Την Τετάρτη συνέβη ένα σοβαρό ατύχημα με ποδηλάτες και ένα Ι.Χ. Στον παράδρομο της παραλιακής, στο ύψος του Μοσχάτου, τέσσερα μέλη της ΠΕΠΑ (Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών) παρασύρθηκαν από ασυνείδητο οδηγό, ενώ οι δύο από αυτούς φέρουν σοβαρά τραύματα και κατάγματα.

Μάλιστα, ο ένας θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση (συντριπτικό κάταγμα κνήμης).

Ο οδηγός του εν λόγω αυτοκινήτου επέλεξε τον παράδρομο που καταλήγει στο Στάφιο Ειρήνης και Φιλίας στο Σ.Ε.Φ για να κάνει επικίνδυνες «φιγούρες» και χτύπησε τους ποδηλάτες τραβώντας απότομα χειρόφρενο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

Για τον λόγο αυτό, μέλη ποδηλατικών συλλόγων πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, παρά τη συνεχή βροχή.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος:

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στο ιδιο σημειο πηγαινουμε για ποδηλατο με τα παιδια μας και εχουμε διαπιστωσει πολλες φορες τετοιες οδηγικες συμπεριφορες.

  2. Αν ο παράδρομος ανήκει στον δήμο μας, δεν είναι δύσκολο να παρεμποδιστεί η υπερβολική ταχύτητα των αυτοκινήτων, η και να αποκλειστεί , ακόμα καλύτερα , ώστε να αποδοθεί για ήπιες δραστηριότητες των συμπολιτών μας.
    Τι λέτε κύριε δήμαρχε;

  3. αν δεν γινει κατι γρηγορα θα εχουμε και αλλα και πιο σοβαρα περιστατικα ,εχει γινει παραγινει το κακο ειδικα εκει με τους χαζους που κανουν οτι να ειναι ,ασ υπαρξει επιτελους και ενα μερος για κατι αλλο εκτος απο αυτοκινητα .Γιατι δεν κλεινει ο δρομος για τα αμαξια και να αξιοπηηθει αλιως για ολους εμασ και οχι φισικα μομο ο δρομος αλλα και η εκταση που κια καλα διεκδηκει ο δημος και πουθενα δεν φενεται!!!!!!!!!

  4. πρεπει να κινητοποιηθει αμεσα ο δημος!

    εκτος απο οικογενειαρχες που πηγαινουν βολτα τα παιδια τους υπαρχουν και καποιοι απαραδεκτοι που λογω ελλειπης φυλαξης του χωρου νομιζουν οτι ειναι πιστα καρτ και μερος για κοντρες και φιγουρες

  5. Είναι κρίμα να κιδυνεύουν ζωές από κάποιους ανεγκέφαλους, στον συγκεκριμένο δρόμο υπάρχουν πεζοί, ποδηλάτες και παιδάκια. Ας πάει όποιος βιάζεται από την λεωφόρο, αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι ότι θέλει να κάνει επίδειξη οδηγικής ικανότητας αδιαφορόντας για τους άλλους. Την Τετάρτη δεν είχαμε θύματα καθαρά λόγω τύχης είναι απαραίτητο να παρθούν μέτρα πριν είναι αργά. Η πρόταση μου προς την Δημοτική αρχή είναι να γίνει ο συγκεκριμένος δρόμος ήπιας κυκλοφορίας με αυστηρότατη επιτήρηση και εξάντληση της αυστηρότητας του νόμου στους παραβάτες.

  6. Κρίμα για τους ποδηλάτες.
    Ρε παιδιά, στο σημείο εκείνο πάνε οικογένεις, πάνε μικρά παιδιά, τρέχουνε ηλικιωμένοι, κάνουν ποδήλατο μεγάλες παρέες. Πάω συχνά με την γυναίκα μου που τώρα ξεκινά να ποδηλατεί.

    Υποτίθεται ότι υπάρχει security, οι ΔΙΑΣ περνούν που και που, έχω δει και ασθενοφόρο.
    Θεωρούσα ότι ήταν σχετικά προστατευμένο το περιβάλλον, κατάλληλο για τέτοιες δράσεις.

    Είναι που είναι σκατά ο Δήμος, έχουμε πήξει στα ΙΧ, στα σκουπίδια, στους τσιγγάνους, σε κάθε καρυδιάς καρύδι.
    Τουλάχιστον να υπάρχει ένα μέρος να βολτάρουμε. Να ξεσκάμε (… για να μην ξεσπάμε και τα σπάμε…) ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

    Να ειδοποιηθεί ο Δήμος και να κάνει κάτι.
    Τώρα που είναι καιρός, πριν θρηνήσουμε θύματα.

  7. Ό,τι και να λέμε η Αθήνα δεν είναι μέρος για ποδήλατα. Με συγχωρείτε αλλά κάθε φορά που κάποιος βγαίνει έξω με το ποδήλατο στους αθηναϊκούς δρόμους, ουσιαστικά αφήνει τη ζωή του έρμαιο στις διαθέσεις των άλλων. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό κάθε φορά. Κρίμα τα παλικάρια, ελπίζω να μην ταλαιπωρηθούν πολύ.

    • ωρα να γινει φιλε μερος για ποδηλατο. Βγαινουμε και διεκδικουμε ρισκαροντας ισως. Αλλα απ τον καναπε σου θα πετυχεις μονο ηδη αυτο που πετυχες ως τωρα. Καυσαερια, πιξιμο, ελλειψη σεβασμου στον συνανθρωπο που ΕΧΕΙ Κ ΑΥΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!

  8. Πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος που βρίσκει χαρά στο να παίρνει φόρα και να τραβάει χειρόφρενο…Ακόμη περισσότερο όταν αδιαφορεί για τους γύρω του….Δεν του φτάνει να παίζει τον οδηγό στο playstation το ηλίθιο ;

  9. Είναι πολύ ασχημο να συμβαινουν τετοια περιστατικα. Δυστυχως γιαυτο δε φταινε μονο οι ασυνειδητοι οδηγοι αλλα και οι αρμοδιοι φορεις. Η χωρα κ ποσο μαλλον το Μοσχατο δε εχει υποδομες για ποδηλατο.
    Καλη ανάρωση στα παιδια που χτυπησαν και προς ολους τους ποδηλατες
    “απο τα πεζοδρομια και τα ματια σας 14!”

    • Τι θα πει δεν υπάρχουν υποδομές για ποδήλατο; Θα πρέπει να μετατραπεί ως εκ θαύματος η Αθήνα σε Κοπεγχάγη πριν βγει ο πρώτος ποδηλάτης στο δρόμο;

      Ο συγκεκριμένος παράδρομος ήταν μια χαρά μέρος για να κάνει κάποιος τη βόλτα του, την ποδηλατική του προπόνηση και το τρέξιμό του. Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι ο ηλίθιος που σε κάθε σοβαρό κράτος και όχι στην Μπανανία που ζούμε θα έπιανε πάλι τιμόνι στα χέρια του το λιγότερο σε 5 χρόνια.

  10. Έξω τα αυτοκίνητα από τον παράδρομο. Υπάρχουν και οι πίστες για τους οδηγάρες.
    Όσον αφορά το πόσο επικίνδυνο είναι να κυκλοφορούμε με τα ποδήλατα: να ασφαλτοστρώσουμε όλη την ελληνική επικράτεια και να απαγορευτεί δια ροπάλου το πεζοπορείν, τρέχειν και ποδηλατείν.
    Δηλαδή να δώσουμε κι άλλο θάρρος στα εξ’ορισμού επικίνδυνα οχήματα…
    Ο δήμαρχος να κλείσει το δρόμο στα αυτοκίνητα. Θα γίνει πραγματικός παράδεισος!

  11. Αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Η περιοχή εκεί πλέον είναι γεμάτη γύφτους που στήνουν καθημερινά τα τσαντήρια τους, κάγκουρες που πάνε για παντηλίκια, σούζες, σχολές οδηγών, και ότι να ‘ναι. Κουτσοί στραβοί στον Αγ. Παντελεήμονα. Περιμένετε και το επόμενο για να κάνετε κάτι. Αν κάνετε…

  12. καθημερινά πάρα πολύς κόσμος πηγαίνει εκεί να πάρει λίγο αέρα και να ξεσκάσει έλεος πια παντού βρωμιά και μπάζα ένα τόσο ωραίο μέρος έχει γίνει κάμπινγκ για τους γύφτους και για κάποιους κολλημένους που κάθονται σε ένα τιμόνι και νομίζουν ότι τους ανήκει ο κόσμος, να κλείσει ο δρόμος για τα αυτοκίνητα και επιτέλους να καθαριστεί λίγο το μέρος πόσο δύσκολο είναι αυτό ????????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ