Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες, με θέμα:

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Ταύρου, τις προηγούμενες μέρες.

Τους δημότες καλωσόρισε η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ του Ταύρου κ. Βάσω Καλοβυρνά, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Δημοτική Σύμβουλος και Υπεύθυνη Προγραμμάτων Υγείας Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Σταματία Γκουγκουλούλη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος κ. Βασιλική Καραβία, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΚΑ Μοσχάτου-Ταύρου κ. Τάκης Βιβλιοδέτης, καθώς και ο κ. Αντώνης Αποστόλου, Μέλος ΔΣ ΔΟΠΑΚΑ.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε η κ. Παναγιώτα Σουπίδου, Γενική Ιατρός, η οποία ανέπτυξε το θέμα της Πρόληψης μέσω του εμβολιασμού στους ενήλικες από σημαντικά και επικίνδυνα νοσήματα. Εστίασε στη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο και τις σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να παρουσιάσουν (π.χ. πνευμονική εμβολή), ιδίως οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Στις ομάδες αυτές ανήκουν τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών, οι έγκυες γυναίκες, καθώς και άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας ανεξαρτήτου ηλικίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως από την γρίπη και άνω από το 90% των θανάτων οφείλεται στην πνευμονία.

Ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες, και δόθηκαν χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές καθημερινότητας. Βασικό συμπέρασμα της ημερίδας είναι ότι η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος ενάντια σε σοβαρά και επικίνδυνα για τη ζωή νοσήματα.

Ο εμβολιασμός και ο έλεγχος της υγείας σε συνδυασμό με την άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή, εξασφαλίζει καλύτερη ζωή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ