Επειδή ήδη υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την αλλαγή αυτής της απόφασης και να ξαναγίνει το 1Ο Γ.Ε.Λ. Ταύρου Εξεταστικό Κέντρο, όπως ήταν μέχρι σήμερα εξυπηρετώντας και τα ΕΠΑ.Λ που είναι στον Ταύρο ,αλλά και την Σιβιτανίδειο Σχολή που επίσης είναι στα όρια του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και στη ουσία είναι μέσα στον Ταύρο.

Πιστεύουμε ότι μέχρι τώρα είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία προς όφελος των παιδιών μας, δεν μπορούμε όμως να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε τέτοιου είδους ενέργειες γιατί το οφείλουμε στα ίδια τα παιδιά μας και σε περίοδο μάλιστα εξετάσεων, που πλήττετε η ψυχολογία τους.””

Περιμένουμε να ανταποκριθείτε θετικά….

Με εκτίμηση, για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ – ΑΡΤΕΜΑΚΗ ΝΤΙΝΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εκτός από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων θα περίμενα αντίδραση και από τον υποψήφιο δήμαρχο με τη στήριξη του ΣΎΡΙΖΑ κου Κρεμμυδα ή του κου Σωπακη, και βέβαια και των υπόλοιπων από το δήμο. Επίσης θα περίμενα και μια αντίδραση από την κύρια που κατέβηκε ως υποψήφια βουλευτής και ζητούσε τις ψήφους των ταυριωτων ως συμπολίτησα μας. Είστε όλοι για μαύρισμα έχει ο καιρός γυρίσματα φτάνει η απαξίωση της περιοχής μας, του αγαπημένου μας Ταύρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ