Ένας ανάπηρος – τετραπληγικός, Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, ο Τζαφέρ Κουρτ, βρέθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου και τελικά παραπέμπεται σε δίκη, με, όπως καταγγέλεται, χαλκευμένες κατηγορίες.

Το γεγονός καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), σημειώνοντας ότι ο Τζαφέρ Κουρτ είναι αναγνωρισμένος από τη χώρα μας πολιτικός πρόσφυγας, μένει χρόνια στην Ελλάδα, είναι ανάπηρος από τα βασανιστήρια και μετέχει ενεργά στους αγώνες του λαού μας, ειδικότερα δε στις αγωνιστικές δραστηριότητες και κινητοποιήσεις της ΣΕΑΑΝ.

Στην ανακοίνωσή της – την οποία και παραθέτουμε – η ΣΕΑΑΝ αναφέρεται με λεπτομέρειες στα γεγονότα:

«Ο συνάδελφος μας εδώ και ενάμιση μήνα, μετά από παρέμβαση μελών της ΣΕΑΑΝ απέκτησε ένα ειδικό ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο για αναπήρους για να μπορεί να μετακινείται λόγω του σοβαρού κινητικού προβλήματος που αντιμετωπίζει (τετραπληγία).

Πριν δεκαπέντε μέρες εκλήθη η αστυνομία από συγκεκριμένο ένοικο της πολυκατοικίας που διαμένει στο Μοσχάτο, γιατί δήθεν το αναπηρικό αμαξίδιο του συναδέλφου εμπόδιζε τη διέλευση. Παρόλο που το πλήρωμα του περιπολικού που επισκέφτηκε το χώρο, κάτω και από την παρέμβαση της ΣΕΑΑΝ, αναγνώρισε το δίκιο του ανάπηρου συναδέλφου, κάποιοι ανεγκέφαλοι ένοικοι συνέχιζαν τις νύχτες να κάνουν δολιοφθορές στο αμαξίδιό του.

Χθες το βράδυ, δρώντας με ύπουλο τρόπο, ο συγκεκριμένος ένοικος προκάλεσε επεισόδιο εις βάρος του συναδέλφου, αφού πρώτα χτύπησε το αμαξίδιό του και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία, κατηγορώντας τον ότι τον απείλησε με μαχαίρι. Από εδώ και πέρα ξεκινούν τα σοβαρά ερωτηματικά για τη στάση των αστυνομικών υπαλλήλων του ΑΤ Μοσχάτου, που δέχτηκαν ως δεδομένες τις καταγγελίες του ενοίκου, πέρασαν χειροπέδες στο συνάδελφο, μπήκαν στο σπίτι του χωρίς εισαγγελική εντολή μαζί με τον καταγγέλλοντα και, αφού πήραν ένα μαχαίρι από την κουζίνα, τον κατηγόρησαν ότι με αυτό είχε απειλήσει τον ένοικο. Αφού μετέφεραν υποβασταζόμενο τον ανάπηρο συνάδελφό μας στο Αστυνομικό Τμήμα, τον κράτησαν όλη τη νύχτα στο κρατητήριο για να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο, αποδέχτηκαν με εξαιρετική ευκολία την ψευδή μήνυση του συγκεκριμένου ενοίκου, που φάνηκε να έχει πολύ καλές σχέσεις με τα στελέχη του συγκεκριμένου Αστυνομικού Τμήματος, αφού τον άφησαν ελεύθερο, παρόλο που κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του από τον ανάπηρο Τούρκο αγωνιστή για ψευδή καταμήνυση. Ο Τούρκος αγωνιστής ανάπηρος πολιτικός πρόσφυγας, αφού ταλαιπωρήθηκε μέχρι την άλλη μέρα το μεσημέρι, τελικά παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα σε τακτική δικάσιμο για τον Απρίλη του 2013.

Προειδοποιούμε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγωνιστών της ΣΕΑΑΝ και ούτε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν σαν αδύναμος κρίκος οι μετανάστες ανάπηροι και πολιτικοί πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας που συμμετέχουν οργανωμένα στο αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα αλλά και στο γενικότερο λαϊκό κίνημα.

Τα κίνητρα αυτής της στημένης υπόθεσης γρήγορα θα αποκαλυφθούν και οι εμπνευστές και τα εκτελεστικά όργανα αυτής της βάναυσης συμπεριφοράς απέναντι στον Τούρκο ανάπηρο αγωνιστή θα παραδοθούν στην κοινή καταδίκη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

  • Ίσα δικαιώματα σε Έλληνες και μετανάστες ανάπηρους και πολιτικούς πρόσφυγες.
  •  Όχι στην ξενοφοβία και το φασισμό που αποτελεί όπλο της πλουτοκρατίας ενάντια στα δικαιώματα Ελλήνων και ξένων εργαζομένων, ενάντια στους ανάπηρους Έλληνες και μετανάστες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα επρεπε να ντρεπονται , τετοιες μερες να δημιουργουν προβλημα στον ΑΝΑΠΗΡΟ-ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ Κ ΓΕΙΤΟΝΑ τους … Αυτοι που του δημιουργουν προβλημα , ειναι αναπηροι στη ψυχη κι αυτο ειναι πιο μεγαλο κακο …ειναι για λυπηση ολοι οι κακοψυχοι της πολυκατοικιας , δεν εχουν με τι να ασχοληθουν κ βρισκουν να περνουν την ωρα τους …

  2. Ένας λύκος απειλεί την Θεσούλα της Κοκκινοσκουφίτσας με το αναπηρικό αμαξίδιο του, η αδερφοκτόνος Κοκκινοσκουφίτσα χαλάει το καροτσάκι και οι άντρακλες με στολή δασοφύλακα την υπερασπίζονται τυλάνε σε μια κόλλα χαρτί τον αυθάδη,”μπήκαν στο σπίτι του χωρίς εισαγγελική εντολή μαζί με τον καταγγέλλοντα και, αφού πήραν ένα μαχαίρι από την κουζίνα, τον κατηγόρησαν ότι με αυτό είχε απειλήσει τον ένοικο.”

    Τί μέρος του λόγου είναι ο γείτονας
    , μήπως ανήκει κι αυτός σε καμιά υπηρεσία

    “προστασίας του πολίτη”; Τί διασυνδέσεις έχει με την αστυνομία;

    Έγινε ΕΔΕ σε βάρος των τραμπούκων αστυνομικών για την εισβολή χωρίς εισαγγελική εντολή;

    Πρέπει άμεσα να απαντηθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ το ποιος ευθύνεται για την εντολή αυτής της εισβολής και επίθεσης, ενώ ο αρμόδιος υπουργός θα πρέπει άμεσα να διατάξει έρευνα για την υπόθεση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.

    Παλιά φωνάζαμε: «Αστυνομία,Βοήθεια»,
    τώρα λέμε: « Βοήθεια η Αστυνομία!»

    Η όλη επιχείρηση παραπέμπει σε πρακτικές παρακράτους. Ο Δήμαρχος τί θέση παίρνει;

  3. Γεια σας, ονομάζομαι Αναστασία Καρίμαλη, είμαι μαθήτρια και γνωρίζω τον κο Τζάφερ από την κίνηση πολιτών Μοσχάτου, την Μεσοποταμία μας και αδιαφιλονίκητα είναι ένα αξιοσέβαστο άτομο, που διέπεται από τις αρχές τις αλληλεγγύης, της συντροφικότητας και του αλληλοσεβασμού. Είναι ένας άνθρωπος από τον οποίο εγώ προσωπικά, ως το νεαρότερο μέλος της Μεσοποταμίας, μαθαίνω στην πράξη τον διεθνισμό και την ουσιαστική αλληλεγγύη. Για εμένα είναι ένας δάσκαλος,όχι από αυτά που λέει γιατί δεν έχει ευχέρεια λόγου (αποτέλεσμα βασανιστηρίων στην Τουρκία και 166 ημερών απεργίας πείνας στα λευκά κελιά), αλλά λόγω αυτών που πράττει, γιατί πείτε μου πόσους τετραπληγικούς ξέρετε που είναι ενεργοί πολίτες της Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και δεν κάθονται να κλαίνε την μοίρα τους μπροστά από μία τηλεόραση μπεκρουλιάζοντας;
    Eίναι ένας άνθρωπος καλός, καλοσυνάτος και γελαστός,ιδιαίτερα δραστήριος και αγωνιστικός με συμμετοχή σε ότι αφορά τον συνάνθρωπο και την κοινωνία και βάζει τα γυαλιά σε πολλούς θεωρητικούς της καρέκλας παρά την κατάσταση της υγείας του.
    Σημειωτέων δε ότι το καλοκαίρι στην περίπτωση του ηλικιωμένου που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στη Ρόδο, λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσει τα φάρμακα του, ο κος Τζάφερ προσφέρθηκε να καταβάλει την πενιχρή του σύνταξη για να μπορέσει ο παππούς να πάρει φάρμακα.
    Εγώ προσωπικά τρέφω ιδιαίτερο σεβασμό για τον κο Τζάφερ και δεν μπορώ να έρθω ούτε για δύο λεπτά στην λογική αυτών των ανθρώπων που διανοήθηκαν να τον βλάψουν,π.χ να προκαλέσουν δολιοφθορές, οικονομικού κόστους μάλιστα στο αναπηρικό αμαξίδιο, που με πολλές θυσίες απέκτησε (όπως είναι ο φθόνος του χωριάτη που εξοντώνει την κατσίκα του γείτονα του) γιατί δεν είναι βέβαια ανάπηρο το κτήνος που προκαλεί τις δολιοφθορές, αλλά και σε όσων ατομιστών μένουν βουβοί και αδρανείς απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

    Ο Δήμαρχος θα πρέπει να πάρει κάποια θέση και είτε να ταχθεί υπέρ των θυμάτων τέτοιων αστυνομικών σκευωριών είτε υπέρ της αστυνομοκρατίας και τονίζω όχι αστυνομίας…γιατί <>…
    Και επιτέλους ας κάνει και τίποτα άλλο ο <> κος Ευθυμίου πέρα από παγοδρόμια και εορταστικές φιέστες υποκρισίας και απανθρωπιάς για τους καιρούς που ζούμε.
    Πρόκειται για ένα ακόμα φαινόμενο αστυνομικής αυθαιρεσίας και πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και το σύνταγμα και η άμεση επέμβαση από τους φορείς τοπικής και κεντρικής αυτοδιοίκησης και εκτελεστικής εξουσίας. Τι λέει για όλα αυτά ο πολυπράγμων κύριος Δενδιας;
    Πιστεύω ότι πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Διεθνής Αμνηστία θα έπρεπε να πάρει θέση. Είναι αναγνωρισμένο θύμα βασανιστηρίων από την Ε.Ε. και συνεπώς θα έπρεπε και η Ε.Ε. να πάρει θέση. Τι λέει επαυτού η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε, το ελληνικό συμβούλιο για τους πρόσφυγες και το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα;
    Ντρέπομαι για λογαριασμό της τοπικής κοινωνίας και των συμπολιτών μου αντί να τους σέβομαι ως μεγαλύτερος και σοφότερους…
    Ακόμα θα πρέπει να καταλάβουμε ότι άρχισε να χτυπάει για τα καλά το καμπανάκι…Πρόκειται για περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης και όχι τυχαίο συμβάν…
    Είναι αδιανόητο όλο αυτό να περάσει σαν ένα θέμα στο internet και να μην γίνει καν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες…
    Χτες ήταν η σειρά ενός πρόσφυγα, προχτές ενός μετανάστη που ξυλοκοπήθηκε από δυο υπανθρώπους με στολή παραστρατιωτικής οργάνωσης στον ΗΣΑΠ της γειτονιά μας, αύριο του μπακάλη της γωνίας που ενοχλεί την πολυεθνική που κρύβεται πίσω από το <>, μεθαύριο θα χτυπήσει η καμπάνα για εμάς…
    και τελείωνω με τις ευχές μου για μια αγωνιστική χρονιά στον κο Τζάφερ με ένα ποιήμα του Τούρκου αγωνιστή-ποιητή Ναζίμ Χικμέτ που του αφιερώνω αντί για τριαντάφυλλο με όλο τον σεβασμό και την αγάπη μου:

    Καμπάνα
    δε χτυπάμε
    καμπάνα
    δεν χτυπάμε.
    Δεν μας προσκαλεί
    κανένας από τον μιναρέ ψηλά!
    Αυτός
    που διάβηκε
    δεν είναι
    ένα τραγούδι
    που εσώθηκε.
    Αυτός
    επάλεψε
    σαν ένα
    τρανό
    φως.
    Έπεσε
    σαν ένας
    ήλιος
    με κασκέτο.
    Καμπάνα
    δε χτυπάμε
    καμπάνα
    δεν χτυπάμε.
    Αυτός
    που διάβηκε
    δεν είναι
    ένα τραγούδι
    που εσώθηκε.

  4. Θα ήθελα κι εγώ να γράψω κάτι, γιατί νιώθω υπεύθυνη ως κάτοικος αυτής της πόλης. Τον κο Τζάφερ δεν τον γνωρίζω, γνωρίζω όμως πως τα τελευταία χρόνια αυξάνονται ραγδαία οι ρατσιστικές επιθέσεις και αντιλήψεις στη χώρα μας. Πιστεύω ότι γι’ αυτό ευθυνόμαστε όλοι. Η σιωπή μας και η έλλειψη Παιδείας (δεν μας τη στερούν τυχαία άλλωστε) είναι τα κύρια αίτια αυτής της κατάστασης.
    Τέλος, θα ήθελα να δηλώσω ότι ντρέπομαι και λυπούμαι βαθύτατα…

    • Διάβασα με προσοχή την καταγγελία σας για υπερβάλλοντα ζήλο των ανδρών του ΑΤ Μοσχάτου. Διαβάζω όλες σας τις ανακοινώσεις και όλες τις δράσεις οι περισσότερες των οποίων με βρίσκουν σύμφωνο. Η συμπεριφορά μας απέναντι σ έναν ανάπηρο θα πρέπει να είναι ανθρώπινη και άψογη είτε αυτός είναι μέλος της Μεσοποταμίας είτε όχι. Ούτε είμαστε υποχρεωμένοι ντε και καλά να δεχθούμε ότι η αλήθεια των γεγονότων είναι όπως εσείς μας τα περιγράφετε.
      Τελικά έχουν δίκαιο όσοι λένε ότι είσαστε το μακρύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του κρύβουν λαθρέμπορους στην ΑΣΟΕ.
      Δεν το σταματάτε αυτο το παραμύθι να παριστάνετε τον ΡΟΜΠΕΝ των δασών στο Μοσχάτο? Αρκετά.

      • Μπράβο! Έβγαλες τα απωθημένα σου και ηρέμησες?
        Καλή χρονιά και πήγαινε σε κανένα ψυχολόγο γιατί
        μάλλον έχεις μανία καταδίωξης από τον σύριζα,
        όπως και ο ομοιοπαθής σου πάγκαλος. Αλλά ο Τζάφερ
        πάνω από όλα είναι ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και δεν χρειάζεται
        την συμπαράσταση από ένα ανθρωπάκι.

  5. Αγωγέ λυμάτων, συναισθηματικά ανάπηρε ο Τζάφερ είναι καθαρό ποτάμι ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ εσύ στη τρύπα σου και στο Καρατζαφέρ σου Αν και διάλεξες Μεσοποτάμιο ψευδώνυμο είσαι οχετός και σκατοδρόμιο

    Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του κρύβουν λαθρέμπορους στην ΑΣΟΕ, ενώ εσείς κυνηγάτε Πακιστανούς, βασανίζετε μαύρους, κλέβετε αλβανούς και η αλληλεγγύη σας είναι μόνο για εθνικόφρονες κατσαπλιάδες

    Ποιοι λένε ότι είμαστε το μακρύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο μας;
    Μα ποιοι άλλοι, εκείνοι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κάλυψη του Κηφισού ήταν λάθος. εκείνοι που δεν θέλουν την αποκατάσταση του φυσικού αντιπλημμυρικού συστήματος, εκείνοι που φοβούνται την αισθητική αναβάθμιση του παρακηφίσιου χώρου… το μακρύ χέρι του Κλανιδιάρη και του Μιχαλοβλάκου.

    “Δικαίωμα στη μαλακία έχουν όλοι, υποχρέωση κανένας.”
    (Οι Ιππείς της Πύλου” Ν. Καλογερόπουλος)

    Ρομπέν των Καμμένων Δασών Με Μια Σχεδία Στον Κηφισό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ