Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου μας απέστειλε δελτίο τύπου σχετικά με τις δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς στην πόλη μας κατά την περίοδο του Πάσχα.

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικές δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς στην πόλη μας

Συγκινητική η συμμετοχή σχολείων και φορέων σε Μοσχάτο και Ταύρο στη συγκέντρωση τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διαθέτει ευρύ δίκτυο δημοτικών κοινωνικών λειτουργιών και δομών (π.χ. τράπεζες τροφίμων, κοινωνικών παντοπωλείο κλπ) που υποστηρίζουν τις οικονομικά ευπαθείς ομάδες της περιοχής μας. Είναι, όμως, ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι φορείς της πόλης μας ανταποκρίνονται στα καλέσματά μας για να συμμετέχουν σε διάφορες κοινωνικές δράσεις, όπως στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο του Πάσχα.

Η συμμετοχή για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών στις ημέρες του Πάσχα ήταν συγκινητική. Όλα τα συγκεντρωθέντα προϊόντα διανεμήθηκαν από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας στους δικαιούχους της Τράπεζας Τροφίμων και Ειδών που λειτουργεί και στις δύο δημοτικές μας κοινότητες.

Οι σχολικές κοινότητες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση τροφίμων ήταν : Α’ και Β΄ Παιδικός Σταθμός Μοσχάτου, 2ο, 3ο , 5ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου, 1ο Νηπιαγωγείο Ταύρου, 5ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου, 2ο και 3ο Δημοτικό σχολείο Ταύρου, 4ο Δημοτικό σχολείο Ταύρου, 1ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ταύρου, 1ο Λύκειο Μοσχάτου και το ΓΕΛ Ταύρου.

Οι εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν : ΑΣΤΗΡ Α.Ε.Β.Ε, ΔΕΛΤΑ Α.Β.Ε.Ε, ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ Α.Ε, ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΛΙΕΙΑΣ, ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΣΚΑΙ και ATHENS HEART , ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε., ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Κ., FRIESLAND CAMPINA ΕΛΛΑΣ A.E

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλες και όλους (φορείς, σχολεία, εταιρείες και πρόσωπα) για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα αλληλεγγύης που απευθύναμε για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών τις ημέρες του Πάσχα, με σκοπό τη στήριξη οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης μας.

Το επόμενο διάστημα θα παρασχεθούν δωρεάν γεύματα από τη «Σπιτική Κουζίνα» του Δήμου μας με βάση τον πίνακα των δικαιούχων της Κοινωνικής Υπηρεσίας ενώ σχεδιάζονται σημαντικές πρωτοβουλίες και στον τομέα της ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης.

Σε μια δύσκολη εποχή σαν τη σημερινή η εκδήλωση κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς αποτελεί κρίσιμη παράμετρο που αντιμάχεται τον κοινωνικό αποκλεισμό και συνεισφέρει στην κοινωνική συνοχή».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ