el_caminante_afisa

Το 2013 o αντισυμβατικός Μοσχατιώτης φωτογράφος Dimitris The Athens ξεκίνησε τη διαδρομή Camino Santiago de Compostella, την οποία ακολουθούν χιλιάδες πιστοί κάθε χρόνο, πιστός κι αυτός στην τέχνη της φωτογραφίας και στην αναζήτηση της απλότητας της απεικόνισης: “Ξεκίνησα αυτό το ταξίδι μη γνωρίζοντας σχεδόν τίποτα για αυτό. Ήθελα να το γνωρίσω μέσα από το φακό μου. Νομίζω ότι αυτό που με έσπρωξε εκεί δεν ήταν τελικά η φωτογραφία. Ήταν το κομμάτι της ψυχής μου που είχα αφήσει να μου κλέψει τη ζωή. Έζησα την ηρεμία, τον κόπο, τον πόνο, την προσμονή, τη φιλία, την κατανόηση και πάνω από όλα την ομορφιά της εσωτερικότητας. Αυτά σου δίνει το μονοπάτι.”

2

To Camino Santiago de Compostella είναι μια διαδρομή αφιερωμένη στον Άγιο Ιάκωβο η οποία ακολουθείται μέσω πολλών πόλεων της Ευρώπης και καταλήγει στην πόλη Santiago de Compostella της βορειοδυτικής Ισπανίας. Ο Dimitris The Athens αποφάσισε να ακολουθήσει τη διαδρομή αυτή και να απαθανατίσει με το φωτογραφικό του φακό την προσπάθεια του ανθρώπινου σώματος που πηγάζει από την πίστη για κάτι ανώτερο, όποιο και αν είναι αυτό για τον κάθε άνθρωπο. Για εκείνον ήταν η μικρότητά μας μέσα στη φύση, τις 35 αυτές ημέρες που περπάτησε πλάι σε άλλους πιστούς.

3

Η έκθεση “El Caminante” περιλαμβάνει φωτογραφίες από το περιπατητικό αυτό ταξίδι των 855χλμ, από το Saint-Jean-Pied-de-Port της Γαλλίας κατά μήκος των Πυρηναίων. Η έκθεση διαρκεί από τις 26 Μαΐου -2 χρόνια από την ημερομηνία που ξεκίνησε το ταξίδι- έως και τις 15 Ιουνίου και φιλοξενείται σε όλους τους χώρους του Root Artspace. Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν όλη την ιστορία του ταξιδιού στο Root, ακολουθώντας μία περιπατητική διαδρομή στους χώρους του με αρχή, μέση και τέλος. Παράλληλα θα μπορούν να βρουν το φωτογραφικό άλμπουμ “El Caminante” διάστασης 30X45cm, το οποίο περιλαμβάνει 170 φωτογραφίες σε μια περιορισμένη έκδοση 100 αντιτύπων για όλο τον κόσμο υπογεγραμμένων από το φωτογράφο.

5

Info: http://dimitristheathens.blogspot.gr/

7

6

4

1

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ