Σε πόλεμο ανακοινώσεων βρίσκεται η Πνευματική Εστία Μοσχάτου και ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου, Άρης Κρεμμύδας, σχετικά με την επιχορήγηση του συλλόγου από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.

Αιτία είναι μια αποστροφή του λόγου του Άρη Κρεμμύδα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου σχετικά με τη δράση της Πνευματικής Εστίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πνευματικής Εστίας:

Κύριε Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι , μέλη και φίλοι της ΠΕΜ 

Το Δ.Σ. της ΠΕΜ εκφράζει προς την δημοτική Αρχή τις ευχαριστίες του για την έγκριση της επιχορήγησης του συλλόγου κατά την συνεδρίαση της 3/11/2014.

Το φιλοπρόοδο πνεύμα της συνεδριάσεως αμαύρωσε η στάση του δημ. συμβούλου κ .Αρη Κρεμμύδα ο οποίος εξεφράσθη απρεπώς και ασεβώς για τα μέλη του Δ.Σ. της Πνευματικής Εστίας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: « Η Πνευματική Εστία πριν από 7 χρόνια είχε σημαντική παρουσία. Λόγω και της παρόδου του χρόνου και του ότι πολλά μέλη του δ.σ. είναι πια σε πολύ μεγάλη ηλικία δεν γίνονται τόσες εκδηλώσεις.» 

Διαμαρτυρόμεθα εντόνως για την ρατσιστική διάθεση και έλλειψη πολιτικού πολιτισμού του κ.Αρη Κρεμμύδα ο οποίος άστοχα και ανεύθυνα άσκησε κριτική στο προσφερόμενο από του σύλλογο μας έργο.

Οι απόψεις και οι κρίσεις ανεύθυνων κριτών και αξιολογητών όπως ο κ. Α.Κρεμμύδας , αφήνουν την ΠΕΜ αδιάφορη, γιατί η προσφορά της έχει κριθεί και αξιολογηθεί από έγκριτους πολιτιστικούς και άλλους φορείς και για αυτό έχει τιμηθεί για την προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήταν παράλειψη να μην διευκρινίσουμε ότι ο αριθμός των εκδηλώσεων δεν είναι συνάρτηση της ηλικίας ή του ενδιαφέροντος της εκάστοτε διοίκησης του συλλόγου αλλά και άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο όπως οι οικονομικοί, κοινωνικοί και πολιτιστικοί.

Ο κ. Κρεμμύδας, όφειλε ως υποψήφιος δήμαρχος και εμπλεκόμενος ενεργά στα δημοτικά πράγματα , να γνωρίζει την πλούσια και πολυποίκιλη δράση της ΠΕΜ. Η γνώση της δράσης των σωματείων μιας πόλης, στην οποία φιλοδοξεί να ηγηθεί, είναι αυτονόητη υποχρέωση.

Η συστηματική απουσία του κ.Κρεμμύδα από τις εκδηλώσεις της ΠΕΜ δεν το απαλλάσσει από την υποχρέωση αυτή. Η ρήση «δεν ήξερες δεν ρώταγες» είναι ίσως επίκαιρη στη προκείμενη περίπτωση.

Και ελπίζουμε φυσικά η άποψη του κ. Κρεμμύδα να μην έχει δεχτεί επιρροές από τις καινοφανείς μεταλλάξεις, όχι πάντοτε θετικές , τις οποίες έχει προκαλέσει η γενικευμένη κρίση στη χώρα.

Σε ότι αφορά την παρατήρηση για την μεγάλη ηλικία, ο κ. Κρεμμύδας κάνει λάθος .Η ΠΕΜ είναι στη καλύτερη ηλικία της. Μόλις 62 ετών, δυναμικής και δημιουργικής ιστορίας. Είναι μεγαλύτερη από τον κ. Κρεμμύδα, αλλά όχι σε ηλικία σύνταξης.

Ευχόμαστε στο μέλλον να έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τον κ. Κρεμμύδα σε κάποιες από τις εκδηλώσεις μας, ώστε να αποφύγει στο μέλλον ατυχείς για τον ίδιο στιγμές.

Με τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜ. ΝΙΚΑΚΗΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΛ. ΚΟΚΚΟΡΗ< Και η απάντηση του Άρη Κρεμμύδα:

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι ,

δυστυχώς μου δίνετε το δικαίωμα να επιβεβαιώσω τις θέσεις μου ότι ένα ιστορικό σωματείο όπως η Πνευματική Εστία Μοσχάτου που πραγματικά πρόσφερε πάρα πολλά στην πολιτιστική και πνευματική ζωή της πόλης μας , είτε λόγω οικονομικών συνθηκών , είτε κοινωνικών ή έλλειψης πολιτιστικών και πνευματικών ερεθισμάτων με την πάροδο του χρόνου και της προαναφερόμενης κατάστασης που και εσείς οι ίδιοι επικαλείστε με την επιστολή σας , τα τελευταία χρόνια δεν παρουσιάζει την αντίστοιχη δραστηριότητα των προηγούμενων ετών.

Αν παρ’ελπίδα οι δραστηριότητες του σωματείου σας είναι περισσότερες από την καθιερωμένη σε ετήσια βάση κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας , και μια διάλεξη ή εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου επιτρέψτε μου να μην τις γνωρίζω γιατί εδώ και πολλά χρόνια δεν λαμβάνω προσκλήσεις του σωματείου σας και αυτό χωρίς δική μου ευθύνη όπως αντιλαμβάνεστε .Πάντως απρόσκλητος δεν πάω σε εκδηλώσεις και θα σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι την τελευταία συνεστίασή σας προσκλήθηκαν μόνο δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα όπως και οι δημόσιες ευχαριστίες για την επιχορήγηση των χιλίων ευρώ. Αν η δράση σας είναι μεγαλύτερη σε συνάρτηση με την ιστορική διαδρομή του σωματείου , το ποσό αυτό που σας επιχορηγήθηκε και με την ψήφο της δικής μας δημοτικής παράταξης όχι μόνο ευχαριστίες δεν έπρεπε να σας αναγκάζει να δημοσιοποιείτε αλλά αντιθέτως δυσαρέσκεια. Βέβαια αυτό είναι δικαίωμά σας αλλά αναφαίρετο δικαίωμα δικό μας είναι να κρίνουμε και την συνολική δράση και στάση των επιχορηγούμενων από το Δήμο σωματείων.Από την άλλη πλευρά θα ήθελα να τονίσω με ιδιαίτερη έμφαση ότι δεν υπάρχει καμιά ηλικιακή ρατσιστική διάθεση απέναντι στα μέλη του Δ.Σ εκτιμώντας συνολικά την προσφορά σας και την πορεία σας μέσα στην πάροδο των χρόνων που δραστηριοποιείστε .

Με ανάμεικτα αισθήματα για την τροπή των πραγμάτων , αλλά και με την βεβαιότητα ότι οι εποχές μας επιτάσσουν να θέτουμε τα θέματα επί της ουσίας.

Σας δηλώνω ότι πάντα θα εκφράζω την άποψή μου στα θεσμικά όργανα που συμμετέχω χωρίς καμιά ”κουτσομπολίστικη ” διάθεση αλλά με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία των θεσμών και των φορέων του δήμου μας και επίσης δημόσια τοποθέτηση στην περίπτωση λάθους μου.

ΥΓ Οι πληροφοριόδοτες σας πάντως δεν πρέπει να σας ανέφεραν ότι η συζήτηση ξεκίνησε για την ελλειπή χρηματοδότηση ( μόλις 2000 ευρώ) ενός άλλου ιστορικού σωματείου της Κ.Μ.Μ που κινδυνεύει από την έλλειψη πόρων παρά την καθημερινή προσφορά του σε κοινωνικό έργο όπως αυτό της φιλοξενίας , σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης απόρων ηλικιωμένων και σε συνάρτηση με τις άλλες επιχορηγήσεις.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ