Νέο τρόπο βρήκαν επιτήδιοι για να αρπάζουν χρήματα από ηλικιωμένους ανθρώπους στο Μοσχάτο. Ήδη έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά, γι’αυτό καλύτερα είναι να είναι ενήμεροι αυτοί οι άνθρωποι για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

Ο τρόπος φαίνεται να είναι παρατραβηγμένος, αλλά πολλοί μπορεί να γίνουν θύματα. Τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους ανθρώπους (συνήθως επιλέγουν άτομα που ζουν μόνα τους) και προσποιούνται ότι είναι ο γιος ή η κόρη του υποψήφιου θύματός τους. Τους λένε ότι έχουν πάθει κάποιο ατύχημα με το αμάξι και ότι χρειάζονται άμεσα χρήματα σε συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Εκεί, προφανώς το ανυποψίαστο θύμα δεν θα συναντήσει το παιδί του, αλλά τους επιτήδιους που θα του αρπάξουν τα χρήματα.

Επομένως χρειάζεται ενημέρωση και προσοχή αν κάποιος δικός σας άνθρωπος λάβει ένα τέτοιο τηλεφώνημα. Με ψυχραιμία, αφού κλείσετε το τηλέφωνο, καλέστε άμεσα τον άνθρωπο που υποτίθεται ότι σας έκανε το αρχικό τηλεφώνημα (τον γιο ή την κόρη σας) και επιβεβαιώστε ότι το περιστατικό είναι αληθινό. Επίσης, μια κωδική λέξη που θα γνωρίζουν μόνο τα πολύ κοντινά σας πρόσωπα είναι αρκετά χρήσιμη σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι μια πρακτική που χρησιμοποιούν στο εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ