Δελτίο τύπου για την συνάντηση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων με τη Δημοτική Αρχή για το θέμα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Αναλυτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης γονέων και κηδεμόνων Μοσχάτου Ταύρου με τη δημοτική αρχή. Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε ο τρόπος εφαρμογής του προγράμματος της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής στο δήμο μας.

Το μέτρο της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, όσο αναγκαίο είναι για να πάψει η απαράδεκτη κατάσταση στον 21ο αιώνα να μένουν χιλιάδες παιδιά εκτός των παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα, εντούτοις επιχειρείται να υλοποιηθεί από την κυβέρνηση με τρόπο απαράδεκτο, χωρίς γενναία κρατική χρηματοδότηση και εξασφάλιση βασικών προϋποθέσεων όπως είναι η στέγαση των παιδιών σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές.

Κατά συνέπεια αναζητούνται λύσεις της τελευταίας στιγμής ώστε να γίνει κατορθωτή η εφαρμογή του προγράμματος τον Σεπτέμβρη, δηλαδή σε δυο μήνες από τώρα! Η δημοτική αρχή μας ενημέρωσε ότι στο δήμο μας θα λειτουργήσουν 8 νέα τμήματα (1 στον Ταύρο και 7 στο Μοσχάτο) των 20-22 νηπίων ανά τμήμα. Για τη στέγαση αναζητούνται κατάλληλες αίθουσες στα δημοτικά σχολεία του δήμου εφόσον αυτές μπορούν να διατεθούν από τις διευθύνσεις των σχολείων για το σκοπό αυτό. Επιπλέον σχεδιάζεται η τοποθέτηση προκατ – αιθουσών σε αυλές δημοτικών σχολείων καθώς και σε οικόπεδο στην οδό Θράκης στο Μοσχάτο. Απέκλεισε δε, το ενδεχόμενο που προβλέπεται από το νόμο για την τοποθέτηση τμημάτων νηπίων στα γυμνάσια και λύκεια του δήμου.

Τα προκατ που θα τοποθετηθούν στις αυλές των σχολείων είναι νέας κατασκευής και διαθέτουν θέρμανση και τουαλέτες στο εσωτερικό τους ενώ θα συνδεθούν με τα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης. Τα σχολεία που θα τοποθετηθούν τα νέα τμήματα είναι το 3ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου, 5ο Νηπιαγωγείο – 6ο Δημοτικό Μοσχάτου, 2ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου, 3ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου, 4ο Δημοτικό σχολείο Ταύρου.

Η Ένωση γονέων και κηδεμένων Μοσχάτου – Ταύρου ζήτησε να εξασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες στέγασης και προαυλισμού για όλα τα προνήπια και τους μαθητές του δήμου μας. Να εξασφαλιστεί το αναγκαίο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία των νέων και υφιστάμενων τμημάτων. Επίσης ζήτησε εκ νέου συνάντηση για ενημέρωση πάνω στις τελικές αποφάσεις δρομολόγησης του προγράμματος στο δήμο μας καθώς και για την εκ μέρους μας κατάθεση αιτημάτων με βάση τις ανάγκες των σχολείων.

Καλούμε τα ΔΣ των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων να συνεδριάσουν για να συζητήσουν τις εξελίξεις και να καθορίσουν τη στάση τους, να ενημερώσουν έγκαιρα τους γονείς του δήμου. Είναι υπόθεση μας να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες στέγασης και εκπαίδευσης στα μικρά μας παιδιά, σύγχρονες με βάση τις δυνατότητες που προσφέρει η εποχή που ζούμε. Να μη συναινέσουμε στη παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά.

Με Εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Θεόδωρος Μαραγκός

Η Γεν. Γραμματέα

Ελεάννα Μπαλάσσου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ