Εκατοντάδες γυναίκες από το Μοσχάτο ένωσαν τις δυνάμεις τους, όταν τα πράγματα δεν ήταν, ακόμη, τόσο δύσκολα και σήμερα, δίνουν αγώνα για τη στήριξη των απόρων.

Τα πράγματα δεν ήταν τόσο δύσκολα, στην Ελληνική κοινωνία, 16 χρόνια πριν, όταν οι γυναίκες του Μοσχάτου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που συναντούσαν, τότε, στα σχολεία που πήγαιναν τα παιδιά τους. Στη συνέχεια θεώρησαν χρέος να επεκτείνουν την προσπάθεια αυτή και εκτός της σχολικής κοινότητας, σε συμπολίτες τους που είχαν ανάγκη, δεν είχαν εισόδημα, ήταν άνεργοι ή, ακόμη, και άστεγοι. Έτσι, το 2003, ιδρύθηκε το σωματείο γυναικών “Η Αγάπη Υπάρχει”.

Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής ήταν και είναι και σήμερα η Λένα Μανωλάκη. Μαζί της γυναίκες του Μοσχάτου και όχι μόνο, που, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, αντιμετωπίζοντας και οι ίδιες δυσκολίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αγωνίζονται να συνεχίσουν το έργο τους, την ίδια στιγμή που οι άνθρωποι που τις έχουν ανάγκη αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς.

Στα γραφεία του σωματείου, που βρίσκονται στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Μοσχάτου, συναντήσαμε και τη Μαρία, μια νέα γυναίκα, με τρία παιδιά, που είναι χωρισμένη και άνεργη και βρήκε καταφύγιο στην αγάπη αυτών των γυναικών.

Η Λένα Μανωλάκη και τα υπόλοιπα μέλη του σωματείου περιμένουν τις προσφορές όλων μας σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Πληροφορίες στο site του σωματείου “Η Αγάπη Υπάρχει” ή στο τηλέφωνο 210-9407207.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ