Τις τελευταίες μέρες, εντελώς αιφνιδιαστικά προέκυψε ένα μείζον θέμα για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση τροπολογία στη Βουλή, η οποία προέβλεπε την παραχώρηση εγκαταστάσεων του Παραλιακού Μετώπου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να δημιουργηθούν αίθουσες δικαστηρίου.

Παρακάμπτοντας το παράλογο της τροπολογίας, αφού η αξιοποίηση της παραλίας είναι κεφαλαιώδες ζήτημα όχι μόνο για τον Δήμο μας ή τους γειτονικούς μας, αλλά για όλη την Αττική, υπογραμμίζουμε ξανά ότι η συγκεκριμένη τροπολογία ήρθε χωρίς να έχει γίνει καμία διαβούλευση με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες.

Επομένως, ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, αλλά και της Καλλιθέας και του Π. Φαλήρου έπρεπε να αντιδράσουν άμεσα, να δημιουργήσουν άμεσο θόρυβο γύρω από το θέμα, μήπως γίνει κάτι και η κυβέρνηση πάρει πίσω την τροπολογία. Κάτι που τελικά έγινε, ύστερα από τις αντιδράσεις.

Όσον αφορά τον Δήμο μας, από το Σαββατοκύριακο που “έσκασε” το θέμα, μέχρι και χτες που πάρθηκε πίσω η απόφαση, μόνο δύο φορείς αντέδρασαν: Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, διαμέσου του Γραφείου Τύπου του Δήμου και το ΠΑΣΟΚ Μοσχάτου – Ταύρου. Προφανώς και το MoschatoTavros.gr, όμως εμείς εδώ δεν είμαστε κάποιος επίσημος φορέας, εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερώνουμε τον κόσμο για τις εξελίξεις (και ο κόσμος αντέδρασε αρνητικότατα στο άκουσμα της είδησης). Κανείς άλλος δεν είδε, δεν άκουσε, δεν μίλησε. Ήταν όλοι χαρακτηριστικά απόντες.

Χαρακτηριστικά απούσα ήταν η αντιπολίτευση του Δήμου είτε ανήκει στο κομμάτι που συμπαθεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είτε όχι. Ούτε μια ανακοίνωση ούτε μια αντίδραση. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά όλες τις κρίσιμες ώρες πριν την έκτακτη συνεδρίαση ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Έτσι θέλουν να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών το 2019; Ή μήπως θα ενεργοποιηθούν πάλι λίγο πριν τις εκλογές για 6 μήνες και μετά θα περάσουν άλλα 5 χρόνια στη σιωπή; Σαν αντιπαράδειγμα, μπορούμε να φέρουμε τον Δήμο Καλλιθέας, όπου η κ. Βάσω Μαργαρίτη, η οποία είναι αρχηγός της μείζωνος αντιπολίτευσης του Δήμου, ένωσε την φωνή της με αυτή του Δημάρχου, κ. Δημήτρη Κάρναβο, ενάντια στο σχέδιο, αντί να περιμένει από εκείνον να οργανώσει την αντίδραση του Δήμου.

Χαρακτηριστικά απών ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας. Ο κ. Μπούτσης μπορεί να είναι ασυναγώνιστος στις δημόσιες σχέσεις και στις αναρτήσεις στο Facebook, όταν πρόκειται όμως για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης πάσχει. Αν θυμηθούμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατά το παρελθόν τις άμεσες ενέργειες του προκατόχου του, κ. Ντερέκα, οι συγκρίσεις γίνονται αναπόφευκτες και δυσμενείς για τον νυν Πρόεδρο.

Όλες αυτές τις ώρες, ο μόνος που εκπροσωπούσε τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου ήταν ο Ανδρέας Ευθυμίου. Με συνεχείς επαφές με τους γειτονικούς Δήμους, με την Περιφέρεια, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο. Άλλωστε, οι πληροφορίες του ήταν τόσο καλές που στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας προέβλεψε ότι την Τρίτη η τροπολογία θα αποσυρθεί, όπως και έγινε. Και μπορεί να είναι κάπως καθησυχαστικό ότι ο Δήμαρχος της πόλης είναι στις επάλξεις για ό,τι προκύψει, ακόμα και με πιθανά λάθη ή παραλείψεις στην πορεία όλων αυτών των χρόνων, χρειάζεται όμως και οι υπόλοιποι να βάλουν πλάτη για τον Δήμο. Ευτυχώς που υπάρχει ο Ευθυμίου στον Δήμο, δηλαδή, αλλά καλό είναι κάποια στιγμή να δούμε και τους υπόλοιπους να ενεργοποιούνται και να μην περιμένουν την προεκλογική περίοδο για να μιλήσουν για τα θέματα που αφορούν την πόλη.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ λιβάνισμα κύριοι. Γνωρίζετε καλύτερα πιστεύω
    ότι το θέμα το γύρισε η δούρου και μην προσπαθείτε
    να παρουσιάσετε και τόσο αγιοποιημένο τον κο Ανδρέα.
    Είναι γνωστή η άποψη του για την παραλία. Δεκτό ότι
    προσπαθεί για τον Δήμο, άλλωστε αυτή είναι και η
    υποχρέωση του. Για τους λοιπούς συμφωνώ έν μέρει
    δηλαδή για τους συριζαίους. Οι νδ και οι πράσινοι
    είναι αυτοί που αντί να δώσουν το παράλιο μέτωπο
    στους Δήμους, το χάριζαν στον ΤΑΙΠΕΔ κλπ. για να
    το πουλήσει. Ρωτήστε λοιπόν τον Άρη και τους δικούς
    τους γιατί τήρησαν σιωπή “ασυρμάτου”!

  2. θεοποιούμε έναν τοπικό άρχοντα επειδή κάνει αυτό για το οποίο εξελέγη….
    ενδιαφέρουσα άποψη!
    κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως… άπαντες ανύπαρκτοι! δεν εμφανίζονται πουθενα!
    για δημόσιες σχέσεις και μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλοί είναι…
    εκεί που καίει το θέμα δεν πλησιάζουν!

  3. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου μακράν ο πιο διανοητικά αδύναμος δήμαρχος. Ο Δήμαρχος που όταν ακούει παράπονα απαντάει “μη με ξαναψηφίσεις”. Δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να έκανε κάτι παρά μόνο να εκμεταλλευτεί μια συγκυρία για να προβληθεί….καλή χώνεψη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ