Εκτεταμένους ελέγχους διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, την προηγούμενη εβδομάδα (20-07 έως 27-7-2014), σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αττική , για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Ειδικότερα, κλιμάκια Αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων στις περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στην Αθήνα, το Χαλάνδρι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, καθώς και στο νησί της Ρόδου, όπου  διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.

  • Σε κατάστημα-καφέ στο Μοσχάτο Αττικής, διαπιστώθηκε η απασχόληση μιας (1) εργαζομένης, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους πίνακες προσωπικού και η μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας, ενώ δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Εργασίας & Υπερωριών.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ