Κλοπή σε βάρος μαθητή του 3ου Γυμνάσιου Μοσχάτου στον προαύλιο χώρο εν ώρα λειτουργίας του σχολείου είχαμε την περασμένη Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017. Συγκεκριμένα, κατά την ώρα λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος (11:50 – 12:00) σημειώθηκε «εισβολή» εξωσχολικού στοιχείου στο προαύλιο χώρο του Σχολείου (συγκεκριμένα νεαρού Ρομα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητών) από το κιγκλιδώματα που βρίσκονται όπισθεν της μπασκέτας και βλέπουν στο πεζόδρομο. Ως αποτέλεσμα είχαμε την κλοπή αντικειμένου από μαθητή και λεκτική απειλή βιαιοπραγίας.

Ύστερα από αυτό το σοβαρό γεγονός, o Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά άμεσα μέτρα φύλαξης από τον Δήμο, όπως αναφέρει παρακάτω στην επιστολή του, που απέστειλε το Δ.Σ. στον Δήμαρχο Μοσχάτου -Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου και την επιστολή!

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες, προς ενημέρωσή σας, και με αφορμή το περιστατικό της 5ης Δεκεμβρίου που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Σχολικού μας Συγκροτήματος κατά την ώρα λειτουργίας αυτού, το Δ.Σ. του Συλλόγου με τη σύμφωνη γνώμη της Δ/νσης, προέβει στην αποστολή επιστολής προς την Πολιτειακή μας Αρχή (Δημοτική Αρχή) όπου ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η εν λόγω επιστολή επιδόθηκε σήμερα με αριθμ. Πρωτοκόλου 28 837, και αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων.  Ακολουθεί η Επιστολή:

3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου 
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 
Μιαούλη 60, Μοσχάτο. 

ΘEMA «ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ – ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ» 

Αξιότιμες Κυρίες & Κύριοι
με τη παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να επισημάνουμε την επιτακτική ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων φύλαξης του Σχολικού συγκροτήματος κατά τις ώρες λειτουργίας.

Συγκεκριμένα την 5η Δεκεμβρίου 2017 και κατά την ώρα λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος (11:50 – 12:00) σημειώθηκε «εισβολή» εξωσχολικού στοιχείου στο προαύλιο χώρο του Σχολείου (συγκεκριμένα νεαρού Ρομα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητών) από το κιγκλιδώματα που βρίσκονται όπισθεν της μπασκέτας και βλέπουν στο πεζόδρομο. Ως αποτέλεσμα είχαμε την κλοπή αντικειμένου από μαθητή μας υπό την λεκτική απειλή βιαιοπραγίας. Η Δ/νση και το καθηγητικό Προσωπικό κάνει ότι μπορεί με τα μέσα που διαθέτει για τη προστασία των μαθητών, όμως αποδεικνύεται δυστυχώς ότι αυτό δεν είναι αρκετό.

Επειδή το περιστατικό είναι εξαιρετικά σοβαρό και έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα ξανασυμβεί αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, το ΔΣ του Συλλόγου με τη σύμφωνη γνώμη της Δ/ντριας κας Βλάση και του λοιπού καθηγητικού προσωπικού, μετ’ επιτάσεως ζητά:

Την άμεση τοποθέτηση ατόμου (φύλακα) στο Σχολικά συγκρότημα τουλάχιστον κατά τις ώρες λειτουργίας του, αίτημα που κατατίθεται από τη Δ/νση του Σχολείου κάθε χρόνο αλλά δυστυχώς ποτέ ως τώρα δεν εισακούστηκε. Το ΔΣ του Συλλόγου και σύσσωμο το σύνολο των Γονέων & Κηδεμόνων και της Δ/νσης του Σχολείου θα είναι αμείλικτα αντίθετο σε οποιαδήποτε υπεκφυγή η καθυστέρηση τοποθέτησης ατόμου (φύλακα), γιατί πάνω απο οτιδήποτε προεχει η ασφάλεια των μαθητών!

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των μαθητών κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος, αλλά και με δεδομένη την ευαισθησία που επιδεικνύεται πάντα σε θέματα που αφορούν τις μαθητικές κοινότητες του Δήμου μας, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ζητά τις άμεσες ενέργειές σας, προς επίλυση του θέματος που έχει ανακύψει.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε εγγράφως τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Θοδωρής Μαραγκός

Η Γραμματέας
Κική Μαριόλη – Τσίτουρα

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όσοι φύλακες και να μπουν όταν υπάρχει ατιμωρησία αυτό θα γίνεται. Για να προλάβω τους προοδευτικούληδες υπέρμαχους της «πολυπολιτισμικότητας» που υποστηρίζουν κάθε καρυδιάς καρύδι, όταν αναφέρομαι στην ατιμωρησία εννοώ πρώτα για τους ενήλικες. Πέρυσι σκότωσαν ένα παιδί στο Μενίδι και παρόλα αυτά πολλοί υποστήριξαν ότι οι τσιγγάνοι ήταν τα θύματα κι οι συγκεντρώσεις των κατοίκων ήταν άδικες. Τι περιμένετε μετά; Κακώς σας κάνουν εντύπωση τέτοια γεγονότα.

  2. στα χρονια τα δικα μας (οχι πολυ παλια – 90s) υπηρχαν καθηγητες (2-3, αναλογα τη διαταξη των προαυλειων) που εκοβαν βολτες στα διαλειμματα… οπου δεν μπορουσαν να επιτηρουν οι δασκαλοι και οι καθηγητες, μας απαγορευαν να πηγαινουμε (πχ τυφλα σημεια σε γωνιες προαυλειων)…
    τωρα δεν γινεται αυτο? αν οχι, γιατι? ξερουν οι εκπαιδευτικοι οτι φερουν ακεραια ευθυνη για τα παιδια?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here