Οκτώ ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στην Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου, ύστερα από την πυρκαγιά στην Στέγη Πρόνοιας Γερόντων στην Καλλιθέα, η οποία κόστισε τη ζωή σε δύο γυναίκες ηλικίας 68 και 55 ετών.

Η μεταφορά των ηλικιωμένων έγινε κατόπιν συνεννόησης του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου με τη διοίκηση της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιστημονικό προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου βρίσκεται στο πλευρό των ηλικιωμένων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ισχυρότατο σοκ που έχουν υποστεί.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Ευθυμίου, στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ανέφερε τα εξής:

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο των δύο ηλικιωμένων στη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων των Αγίων Αποστόλων στις Τζιτζιφιές. Από την πρώτη στιγμή που συνέβη το τραγικό περιστατικό, μαζί με τους αντιδημάρχους Γιώργο Φελλά , Βασίλη Γρούμπα, τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Ζώταλη, τη Διοίκηση και το προσωπικό της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου, όπου και μεταφέρθηκαν 8 ηλικιωμένοι κάτοικοι της Στέγης Πρόνοιας και με τη συμπαράσταση του επιστημονικού προσωπικού της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας, προσπαθούμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους αυτούς. Στο επόμενο Δημοτικό μας Συμβούλιο θα εισηγηθώ την ενίσχυση της Κοινωνικής Μέριμνας προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της φιλοξενίας των ηλικιωμένων. Με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα απαλύνουν λίγο τη σκληρή εμπειρία που βίωσαν.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, στη Στέγη Πρόνοιας Ηλικιωμένων στην Καλλιθέα διερευνά το Aνακριτικό της Πυροσβεστικής, ενώ -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- θα οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ