Εντύπωση προκαλεί η λίστα που δημοσιεύθηκε τις τελευταίες ημέρες με 233 βενζινάδικα που δέχτηκαν πρόστιμο για νοθευμένα καύσιμα.

Ανάμεσα στα πρατήρια, υπάρχουν 6 του Μοσχάτου και του Ταύρου συνολικά.

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε τους δικηγόρους των πρατηριούχων, στις διαπιστωμένες παραβάσεις, επιβλήθηκαν πρόστιμα και είναι πολύ πιθανό οι ιδιοκτήτες να έχουν συμμορφωθεί από τότε.

Επίσης, πολλά από τα βενζινάδικα της λίστας έχουν κλείσει ή λειτουργούν υπό νέα διεύθυνση.

Καλό είναι λοιπόν τα μέσα (και τα τοπικά μέσα) που ανακαλύπτουν “λίστες με πρόστιμα”, να ελέγχουν αν αυτή η λίστα είναι τωρινή ή παλαιότερη.

Εμείς την είδηση την είχαμε δημοσιεύσει στις 13 Δεκεμβρίου 2011, όταν και είχε δημοσιευθεί η λίστα του ΥΠΕΚΑ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μόνο που ο καταναλωτής, αυτός που πληρώνει δηλαδή για τα πάντα ενώ είναι ο τελευταίος που τον σέβονται, δεν είναι υποχρεωμένος ούτε τον ντέτεκτιβ να κάνει, ούτε τον δικηγόρο. Σκοπός της λίστας αυτής είναι η δημοσίευση παράνομων πράξεων. Εφόσον ένα πρατήριο μπήκε κάποτε σ’ αυτή τη λίστα σημαίνει ότι παρανόμησε εις βάρος του κράτους και των καταναλωτών. Προσωπικά και χωρίς να υπονοώ ότι έχω το αλάθητο, αυτά τα πρατήρια τα αποφεύγω. Σε σημείο που τα τελευταία στον κόσμο να ήταν θα προτιμούσα να πάω με τα πόδια αφήνοντας το αυτοκίνητό μου. Ούτε με νοιάζει, ούτε έχω την υποχρέωση να ψάξω πότε επιβλήθηκε το πρόστιμο κι αν έχει αλλάξει ή όχι ο ιδιοκτήτης. Δόξα τω Θεώ, τα πρατήρια υπάρχουν σαν τα μανιτάρια κι οι επιλογές είναι άπειρες. Καλύτερα να πάω σε ένα που δεν έχει ακουστεί ποτέ, παρά να το ρισκάρω. Πέρα από τις μηχανικές βλάβες στο αυτοκίνητο και την οικονομική ζημιά, επιβαρύνεται εγκληματικά και το περιβάλλον. Αλλά κι αυτά να μην υπολογίσουμε, μια απλή αντλία βενζίνης που επηρεάζεται άμεσα είναι πανάκριβη. Ποιος άραγε δεν έχει την δυσάρεστη εμπειρία να διαπιστώσει λίγα λεπτά μετά τον ανεφοδιασμό ότι το καύσιμο είναι νοθευμένο; Για κανέναν και για τίποτα δεν αξίζει κάτι τέτοιο. Φυσικά, όχι μόνο για τα πρατήρια της περιοχής μας, αλλά για όλα που είναι στη λίστα. Κατά την γνώμη μου, τα πρόστιμα είναι μικρά σε σχέση με το έγκλημα που διαπράτεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ