Δελτίο τύπου σχετικά με την εγκατάσταση κοινόχρηστων ανελκυστήρων στις εργατικές κατοικίες Ταύρου, ένα έργο ύψους 800.000€, εξέδωσε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου.

Αναλυτικά:

Ένας σοβαρός και πρωτόγνωρος στόχος για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται πραγματικότητα στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου, Ανδρέα Ευθυμίου. Πρόκειται για την τοποθέτηση ανελκυστήρων στις εργατικές πολυκατοικίες του Δήμου μας, στη Δημοτική Κοινότητα του Ταύρου. Η ενέργεια αυτή γίνεται στα πλαίσια του σεβασμού προς τον πολίτη και ιδιαίτερα για την κάλυψη των αναγκών της απρόσκοπτης μετακίνησης των ανθρώπων που δυσκολεύονται να μετακινούνται.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος αυτός, απευθύνθηκε στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Ο Υπουργός αξιολόγησε το αίτημα ως εύλογο, δίκαιο και πρωτίστως ανθρώπινο και με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που εισηγήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, η οποία ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής στη ΙΕ΄/ 24.10.14 συνεδρίασή της, η Πολιτεία ανταποκρίνεται θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διάταξη, ανατίθεται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το έργο της υποδομής κοινωνικής εξυπηρέτησης για την εγκατάσταση κοινόχρηστων ανελκυστήρων στις εργατικές πολυκατοικίες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι χρηματοδότησης του έργου (δαπάνη ύψους 800.000€) και κάθε θέμα σχετικό με αυτή την εφαρμογή.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, δήλωσε σχετικά: “Είναι αδιανόητο στη σύγχρονη Ελλάδα να υπάρχουν πολυκατοικίες και μάλιστα εργατικές, οι κάτοικοι των οποίων στερούνται το αυτονόητο δικαίωμα της απρόσκοπτης μετακίνησής τους. Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης με την αποδοχή του αιτήματός μας έδειξε έμπρακτα ότι η πολιτεία μπορεί και πρέπει να έχει ανθρώπινο πρόσωπο.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ