Ένα νέο έργο, την ανάπλαση της πλατείας Ταξιάρχη Παπαντώνη (Μεταμόρφωσης) στο κέντρο του Μοσχάτου, με τη χρηματοδότηση ύψους 1.264.000 ευρώ από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Σκοπός του έργου, σημείωσε ο εισηγητής αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης, είναι η ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Μεταμόρφωσης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και των όμορων δρόμων και πεζοδρομίων της, με στόχο να προσδοθούν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Η συνολική έκταση της περιοχής ανάπλασης είναι 6,7 στρέμματα από τα οποία τα 2.200 τ.μ. τα καταλαμβάνει η κυρίως πλατεία και τα 4.500 τ.μ. οι όμοροι δρόμοι κα τα πεζοδρόμια.

Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις αφορούν τη δημιουργία ενιαίας επιφανείας πλατείας με αύξησή της από 700 τ.μ. στα 1.000 τ.μ., την εκμετάλλευση των χώρων πρασίνου με ανθεκτικό γκαζόν και την τοποθέτηση καθισμάτων (παγκάκια).

Θα υπάρξει ρύθμιση των χώρων κίνησης για οχήματα, πεζούς και για πρόσβαση για ΑμεΑ. Επίσης θα αναβαθμιστεί η παιδική χαρά και θα οροθέτηθούν οι χώροι τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ