Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 είναι η γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και γιορτάζει ο Ιερός Ναός Εσταυρωμένου στον Ταύρο.

Όλα είναι έτοιμα από το πρωί για την μεγάλη γιορτή του Ταύρου.

Όπως κάθε χρόνο, από σήμερα (13/9/14) λειτουργεί το πανηγύρι στους γύρω δρόμους του Ιερού Ναού.

Το πρόγραμμα για τον εορτασμό είναι το εξής:

Σάββατο 13/9:

19.00: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός

Κυριακή 14/9:

7:00 π.μ: Η τελετή της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού και πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία

18:30: Μεθεόρτιος Εσπερινός Η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και εν συνέχεια Παράκλησις στον Τίμιο Σταυρό.

Στις ακολουθίες θα προστεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ.κ Παντελεήμων

Λιτανεία με διαδρομή από τους παρακάτω δρόμους: Ναός – Αχιλλέως – Αίαντος (Αριστερά) – Λ. Ειρήνης (Δεξιά) – Ελένης (Δεξιά) – Αγαμέμνονος (Δεξιά) – Διομήδους (Δεξιά) – Αχιλλέως (Αριστερά) – Ναός.

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μου φαίνεται πως είσαι λίγο προκατειλλημένος. Δηλαδή θες να πεις οτι επι Σουτου η πλατεία ήταν πεντακάθαρη. Και εγώ στον Ταύρο μένω και εγώ διαφωνώ με Μοσχατιώτη Δήμαρχο αλλά η αλήθεια για την καθαριότητα στην περιοχή είναι οτι τώρα είμαστε 100% καλύτερα. Μην τρελαθούμε…

      • Επί Σούτου επικρατούσε η ίδια ακριβώς κατάσταση. Τουλάχιστον από την Κωνσταντινουπόλεως και κάτω μέχρι την Π. Ράλλη. Το πρόβλημα είναι ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, εκατοντάδες παιδάκια είναι αναγκασμένα να παίζουν ανάμεσα σε ακαθαρσίες ζώων, σκουπίδια και χόρτα που φτάνουν το μισό μέτρο στην Πλατεία του Εσταυρωμένου. Το γεγονός ότι τις παραμονές της Γιορτής η πλατεία αλλάζει πρόσωπο δεν σημαίνει και πολλά για εμάς που την επισκεπτόμαστε όλο τον χρόνο. Η παιδική χαρά είναι ετοιμόρροπη. Οι κάδοι αδιάζονται μια στο τόσο και η οσμή προδίδει τις ακαθαρσίες των ζώων από μακριά. Κι όμως, στην πλατεία αυτή παίζουν καθημερινά μικρά παιδιά! Η τσουλήθρα τον τελευταίο μήνα είναι γεμάτη μυρμήγκια. Μέχρι και τα 3χρονα το κατάλαβαν και την αποφεύγουν. Τόσο δύσκολο είναι να σταλεί ένας άνθρωπος του Δήμου μια φορά την εβδομάδα να καθαρίσει; Ακόμα και τα χοιροστάσια στα χωριά τα καθαρίζουν καθημερινά. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και είναι πέρα από κομματικούς ορίζοντες και συμφέροντα. Όποιος επισκέπτεται την πλατεία θα σας διαβεβαιώσει για όλα τα παραπάνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ