Επιστολή μας απέστειλε του γραφείο τύπου του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου σχετικά με τις παιδικές χαρές του Δήμου.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Αγαπητοί γονείς και αγαπητά παιδιά,

Όπως και οι ίδιοι θα έχετε διαπιστώσει ή θα έχετε ενημερωθεί από τις ανακοινώσεις του Δήμου, οι παιδικές χαρές των Δήμων βρίσκονται σε κατάσταση αναβάθμισης και ελέγχου, ύστερα από την Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (αρ. 28492/2009) σχετικά με την απόκτηση πιστοποίησης για την ασφαλή λειτουργία των παιδικών χαρών.

Ως Δημοτική Αρχή, προχωρήσαμε σε μία σειρά άμεσων ενεργειών προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες ασφάλειας στους χώρους των παιδικών μας χαρών. Έτσι, ορίσαμε τριμελή επιτροπή ελέγχου παιδικών χαρών, η οποία εξέδωσε τα αντίστοιχα πορίσματά της. Βάσει αυτών, αποξηλώθηκαν κάποια όργανα από τις παιδικές χαρές του Δήμου μας που θεωρήθηκαν εκτός των απαιτούμενων προδιαγραφών ασφαλείας και έκλεισαν ορισμένοι εξωτερικοί παιδότοποι μικρής επισκεψιμότητας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι περισσότερες από τις παιδικές χαρές του Δήμου θα λάβουν το ειδικό σήμα της πιστοποίησης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 της αρ. 28492/2009 Υπουργικής Απόφασης. (Ενδεικτικά αναφέρονται, η παιδική χαρά Χρ. Σμύρνης και Έβρου, η παιδική χαρά στην Πίνδου και Ελευθερίας και οι παιδότοποι στο πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης, η παιδική χαρά επί της Πυρρή και Φλέμινγκ στο Μοσχάτο, και η παιδική χαρά του Πάρκου Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων, η παιδική χαρά Ήρας και Ελευθερίου Βενιζέλου και η παιδική χαρά της Αγίας Σοφίας στον Ταύρο).

Παράλληλα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Ιουνίου, θέσαμε το θέμα της τροποποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος επενδύσεων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και εγκρίναμε το ποσό των 185.000€ για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις προμήθειας και τοποθέτησης οργάνων και δαπέδων ασφαλείας στις παιδικές χαρές μας.

Ζητάμε συγνώμη για την προσωρινή ενδεχόμενη ταλαιπωρία των μικρών μας πολιτών και των γονέων τους κατά τις επισκέψεις τους στις παιδικές χαρές του Δήμου μας, όμως η ασφάλεια των παιδιών μας πρέπει και αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Οι παιδικές χαρές που θα επαναλειτουργήσουν με το ειδικό σήμα πιστοποίησης θα ανταποκρίνονται στους σύγχρονους κανόνες ασφάλειας ”.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Υπουργική απόφαση είναι από το 2009. έπρεπε να φτάσει 2014 για να γίνει εφαρμογή της; και ολόκληρο τον χειμώνα που θα μπορούσαν να γίνουν αυτές οι εργασίες σε περίοδο που τα παιδιά δεν επισκέπτονται τόσο συχνά τις παιδικές χαρές γιατί δεν έγιναν; Τώρα θα χάσουμε όλο το καλοκαίρι και τον χειμώνα με βροχές και κρύο θα τις ξανανοίξουν…ωραίος προγραμματισμός….

  2. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΔΟΥ ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ ΤΑΥΡΟΣ

    ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Την παιδική χαρά στην οδό Αναξαγόρα (δίπλα από το ΓΑΣΤ) την έφτιαξε ο Βακαλόπουλος, την έκλεισε ο Σούτος, την εγκατέλειψε ο Ευθυμίου. Εδώ και σχεδόν 15 χρόνια είναι ένα ξερακιανό οικόπεδο, που κάθε βράδυ γίνεται στέκι ¨περίεργων¨ τύπων, που ψάχνουν ένα ήσυχο μέρος να καπνίσουν το τσιγαριλίκι τους. Όσοι γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στον Ταύρο θυμόμαστε μέχρι και σχολικούς περιπάτους, σε ένα ελεύθερο χώρο που τον καμαρώναμε οι Ταυριώτες και τον ζήλευαν οι περαστικοί. Σύριγγες, τσιγαριλίκια, άδεια μπουκάλια από αλκοόλ, σκουπίδια και περιττώματα είναι το σημερινό ντεκόρ. Μόνο η τσιμεντένια κερκίδα έχει μείνει για να θυμίζει σε όλους ότι ο Ταύρος υπήρξε κάποτε δήμος πρότυπο.

  3. Παλι θα ?θα κανεις καυι με τις παιδικες χαρες!!!!θα κανεις κατι με την παραλια!!!!θα κανεις κατι με τα σκουπιδια που ειναι σε ολες τις πλατειες !!θα θα θα ,ασε μας και εσυ καλα να παθουν αυτοι που σε ψηφισαν παλι, εμεις τι φταιμε ομως?

  4. αυτή τη παιδική χαρά στη λεωφόρο ειρήνης ,στο γήπεδο μπάσκετ του Αία (παλιά),θα τη φτιάξουν ;τόσος χώρος ανεκμετάλευτος με πράσινο για να κοιμούνται άστεγοι και ζάκια

  5. με την παιδικη χαρα στην ελευθεριας απεναντι απο το καπη τι θα γινει……..?????????……..για ποσο ακομα θα χρησιμοποιειται σαν τουαλετα σκυλων……????…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ