Η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της αυτή την Κυριακή, 20/10, με την αγαπημένη ταινία animation “Περσέπολις” (2007, Ασπρόμαυρο, 95΄), των Μαρζάν Σατραπί και Βενσάν Παρονό, με τις φωνές των Σον Πεν, Τζίνα Ρόουλαντς, Ίγκι Ποπ, Κατρίν Ντενέβ, Κιάρα Μαστρογιάννι.

Σχετικά με την ταινία:
“Η ενηλικίωση μιας κοπέλας που γεννήθηκε στο Ιράν του Σάχη και ενηλικιώθηκε στη Βιέννη και το Παρίσι, με ενδιάμεση στάση στο θεοκρατικό καθεστώς της χώρας της.
Το κόμικ της Μαρζάν Σατραπί μεταμορφώθηκε σε ασπρόμαυρη ταινία κινουμένων σχεδίων με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, πολιτική οξυδέρκεια και ιστορική μνήμη που θα προκαλέσει σινεφίλ ευφορία, καθαρόαιμη ψυχαγωγία στους απληροφόρητους περί του καλτ που συνοδεύει το Persepolis και απανωτά νοσταλγικά ταξίδια στους 40άρηδες, με τις σοκαριστικές ομοιότητες της Τεχεράνης του ‘78 με την Κυψέλη και το Πέραμα – φαντάζομαι και τη Λιόν και την Αντίς Αμπέμπα”.
(Πηγή: Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος – lifo.gr).

Κυριακή, 20/10, στις 19:30. Όπως πάντα στο σπίτι της Μεσοποταμίας – Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά αν θέλετε μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας. Επιπλέον, το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας ξεκινά μόνιμη καμπάνια συλλογής σχολικών ειδών για τα παιδιά στις δομές φιλοξενίας προσφύγων, τόσο καθημερινά 16:00-22:00 και Σάββατο 10:30-18:30), όσο και σε κάθε εκδήλωση της Μεσοποταμίας, συμπεριλαμβανομένων και των προβολών μας.

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια και τα είδη που συλλέγονται:
https://www.facebook.com/solidarityschoolmesopotamia/posts/2646861205335397

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ