Σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία, #ΜένουμεΣπίτι, προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, ενώ παράλληλα, βρίσκουμε την ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μας!

Καθημερινά, ο Μικρόκοσμος σας παρουσιάζει προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης για να περάσετε τον χρόνο σας δημιουργικά.

Με απλά υλικά, που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, και με πολλή φαντασία, κάνουμε τις μέρες των παιδιών μας πολύχρωμες και ξεχωριστές!

#Μένουμε_σπίτι και φτιάχνουμε αφράτα κουλουράκια Θεσσαλονίκης με μερέντα!!!

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
500 γρ. νερό χλιαρό
300 γρ. σουσάμι
μερέντα

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε 500 γρ. χλιαρό νερό, την μαγιά και το αλάτι και αναμειγνύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη μας στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας και την ζυμώνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 18 ίσα κομμάτια που τα ανοίγουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και στη συνέχεια δίνουμε σε κάθε μπαστουνάκι το στρογγυλό σχήμα του κουλουριού.

Τα βουτάμε σε μπολ με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε μπολ με σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά.

Ψήνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 10 με 15 λεπτά.

Κόψουμε στη μέση τα κουλουράκια μας και τα αλείφουμε με μερέντα!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ