Όλα έδειχναν ωραία το μεσημέρι της Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου – Ταύρου. Ο ήλιος φώτιζε μέσα από τα μεγάλα παράθυρα, παλιοί και νέοι δημοτικοί σύμβουλοι με χαμόγελα στα χείλη και όρεξη για ένα νέο ξεκίνημα. Το καταλάβαινες από τις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις μεταξύ συμβούλων όλων των παρατάξεων και από το κλίμα σύμπνοιας που υπήρχε διάχυτο στο χώρο.

Δυστυχώς όπως ο Κυριακάτικος ουρανός παραχώρησε την λιακάδα του στη συννεφιά και στην καταιγίδα έτσι και στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τη νέα του σύσταση, άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες, προμηνύοντας κεραυνούς και μπόρες για το μέλλον.

Ο Δήμαρχος ζήτησε συναίνεση για το προεδρείο, η παράταξη Κρεμμύδα δεν αφουγκράστηκε το αίτημα είτε λόγω προσώπου είτε λόγω θέσης και δεν ψήφισε τον Αντώνη Μπούτση.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της συμπολίτευσης που με τη σειρά της δεν ψήφισε τον Δημήτρη Ζώταλη που χρειάστηκε τρεις ψηφοφορίες για να εκλεγεί.

Για να μην τα πολυλογούμε αυτό συνεχίστηκε και με τις επιτροπές με αποτέλεσμα μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες, για πρόσωπα που επί της ουσίας είχαν την έγκριση όλων για την εκλογή τους και για μια διαδικασία που θα μπορούσε να έχει τελειώσει σε λίγα λεπτά.

Τα βέλη για το ποιος ευθύνονταν για αυτή την κατάσταση, «χτυπούσαν» εκατέρωθεν αλλά η αγανάκτηση για την ασυνεννοησία ήταν μάλλον γενική.

Βέβαια για να λέμε και την αλήθεια όσο όμορφο είναι ένα Κυριακάτικό μεσημέρι αλλά τόσο ευχάριστη και αναζωογονητική είναι και μια φθινοπωρινή μπόρα.

Όμως σαν πρώτο δείγμα γραφής ενός δημοτικού συμβουλίου που ξεκινά τη θητεία του σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και φορτισμένα πολιτικά και κοινωνικά περίοδο, με δύσκολα και ζόρικα θέματα ανοικτά και για τις δύο κοινότητες της πόλης μας, φαίνεται πως όχι μόνο συναινετικό δεν θα είναι το κλίμα αλλά θα μυρίζει μπαρούτι σε κάθε συνεδρίαση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ