Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, εκφράζει την αντίθεσή του στην προσπάθεια δίωξης Δημάρχων οι οποίοι εκφράζουν δημόσια την αντίθεσή τους για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει απολύσεις εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση. Δεν δεχόμαστε τον επανέλεγχο – επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης που καθορίστηκαν και εφαρμόστηκαν με βάση τις διατάξεις μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου κατά το χρονικό διάστημα που αυτές έγιναν ,χωρίς την υπαιτιότητα των εργαζομένων.

Η θέση μας, όπως και σε προηγούμενη συνεδρίαση έχει διατυπωθεί ξεκάθαρα, είναι ότι χρειάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων που στόχο θα έχει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την ανάδειξη και επιβράβευση των εργαζομένων που αποδεδειγμένα αποδίδουν περισσότερο, με ίση αντιμετώπιση προς όλους χωρίς υποχρεωτικές ποσοστώσεις απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου τάσσεται υπέρ του ελέγχου γνησιότητας όλων των τίτλων και όχι επανακαθορισμού κριτηρίων.

Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να υποστούν νέες επιθέσεις οι οποίες πλήττουν το κύρος της και βάζουν τροχοπέδη στη λειτουργία της. Καλούμε τα συλλογικά μας όργανα να παρέμβουν περαιτέρω (στο πνεύμα της πρόσφατης απόφασης της ΚΕΔΕ) , γιατί είναι βέβαιο ότι κανένας Δήμαρχος και κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπερασπίζεται την πλαστότητα. Η Αυτοδιοίκηση πάντα τασσόταν και τάσσεται υπέρ των ελέγχων αλλά όχι των προσχηματικών ελέγχων σε αποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί   στα πλαίσια της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας από τις αρμόδιες Αρχές (Δικαστικές αποφάσεις , αποφάσεις Δημοτικών και Υπηρεσιακών Συμβουλίων ,ΑΣΕΠ).

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΟΥΤΣΗΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θαυμάσια…Κάπου στη διαδρομή ξεχάσαμε τα γκογκομέλια μας…Μας αρέσει ν ανακατευόμαστε με τα κοινά, να παριστάμεθα σε εκδηλώσεις, ν ασκούμε εξουσία και να βολεύουμε και καταστάσεις, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις με το αζημίωτο… Δε μας αρέσει όμως να αναλαμβάνουμε και την ευθύνη των επιλογών μας. Χάρη ρε σας κάνουμε που διοικούμε, θέλετε να μας ψάχνετε κι όλας ;;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ