Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αττική και επαρχία.

Η αστυνομική επιχείρηση αφορά σε προσπάθεια εξάρθρωσης ακροδεξιάς οργάνωσης, υπεύθυνη για περισσότερες από 20 εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και σε βάρος Ρομά.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή έξι υπόπτων και γίνονται κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μέλη των νεοναζιστικών οργανώσεων «Combat 18 Hellas» και «Ανένταχτων Μαίανδριων Εθνικιστών».

Οι πρώτοι που είναι οπαδοί του Ναζισμού και του Αδόλφου Χίτλερ με το «18» να αντιπροσωπεύει στο λατινικό αλφάβητο τα αρχικά του λατρεμένου φύρερ τους, οι ρίζες τους είναι βρετανικές και σύντομα εξαπλώθηκαν ως νεοναζιστική οργάνωση σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα είναι υπεύθυνοι μεταξύ άλλων και για την βεβήλωση του μνημείου του δολοφονημένου από μέλη της Χρυσής Αυγής, Παύλου Φύσσα.

Σχετικά με την οργάνωση «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές», είναι αυτή που είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στο Σπίτι της Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, την Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου 2017.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να τους ταυτοποιήσουν και για την πρόσφατη επίθεση στην Φαβέλα, στον Πειραιά, ωστόσο για τουλάχιστον ένα πρόσωπο φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις και η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Εξετάζεται η συμμετοχή των προσαχθέντων σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και εμπρησμούς και αναμένεται να διωχθούν με τις προβλέψεις της νομοθεσίας για την τρομοκρατία.

(Φωτογραφία Αρχείου: AP Photo/Heribert Proepper)

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θυμάμαι τα σχόλια όταν συνέβη το γεγονός εδώ στο site. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω πλέον ή απλά να πικραθώ. Οι λαλίστατοι γνωστοί και άγνωστοι σχολιαστές τώρα τηρούν σιγή ιχθύος. Τώρα που αποκαλύφθηκε για τα καλά ότι το αυγό του φιδιού μια χαρά φωλιάζει στο όμορφο χωριό μας, τσιμουδιά. Να θυμίσω σε όσους έχουν κοντή μνήμη και στην υπόθεση της χ.α. είχαμε αρκετούς εμπλεκόμενους (δικηγόρο, έφηβο πρώτη μούρη σε φωτό με τον δολοφόνο κλπ.). Ευτυχώς κάποιοι κατάλαβαν που τους οδηγεί ο φασισμός και την κάνανε που λένε. Βέβαια ακόμα βλέπω να μπλέκονται στον οπαδικό φασισμό και ανησυχώ. Όμως αυτά τα περί προβοκάτσιας και διαφήμισης κλπ. τι λένε πλέον οι υποστηρικτές τέτοιων σεναρίων? Ας ξεφύγουμε από τον μικρόκοσμο μας. Ο φασισμός ΔΕΝ είναι ιδεολογία και είμαστε όλοι εν δυνάμει υποψήφια θύματα. Αφού μας αρέσει να λέμε ότι είμαστε η κοιτίδα της δημοκρατίας και ότι έχουμε δημοκρατία, ας τους στείλουμε στην αφάνεια και φυσικά όσοι εγκλημάτησαν ας πληρώσουν το τίμημα. Περαστικά μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here