Οι καταιγίδες που έχουν πλήξει την Αττική, με τραγικό αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών και ανυπολόγιστες καταστροφές βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας αυτές τις μέρες.

Στο παρελθόν, αρκετές φορές έχουν συμβεί παρόμοια φαινόμενα με δεκάδες νεκρούς. Μοσχάτο και Ταύρος έχουν πληγεί από το καταστροφικό πέρασμα των καταιγίδων. Δείτε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

* 2 Νοεμβρίου του 1934: Ισχυρή καταιγίδα 5 ωρών στον Πειραιά, υπερχείλισε ο Κηφισός. Έχασαν τη ζωή τους 6 άνθρωποι και επλήγησαν τα περισσότερα σπίτια και καταστήματα στις περιοχές: Κοκκινιά, Νέο Φάληρο, Μοσχάτο, Άγιο Ιωάννη, Γλυκά Νερά.

* 5-6 Νοεμβρίου του 1961: Καταιγίδα και χαλάζι επί 10 ώρες συνεχόμενα. Πνίγηκαν 43 άνθρωποι, τραυματίσθηκαν 300, κατέρρευσαν 400 σπίτια, πλημμύρισαν πάνω από 4.000 οικήματα, έμειναν άστεγες πάνω από 500 οικογένειες. Ιδιαίτερα επλήγησαν λαϊκές συνοικίες και φτωχογειτονιές σε Μπουρνάζι, Ανθούπολη, Μοσχάτο, Ταύρος και Νέα Λιόσια.

Δείτε φωτογραφία από την πλημμύρα στο Μοσχάτο το 1961:

* 2 Νοεμβρίου του 1977: Σφοδρή βροχόπτωση σε Αθήνα και Πειραιά για περισσότερες από 6 ώρες. Τουλάχιστον 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους, 927 υπόγεια πλημμύρισαν και 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν το Περιστέρι, οι Τζιτζιφιές, ο Ταύρος και το Μοσχάτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ