Στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Αννης Περβολίων (Ταύρου) εορτάσθηκε η Σύλληψις της Αγίας Άννης, μητρός της Θεοτόκου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολ’ιτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, τους εφημερίους του Ναού και άλλους ιερείς, που ήλθαν να συνεορτάσουν, όπως και πολλοί πιστοί, που ευλαβούνται ιδιαιτέρως την Αγία Άννα, την οποία θεωρούν στοργική Προστάτιδά τους.

Στο κήρυγμά του ο Αγιος Κορωνείας ερμήνευσε το Απολυτίκιο της εορτής “Σήμερον της ατεκνίας δεσμά διαλύονται….”

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε: ”Ο Θεός σπάζει πάντα τα δεσμά μας, όταν καταφεύγουμε σ’αυτόν και μάλιστα τα δεσμά των παθών μας. Όταν εμπιστευόμαστε σ’ Αυτόν, εισακούσει τα αιτήματά μας και στα αδιέξοδά μας ανοίγεται μια διέξοδος “παρ’ ελπίδα” είπε ο Σεβασμιώτατος ερμηνεύοντας την φράση: “του Ιωακείμ γαρ και της Αννης εισακούων Θεός παρ’ελπίδα τεκείν αυτούς υπισχνείται Θεόπαιδα.”

Στην λέξη “Θεόπαιδα” είπε οτι μόνο ο Χριστός,βέβαια,είναι κατά φύσιν Υιός του Θεού,όμως και όλοι οι άνθρωποι και μάλιστα οι πιστοί αποκαλούνται παιδιά του Θεού. Γι’αυτό και Τον προσφωνουμε “Πάτερ ημών.”

Πολύ περισσότερο η Παναγία είναι θυγατέρα Θεού, που παραδόξως γίνεται και μητέρα του Θεού.

Ερμηνεύοντας την λέξη “ο απερίγραπτος” είπε ότι ο Θεός δεν περιγράφεται,δεν ορίζεται. “Θεόν νοήσαι μεν χαλεπόν, φράσαι δε αδύνατον.”

Όμως έγινε “βροτός” και άρα περιγραπτός ο Υιός του Θεού,γιατί ενώθηκε με την ανθρώπινη φύση,που προσέλαβε από την Θεοτόκο. Και έγινε ο Θεός “περιγραπτός” και μπορούμε να εικονίζουμε την ανθρώπινη φύση Του Χριστού.

Οι Ι. Εικόνες ακριβώς αποτελούν διακήρυξη της πραγματικής ενανθρωπήςεως του Χριστού. Της ενανθρωπήσεως που ανακαίνισε την ανθρώπινη φύση,που προςέλαβε και την εθέωσε.

Και σ’ αυτήν την ανακαίνιση μετέχομε οι πιστοί,όταν ενσωματωνόμαςτε στην Εκκλησια και γινόμαστε “σύσσωμοι και σύναιμοι” με τον Χριστό.

Αυτή η ανακαίνιση και ο αγιασμός είναι ο στόχος του πιστού,που πραγματοποιείται με την Χάρη του Θεού και την δική μας θέληση και προσπάθεια, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας.

Μετά την απόλυση του Εσπερινού οι Κυρίες της Ενορίας δεξιώθηκαν τους κληρικούς, τους ιεροψάλτες και πιστούς στη ιδιαίτερα φροντισμένη αίθουσα του Ναού.

Πηγή:www.romfea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ