Δραματικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου χθες το βράδυ καθώς ο γ.γ. του ΙΝΚΑ και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Ελευθερία Ελλάδα» έπαθε καρδιακό επεισόδιο την ώρα της ομιλίας του σε εκδήλωση για την Φοροεπιδρομή στη χώρα μας και λίγο αργότερα μετά την παραλαβή του από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, δυστυχώς κατέληξε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Τίποτα δεν προμήνυε τα όσα θα συνέβαιναν χθες το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Η αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο για την εκδήλωση «Φοροεπιδρομή Μονόδρομος ή πολιτική επιλογή φτωχοποίησης – Υπάρχει άλλος δρόμος;» που διοργάνωσε η αντιμνημονιακή Πρωτοβουλία «Είμαστε Χίλιοι – δεκατρείς».

Οι ομιλητές εκλεκτοί : Αλέκος Αλαβάνος, Λεωνίδας Βατικιώτης, Δημήτρης Καζάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ο συντονιστής της συζήτησης, δημοτικός σύμβουλος Μοσχάτου – Ταύρου Δημήτρης Ζώταλης κάλεσε όποιον επιθυμούσε στο μικρόφωνο να κάνει μια τοποθέτηση δύο λεπτών ή να θέσει ερωτήματα προς τους ομιλητές.
Πρώτος το λόγο πήρε ο Χαλάραμπος Δεληνταδάκης, γ.γ. του ΙΝΚΑ που ανέφερε πως μιλά εκπροσωπώντας την πολιτική κίνηση «Ελευθερία Ελλάδα».

Λίγο πριν ολοκληρώσει την τοποθέτηση του ο Χαράλαμπος Δεληνταδάκης ζήτησε συγγνώμη γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει, το χρώμα του προσώπου του άρχισε να αλλάζει και σε λίγα δευτερόλεπτα κατέρρευσε μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων.

Αμέσως ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, που κάθονταν στην πρώτη σειρά του κοινού, επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και κάλεσε ασθενοφόρο. Το ίδιο επιχείρησαν και αρκετοί άλλοι στην αίθουσα. Δύο γιατροί ένας κύριος και μία κυρία που βρίσκονταν στην αίθουσα έσπευσαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο Χαράλαμπο Δεληνταδάκη, ο οποίος ανέπνεε με δυσκολία. Έκαναν μαλάξεις, έδιναν το φιλί της ζωής, προσέφεραν μέχρι και υπογλώσσιο που βρέθηκε από κάποιον παρευρισκόμενο. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών η κατάσταση δεν έδειχνε να καλυτερεύει.

Το ασθενοφόρο χωρίς να καθυστερήσει υπερβολικά, φαίνεται πως άργησε περισσότερο απ’ όσο χρειαζόταν. Οι άνδρες του ΕΚΑΒ έδωσαν μάχη με τη σειρά τους και με αγωνιώδεις προσπάθειες επιχείρησαν να επαναφέρουν τον άτυχο άνδρα αλλά ήταν προφανές ότι ανέπνεε ελάχιστα και με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Δυστυχώς τα χειρότερα επαληθεύτηκαν και ο Χαράλαμπος Δεληνταδάκης δεν είναι πια στην ζωή.
Η εκδήλωση (που είχε τεράστια επιτυχία από θέμα συμμετοχής και ήταν άκρως ενδιαφέρουσα από την σκοπιά των διαφορετικών τοποθετήσεων των ομιλητών) όπως ήταν ευνόητο δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί καθώς η αγωνία και το σοκ όλων ήταν τεράστιο και το μόνο που είχε σημασία ήταν τα νέα για την υγεία του Χαράλμπου Δεληνταδάκη που όπως προαναφέραμε δεν ήταν καλά.

Το moschatotavros.gr εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος, ενός ανθρώπου που αγαπούσε πραγματικά την Ελλάδα και έφυγε για το μεγάλο ταξίδι μιλώντας με πάθος για το πώς η αυτή η πατρίδα του θα στεκόταν και πάλι στα πόδια της και το πως οι συμπατριώτες του θα ξανάβρισκαν την χαμένη τους αξιοπρέπεια. Με τον τρόπο του ο Χαράλαμπος Δεληνταδάκης ήταν ακόμη ένα θύμα αυτής της δραματικής κρίσης που βιώνουμε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ, στην μνήμη του αποθανόντα, να ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ η εκδήλωση ώστε να δωθούν οι απαντήσεις που και ο ίδιος, με τόση αγωνία αναζητούσε, αλλά και οι εκατοντάδες παρεβρισκόμενοι που δεν τους δώθηκε η ευκαιρία λόγω συμβάντος.

    • Θα γίνουν πολλές παρόμοιες εκδηλώσεις κυρία Κοέδρου και θα ειδοποιηθούν τα γραφεία του ΕΠΑΜ … μην ανησυχείτε θα μιλήσετε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ