Στο «σφυρί» βγήκαν οι αποθήκες του υπουργείου Παιδείας στο Μοσχάτο καθώς το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε, από την Τετάρτη 16/7 ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την πώλησή τους με προθεσμία κατάθεσης προσφορών μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2014.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν υποβληθεί οι προσφορές και για τα 26 κτίρια και οικόπεδα «φιλέτα» του Δημοσίου που το ΤΑΙΠΕΔ έχει βγάλει στο σφυρί.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ σε αυτό το μεγάλο συγκρότημα στο Μοσχάτο, το οποίο έχει οικόπεδο έκτασης 5.879 τετραγωνικών μέτρων και κτήρια συνολικής επιφάνειας 3.135 τετραγωνικών μέτρων, μπορούν να αναπτυχθούν εμπορικές χρήσεις ή να χρησιμοποιηθούν οι αποθήκες.

Το συγκρότημα των αποθηκών, δύο από τις οποίες έχουν κατασκευαστεί λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, βρίσκεται στην οδό Φλωρίνης 18-20, πολύ κοντά στην οδό Πειραιώς και είναι από τα ελάχιστα σημεία, που διαθέτουν λίγο πράσινο, σε μια ουσιαστικά παλιά βιομηχανική ζώνη.

Από το 1966, οπότε παραχωρήθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, φυλάσσεται στα 4 βασικά κτήρια, που αποτελούν το συγκρότημα, αρχειακό υλικό.

Τα κτήρια αν και έχουν κτιστεί σε διαφορετικές περιόδους είναι πανομοιότυπα μορφολογικά και κατασκευαστικά αν και τα παλαιότερα θεωρείται ότι είναι σε κακά κατάσταση ενώ τα καινούργια είναι πιο προσεγμένα.

Ειδικότερα, βάσει του σχεδίου Αποτύπωσης που έγινε για τις ανάγκες τα διαγωνισμού τα κτίρια που βρίσκονται εντός των ορίων του οικοπέδου του δημόσιου είναι τα εξής:

Κτίριο 1 (Ε= 335,89τ.μ.) Γραφείο φύλακα – Αποθήκη
Κτίριο 1α(Ε= 23,79τ.μ.) Φυλάκιο
Κτίριο 2 (Ε= 456,56τ.μ.) Αποθήκη
Κτίριο 3 (Ε= 631,76τ.μ.) Αποθήκη
Κτίριο 3α (Ε= 77,81τ.μ.)
Κτίριο 3β(Ε= 42,83τ.μ.)
Κτίριο 3γ(Ε=260,80τ.μ.) Αποθήκη
Κτίριο 3δ(Ε=24,30 τ.μ.)
Κτίριο 4 (Ε= 673,67τ.μ.) Αποθήκη
Κτίριο 5 (Ε= 551,04τ.μ.) Αποθήκη
Κτ. Λεβητοστάσιο (Ε= 57,06τ.μ.)

Όλα τα κτίρια αυτή τη στιγμή έχουν χρήση αποθήκης

Τα κτίσματα είναι κατασκευασμένα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους

Τα κτίρια 1-1α-2 Έχουν κατασκευαστεί περίπου τη δεκαετία του 1970.

Το κτίριο 3 είναι μεταπολεμικό με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και οροφή με κάλυψη από φύλλα αυλακωτής λαμαρίνας. Πρέπει να έχουν γίνει εργασίες συντήρησης, κρίνοντας από την σημερινή του κατάσταση.

Το κτίριο 4 είναι μεταπολεμικό, με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και έχει κριθεί κατεδαφιστέο.

Το κτίριο 5 είναι πρώην βιοτεχνικός– αποθηκευτικός χώρος που έχει επισκευαστεί εσωτερικά και εξωτερικά. Η οροφή του αποτελείται από μεταλλικά δικτυώματα με επικάλυψη από φύλλα αυλακωτής λαμαρίνας που εδράζονται σε φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Τα υπόλοιπα κτίρια (3α ,3β, 3γ, 3δ) είναι βοηθητικά και σε κακή κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ