Το πειραματικό ερασιτεχνικό θεατρικό εργαστήρι «Συναισθέατρο» απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους αγνούς εραστές της τέχνης, στην ευρύτερη περιοχή του Μοσχάτου που ψάχνουν ένα τρόπο να διοχετεύσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να βρουν μια διέξοδο στην στείρα καθημερινότητα.

To moschatotavros.gr ζήτησε από την «ψυχή» του εγχειρήματος Κωνσταντίνο Φράγκο να μας εξηγήσει με λίγα λόγια τι ακριβώς θα γίνεται στο «Συναισθέατρο» και γιατί κάποιος να αφιερώσει κάποιες ώρες από τις Κυριακές του για να βρίσκεται στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου (Χρ. Σμύρνης 18).

Μην περιμένετε τα τετριμμένα περί αυτοσχεδιασμών και σκληρών προβών. Αυτά εν καιρώ και σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη όταν πια το εργαστήρι θα έχει μπει σε εντατικούς ρυθμούς λειτουργίας.

Τώρα απλώς απολαύστε ένα θεατρικό κάλεσμα που είναι μια μορφή τέχνης από μόνο του : «Ένα πειραματικό ερασιτεχνικό θεατρικό εργαστήρι λίγο αλλιώς..

Όπως λίγο αλλιώτικοι είμαστε & εμείς. Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά…
Το θέατρο μας κάνει ”οικογένεια”. Και οι πρόβες είναι το ”σπιτικό μας”.

Μέσα απο την μελέτη και παρακολούθηση της ιστορίας και της εξέλιξης του θεάτρου, καταλαβαίνουμε πως η προσωρινότητα που χαρακτηρίζει την τέχνη του, παρομοιάζει και τις ανθρώπινες ζωές. Κρατάει λίγο, αλλά μπορεί να είναι φορέας απαράμιλλης ομορφιάς.

Μόνο όταν διακρίνει κάποιος την παροδικότητα του, ερωτεύεται την ζωή με όλη του την ψυχή και διακρίνει την πραγματική της μαγεία.

Μέσα απο την σπουδή στις διαφορετικές αρχές και πρακτικές του θεάτρου και πολλές φορές ξεπερνώντας τα εμφανή όρια του, προσπαθούμε να μην φοβόμαστε να αντικρίζουμε την αλήθεια στα μάτια, όπως και τον καθρέφτη μας. Δεν αρνούμαστε την αλλαγή γιατί επιζητάμε να αφήσουμε τον εαυτό μας να εξελιχθεί. Μαθαίνουμε να φλεγόμαστε εσωτερικά και να μπορούμε να το διαχειριστούμε.

Το θέατρο για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ενα μέσο αυτοβελτίωσης. Ένα ατομικό και ομαδικό ταξίδι αυτογνωσίας. Αποτελεί μέσο ενίσχυσης του E.Q μας, μια πολύπλευρη και πολυεπίπεδη καλλιέργεια του εαυτού μας και ένας ιδιάζων τρόπος αυτοθεραπείας.

Η ”λειτουργία” που συμβαίνει εντός μας κατα την διάρκεια των εργαστηρίων είναι μια απροσδόκητη και πηγαία αλήθεια στην οποία πλέον είμαστε εθισμένοι».

«Κρύβει τόση ομορφιά το να κρατάς το χέρι του άλλου. Να περπατάτε μαζί.
Να συνυπάρχετε σε διαφορετικό χρόνο και τόπο. Να ανακαλύπτετε τη ζωή.
Να τρέχετε παρέα. Σαν μπαλόνια παιχνιδιάρικα που παιχνιδίζουν ψηλά -ψηλά στον αέρα.
Να γελάτε με την ψυχή σας… Να λάμπουν τα μάτια σας…
Να πέφτετε.. Να πονάτε…Να χτυπάτε.. Μάθημα πιο ουσιαστικό η ζωή δεν έχει.
Και όπως είστε έτσι πεσμένοι στο έδαφος, γυμνοί απο ψέματα να διακρίνεται πόση δύναμη κρύβει να δινεις το χέρι σου στον άλλο. Είτε για να τον σηκώσεις, είτε για να σηκωθείς….
Να φοβάστε. Να ξεπερνάτε.
Να διαφωνείτε .Να συμφωνείτε.
Να αρνείστε. Να αποδέχεστε.
Να αγαπάτε.
Να δημιουργείτε .
Τι πιο μαγικό από το να δίνεις στο τίποτα ζωή ;
Αν τα ”μέσα σου” φουσκώνουν από λαχτάρα για δημιουργία , έλα κοντά μας..
‘Έλα να την αναγνώσουμε και να προσπαθήσουμε να την εκφράσουμε μαζί.
Σε όλες τις εκφάνσεις της.
Θέατρο, μουσική, χορός, ζωγραφική, multimedia art,
Μην φοβάσαι. Υπάρχει κοινός κώδικας επικοινωνίας.
Στην ουσία την ίδια γλώσσα μιλάμε.
Με τον καιρό, με τις ζυμώσεις που θα αποφέρει ο χρόνος, αυτή η κοινή μας συνάντηση θα οδηγηθεί διεξοδικά σε κάποιο αποτέλεσμα.
Σε παραστάσεις. Σε θεατρικές και καλλιτεχνικές παραστάσεις.
Άλλωστε ποιός μπορεί να ορίσει στην τέχνη ενα συγκεκριμένο μοτίβο δράσης ;
Να ορίσει, κανείς.
Να αναζητήσει, εμείς.
Εσείς ;

Που : Aίθουσα Πνευματικού κέντρου, Χρ. Σμύρνης 18, Μοσχάτο
Πότε : Kάθε Κυριακή 16:00 με 20:00
Kόστος : Θέληση και διάθεση
Το εργαστήρι μας θα υποδέχεται μέχρι το τέλος της χρονιάς, όλους όσους θέλουν να ασκήσουν μαζί μας την ”τέχνη των καλλιτεχνικών αναζητήσεων ”.

Για οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο synaistheatro@gmail.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ