Ο βασικός δράστης της επίθεσης εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο 22χρονος Μοσχατιώτης με το καπέλο τζόκεϊ και την αθλητική ζακέτα, που γρονθοκοπεί στο κεφάλι τον βουλευτή, παρουσιάστηκε τελικά στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας και παρέλαβε την κλήση του σε ανωμοτί κατάθεση. Το ίδιο έκανε και ο 50χρονος με το τζιν παντελόνι και το μαύρο σακάκι, που επιτίθεται και εκείνος εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, όταν εκείνος βρίσκεται πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις.  Kαι οι δύο πήραν 48ωρη προθεσμία ενώ σήμερα καταθέτουν δύο από τους δράστες.

Σε βάρος τους, όπως και σε βάρος τριών ακόμα έχει σχηματιστεί δικογραφία για τον ξυλοδαρμό του Γ. Κουμουτσάκου. Ο 22χρονος παρέμενε άφαντος έως χθες το πρωί, παρότι οι αστυνομικοί τον είχαν αναζητήσει σε χώρους διαμονής και κίνησής του. Και αυτός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  φαίνεται να αναγνωρίζει τον εαυτό του στις επίμαχες φωτογραφίες και βίντεο και επιφυλάχθηκε να καταθέσει με τον δικηγόρο του τις επόμενες μέρες.

Ο βασικός δράστης της επίθεσης στον Γ. Κουμουτσάκο, είχε συλληφθεί στις 19 Ιανουαρίου 2011 στη συμβολή των οδών Θερμοπυλών και Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο για τον ξυλοδαρμό ενός Πακιστανού και την αρπαγή 100 ευρώ από αυτόν. Τότε είχε οδηγηθεί στον 14ο ανακριτή και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2015, είχε συλληφθεί μαζί με έναν 16χρονο στη συμβολή των οδών Αγίων Πάντων και Σοφοκλέους στην Καλλιθέα, καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του ειδικά ρόπαλα που να σπάνε προθήκες καταστημάτων. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο 22χρονος ήταν δραστήριο μέλος συνδέσμου οπαδών.

Τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, είχε εντοπιστεί ο συνομίληκος φίλος του, έξω από το σπίτι του στη Δάφνη. Είχε «προσαχθεί» γιατί φορούσε το ίδιο χαρακτηριστικό μπουφάν που φόραγε και κατά την επίθεση στο βουλευτή. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ όπου και παρέλαβε την κλήτευση για ανωμοτί κατάθεση, ενώ του κατασχέθηκε το επίμαχο μπουφάν ως πειστήριο. Και αυτός φέρεται να… αναγνώρισε τον εαυτό του στις φωτογραφίες και τα βίντεο που του έδειξαν και επιφυλάχθηκε να καταθέσει μαζί με δικηγόρο. Ήταν ο νεαρός μετρίου αναστήματος με μούσι, που  γρονθοκοπεί πισώπλατα τον βουλευτή, ενώ δίπλα του στέκεται ο βασικός δράστης της επίθεσης με τη μαύρη αθλητική ζακέτα και το τζόκεϊ.

Ο νεαρός δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, όμως από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι του, βρέθηκαν δύο σφαίρες από καλάσνικοφ, καθώς και σουγιάδες. Την ίδια μέρα οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και την 22χρονη που «φωτογραφήθηκε» να συμμετέχει στην λυσσαλέα επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο και να σκίζει το σακάκι του. Πήγε και αυτή στο αστυνομικό μέγαρο στη Λ. Αλεξάνδρας και παρέλαβε την κλήτευση για κατάθεση. Και η ίδια αναγνώρισε τον εαυτό της στις φωτογραφίες και τα βίντεο. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι η 22χρονη είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής και μάλιστα είχε προσαχθεί τον Μάιο του 2012 στην Πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του νεοναζιστικού μορφώματος. Επίσης, είχε προσαχθεί και από ομάδα ΔΙΑΣ για εξακρίβωση στοιχείων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα ανήκει σε μια πολυμελή οικογένεια -είναι συνολικά 11 αδέλφια- στην οποία επικρατεί ιδεολογικός διχασμός. Κατά τις ίδιες πληροφορίες κάποια από τα αδέλφια ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και άλλα στον χώρο της Χρυσής Αυγής όπως η 22χρονη. Ο 50χρονος, που είχε ταυτοποιηθεί να χτυπά και εκείνος τον βουλευτή, πήγε και εκείνος χθες στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας για να παραλάβει την κλήτευση σε ανωμοτί κατάθεση.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική παραγγελία προς τους αστυνομικούς δίνει εντολή για συγκεκριμένες ενέργειες, τα αποτελέσματα των οποίων δεν αποκλείεται να αλλάξουν τις κατηγορίες, ενδεχομένως να προσθέσουν και άλλες.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παίζει και να κλαψατε που δεν θα μπει μέσα το παλικάρι. Παίζει και να πήρατε χίλια τηλέφωνα για να δώσετε απευθείας την ταυτότητα του δράστη. Δεν θα σας περάσει αριστεροκλάψες.. Το Μοσχάτο είναι δεξιό. Το Μοσχάτο είναι ακροδεξιό. όπως πριν απο 3-4 χρόνια που σας κάναμε πλάκα έτσι και τώρα. Γεία σας !

  2. Παίζει και να πήρατε 1000 τηλέφωνα για να δώσετε την ταυτότητα του δράστη αμέσως. Παίζει και να κλαίτε που δεν τον έπιασαν απευθείας. Δεν πειράζει όμως αριστεροκλάψες . Το Μοσχάτο είναι δεξιό. Το Μοσχάτο είναι ακροδεξιό ! όπως πριν απο 3-4 χρόνια που τρέχατε έτσι θα γίνει και φέτος ! Ετοιμαστείτε..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ