Ανακοίνωση για τα έργα ανάπλασης της παραλίας του Μοσχάτου εξέδωσε η Αριστερή Κίνηση Μοσχάτου (ΑΡ.ΜΟΣ). Αναλυτικά:

Αναπλαση Φαληρικου Όρμου – Αναβάθμιση ή υποβάθμιση της πόλης του Μοσχάτου;

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στην παραλία του Μοσχάτου και ήδη υπάρχουν έντονα ερωτηματικά σχετικά με τα αποτελέσματα έκβασης του έργου καθώς και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των κάτοικων του Μοσχάτου.

Ενώ οι αρχικές δεσμεύσεις ήταν η υπογειοποίηση της παραλιακής λεωφόρου με βάση τα νέα σχέδια του έργου δείχνει να υπερυψώνεται. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την κατασκευή ενός τσιμεντένιου τείχους το οποίο θα υψώνεται προς την πλευρά της θάλασσας, ύψους 8 έως 9 μέτρων από το επίπεδο των πεζών του Μοσχάτου (δηλαδή 4 έως 5 μέτρα υψηλότερα από την τωρινή υπερυψωμένη οδό). Ως εκ τούτου δημιουργείται οπτική αποκοπή της πόλης από το φυσικό περιβάλλον ενώ παράλληλα περιορίζεται ο κύριος αερισμός της πόλης από την θάλασσα . Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα αισθητικό και περιβαλλοντικό έγκλημα.

  • Θα επαναληφθεί το ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ;
  • Θα υποβαθμιστεί η ζωή των κατοίκων της παραλιακής όπως συνέβη και στην παρακηφίσια περιοχη;
  • Ποια θα είναι η ακριβής πρόσβαση των κατοίκων προς την παραλία;
  • Πότε θα γίνει η απαραίτητη ενημέρωση των κατοίκων για τις ριζικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στην γειτονιά μας;

Θέλουμε την παραλία μας στο ύψος της πόλης μας.

Το σύνθηµα της δεκαετίας του ΄70 «ΚΑΤΩ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ» είναι επίκαιρο σήµερα όσο ποτέ.

ΑΡΜΟΣ – Αριστερή Κίνηση Μοσχάτου

armosmosxato.wordpress.com/2018/02/12/paraliako

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποιο φυσικό περιβάλλον εννοούν οι αριστεράντζες; Τα ξερόχορτα, τα μπάζα και τα σκουπίδια που βρίσκονται μεταξύ παραλιακής και ακτής σήμερα; Τι προτείνουν άραγε οι ΑΡΜΟστοκοι; Να δώσουμε στο Δημόσιο το έργο για να το αναλάβουν οι τεμπελχανάδες ανίκανοι «εργολάβοι» του και μετά από 2-4 δεκαετίες που θα πάρει για να το τελειώσουν, να το εκμεταλλευτεί εμπορικά το Δημόσιο ώστε να ρημάξει μέσα σε 6 μήνες; Δεν πάτε να ρίξετε λίγο κρύο νερό στα μούτρα σας να συνέλθετε καλύτερα ΑΡΜΟστοκοι;

  2. Πέρα από τις όποιες πολιτικές ή κομματικές τοποθετήσεις υπάρχει και ο απλός κάτοικος της περιοχής αυτής που δεν βλέπει θάλασσα από το 1968, γιατί η χούντα αποφάσισε να μπαζώσει την παραλία με αμμουδιά που υπήρχε μέχρι τότε. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν συντελεστεί στην Αττική. Από τότε και μέχρι σήμερα τα μπάζωμα της θάλασσας συνεχίζεται με αποτέλεσμα η παραλία να φθάσει τα 300 μέτρα από εκεί που ήταν και σε ύψος τα 3 μέτρα από το επίπεδο της πόλης. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη περιοχή ανάλογη αυτής σε όλη την υφήλιο. Το έγκλημα συνεχίζεται.
    Τώρα στα έργα που έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι τα μπάζα από εκσκαφές για την μετατόπιση της Λεωφόρου Ποσειδώνος τα εναποθέτουν στην κοίτη του ποταμού Ιλισσού μειώνοντας το πλάτος του ή τα στρώνουν στο τμήμα του Δήμου Μοσχάτου ανεβάζοντας το ύψος της περιοχής. Και τέλος για την ώρα τα τσιμεντένια τείχη που κατασκευάζονται έχουν το διπλάσιο ύψος από αυτό της υφιστάμενης Λεωφόρου.
    Οπότε οι πλημμύρες είναι προ των πυλών. Εγκλήματα κατ’ εξακολούθηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here