Ανακοίνωση εξέδωσαν “ Οι πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών” του Βοτανικού σχετικά με το πράσινο σημείο, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει στον Ταύρο και που ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την δημιουργία “πράσινου σημείου”, ύστερα από την απόφαση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου να παραχωρήσει έκταση ιδιοκτησίας του για τον παραπάνω σκοπό, έχουμε να δηλώσουμε τα κάτωθι:

Το σχέδιο του ΥΠΕΚΑ όπως έχει εκπονηθεί και παρουσιαστεί σε κανένα σημείο δεν εξασφαλίζει την συνεργασία του πληθυσμού στο βαθμό που να επιτυγχάνεται η οριστική παύση της καύσης των καλωδίων που είναι και το ζητούμενο.

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η οικειοθελής καταγραφή των κατοίκων του καταυλισμού θα φέρει ακριβή και αξιοποιήσιμα αποτελέσματα.  Αντίθετα όποτε αυτό επιχειρήθηκε από άλλους φορείς απέτυχε.

Επίσης πρέπει επιτέλους να σταματήσει η καραμέλα της μετεγκατάστασης αφού είναι πανθομολογούμενο ότι όχι μόνο κονδύλια και διαθέσιμη έκταση δεν υπάρχουν αλλά, το κυριότερο, ο πληθυσμός του συγκεκριμένου καταυλισμού ,συμφώνα με την ελληνική νομοθεσία ,δεν δικαιούται την μετεγκατάσταση πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Κατά την άποψη μας το μόνο που εξασφαλίζει το σχέδιο Καραβασίλη είναι η παραμονή του καταυλισμού και η δραστηριότητα του με όσα δεινά αυτό συνεπάγεται για τουλάχιστον ένα χρόνο με κίνδυνο να παραταθεί επ’ αόριστον.

Ο Βοτανικός όμως δεν αντέχει όχι μόνο ένα χρόνο αλλά ούτε μια μέρα. περιθώρια για πειράματα και αυτοσχεδιασμούς δεν υπάρχουν.

Κάτοικοι και περαστικοί ληστεύονται καθημερινά στους γύρω δρόμους δεχόμενοι σωματική βία. Υγιείς επιχειρήσεις που απασχολούν δεκάδες υπάλληλους δέχονται συνεχείς επιθέσεις ενώ όσες παραμένουν στο απυρόβλητο το επιτυγχάνουν πληρώνοντας προστασια. Όλο και περισσότεροι Αλβανοί παράνομοι χρησιμοποιούν το γκέτο σαν τόπο διαμονής και ορμητήριο τους.

Οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία αυξάνονται δραματικά όχι μόνο από τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης των ΡΟΜΑ αλλά και την άρνηση τους να συνεργαστούν με τον δήμο αθηναίων για την αποκομιδή των απορριμμάτων τους προτιμώντας την εύκολη λύση της καύσης τους.

Σε όλα αυτά εάν προσθέσουμε και το μείζον θέμα της καύσης των καλωδίων καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση είναι εκρηκτική και σε κάθε περίπτωση ενώ αυτός ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος θεωρούμε ανεπίτρεπτο να αγνοούμε όλα τα αλλά προβλήματα που μας βασανίζουν.

Για τους παραπάνω λογούς διαφωνούμε με το σχέδιο του ΥΠΕΚΑ και εξακολουθούμε να ζητάμε την άμεση κατάργηση του καταυλισμού και την διαχείριση του πληθυσμού συμφώνα με την ελληνική νομοθεσία παράλληλα με την εξυγίανση της περιοχής.

Δηλαδή την άμεση εφαρμογή της νομιμότητας σαν τη μονή οριστική λύση για όλες τις παραμέτρους του προβλήματος.

“πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών”.

Αναστασία Αλιφιεράκη

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ξέρω τι με στεναχωρεί περισσότερο, η ύποπτη στάση των κρατικών λειτουργών, περί αδυναμίας εφαρμογής των νόμων(!!!!) σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, ή η εύκολη αποδοχή απο τους φίλους μου.

  2. ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ Δ-Ε-Ν ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Β.ΣΠΑΝΑΚΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΕ ΣΤΑ ΟΙΚΟΜΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

  3. Κύριε Λινε η παράταξη των φίλων σας δεξιων δεν καθισε καν στην συνεδρίαση . Οταν ψηφιζει μια ολοκληρη αίθουσα Ναι θεωρείτε ομόφωνη απόφαση. Το αν απουσιάζουνε από την ψηφοφορία οι κύριοι της παράταξης Σπανακη δεν αλλάζει το ομόφωνο αποτέλεσμα. Μην είσαι τόσο φανατικός δεξιός. Η αποχώρηση απλά είναι δηλία και όχι πολιτική πράξη, φίλε δεξιε. Όσοι έκατσαν μεχρι το τέλος ψήφισαν ΝΑΙ, τώρα τι λέτε εσεις μόνο εσεις το ξερετε

  4. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ(2005) ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΕΡΙΕΨΕ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΞΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΩΒΟ “ΕΣΠΡΩΞΑΝ” ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΟΡΦΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΞΕΛΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

  5. Ο ΔΕ ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΑΚΙΣΕ ΟΤΑΝ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ (ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ) ΕΛΕΓΑΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΜΟΛΙΣ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΡΟΜΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ.

  6. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΕΝΟ ΦΥΓΑ, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ