Το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία με αφορμή την έναρξη του νέου κύκλου σεμιναρίων με θέμα την πολιτική ηγεσία και τη δράση των νέων για το μέλλον της Ελλάδας οργάνωσε την εναρκτήρια εκδήλωση, με προσκεκλημένους σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Απόστολος Σιώκας, οικονομολόγος και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Καθηγητής Καρλ Χάινζ Πακέ, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν ενώ σχολίασαν και απάντησαν σε ερωτήσεις των νέων ο πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφσταντ, νυν Ευρωβουλευτής Επικεφαλής της ομάδας Συμμαχία Φιλελεύθερων Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Σταύρος Θεοδωράκης, βουλευτής και επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Σιώκας έκανε λόγο για το πώς η κρίση επηρέασε τα αντανακλαστικά των νέων ανθρώπων οι οποίοι μετά το αρχικό «μούδιασμα» αρχίζουν να αναλαμβάνουν δράση. Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ανάγκη να αλλάξει πορεία, να αποτρέψει το λεγόμενο “brain drain” και να δώσει την ευκαιρία στους νέους να εκφραστούν στην κοινωνία συνδυάζοντας τη δική τους νεανική ορμή με τη σοφία των μεγαλυτέρων ώστε να γίνει η μεγάλη «κοινωνική ανατροπή». Στη συνέχεια ο κ. Σιώκας, ως Εκπρόσωπος των Αποφοίτων Σεμιναρίων Πολιτικής Σκέψης, παρουσίασε τα κύρια σημεία των προτάσεων των νέων για βασικές μεταρρυθμιστικές αλλαγές με έμφαση στην ευρωπαϊκή ταυτότητα και κατεύθυνση της χώρας, ενώ έκλεισε την ομιλία του με την πεποίθηση ότι «οι νέοι σήμερα μπορεί να ζουν χειρότερα από τους γονείς τους αλλά έχουν την ηθική υποχρέωση και την ιστορική ευθύνη να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να ζήσουν τα δικά τους παιδιά καλύτερα».

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση μεταξύ των πολιτικών και των νέων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ