Ημέρα αιμοδοσίας η Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 στο Μοσχάτο, καθώς θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τις 9.00 π.μ. έως τις 13.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στο Μοσχάτο (Ι. Χαλκίδη 21, πλ. Εθ.Αντίστασης).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου απευθύνει στους πολίτες του Δήμου έκκληση για συμμετοχή στην εθελοντική Αιμοδοσία:

“Ο Δήμος μας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, από τις 9.00 π.μ. έως τις 13.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στο Μοσχάτο (Ι. Χαλκίδη 21, πλ. Εθ.Αντίστασης).

Η τράπεζα αίματος του Δήμου μας έχει προσφέρει αίμα σε χιλιάδες δημότες μας από την έναρξη της λειτουργίας της. Ωστόσο, οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, με αποτέλεσμα η τράπεζα αίματος να μην μπορεί να ανταποκριθεί πια στις αιτήσεις των ενδιαφερομένων για αίμα.

Δεν κοστίζει τίποτα να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσφέρει δέκα λεπτά από το χρόνο του και να είναι από 18 έως 62 ετών. Πριν την αιμοδοσία γίνεται ιατρικός έλεγχος στον εθελοντή αιμοδότη και πραγματοποιείται σύντομη λήψη του ιστορικού του από εξειδικευμένους ιατρούς, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για τον αιμοδότη. Το αίμα, επίσης, εξετάζεται εργαστηριακά, έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για χορήγηση στη συνέχεια.

Στην επερχόμενη αιμοδοσία του Δήμου μας, προσκαλώ όλους τους κατοίκους να επιλέξουν με την παρουσία τους στην αιμοδοσία να προσφέρουν ζωή σε κάποιο παιδί, σε κάποιον ενήλικο, σε κάποιον ηλικιωμένο που το χρειάζεται. Είναι τραγικό να μη γίνονται απαραίτητες επεμβάσεις για την ίδια τη ζωή μόνο και μόνο γιατί υπάρχει τρομερή έλλειψη αίματος. Είναι τραγικό να χάνεται η ελπίδα των συμπολιτών μας, των φίλων μας, των συγγενών μας, επειδή η προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών μας δεν επαρκεί για τη ζήτηση που υπάρχει.

Καλώ όλους τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς συμβούλους, καλώ όλους τους επαγγελματίες της πόλης, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους φοιτητές, τους αθλητές μας, όλους τους κατοίκους, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, να επιλέξουν μέσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες την εθελοντική αιμοδοσία.

Σήμερα μπορούμε να προσφέρουμε εμείς, για να μπορούμε όλοι να ελπίζουμε αύριο!

 Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

 Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ