Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσίασει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανάμεσα στις άλλες παρεμβάσεις, σχεδιάζει να συγχωνέυσει τα ΑΤ Μοσχάτου και Πετραλώνων (αυτό το ΑΤ εξυπηρετεί τον Ταύρο), στο κτίριο του ΑΤ Μοσχάτου, καταργώντας ουσιαστικά το ΑΤ Πετραλώνων.

Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά ο Ταύρος θα μείνει χωρίς καμία αστυνόμευση στην περιοχή, αφού όλες οι δυνάμεις και οι υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο κτίριο του ΑΤ Μοσχάτου, στην Πειραιώς.

Αντιδράει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 (ΑΔΑ: 6ΝΒΛΩΚΡ-ΩΕΒ) ζητά να μην καταργηθεί και να μη συγχωνευθεί το Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων που καλύπτει τη Δημοτική Κοινότητα Ταύρου, όπως προβλέπεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν λάβει και τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, σε επιστολή που έστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, του κοινοποιεί την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου,  επισημαίνοντας παράλληλα  πόσο απαραίτητη είναι η ύπαρξη και των δύο αστυνομικών μας τμημάτων, Μοσχάτου και Πετραλώνων για την ασφάλεια της πόλης και των πολιτών του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος τόνισε-ανάμεσα στα άλλα- ότι είμαστε ένας Καλλικρατικός Δήμος 60.000 και πλέον κατοίκων, ο οποίος αντιμετωπίζει καθημερινά έντονα φαινόμενα παραβατικότητας. Η λειτουργία των δύο τμημάτων κοντά στα όρια της πόλης λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επίδοξους παραβάτες και συντελεί στη διεκπεραίωση των υποθέσεων των κατοίκων.

Η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος των Πετραλώνων και η μη συγχώνευσή του με το Αστυνομικό Τμήμα του Μοσχάτου επιβάλλεται, αφού οι δυνάμεις του Μοσχάτου – που καλύπτουν περιστατικά και στις περιοχές του Αγ. Ι. Ρέντη, του Πειραιά, αλλά είναι υπεύθυνο και για την αστυνόμευση σημαντικών αθλητικών αγώνων εθνικής εμβέλειας – δεν επαρκούν για να καλύψουν και την περιοχή του Ταύρου.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακούστε μεθυσμένα λόγια….
    Η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος των Πετραλώνων και η μη συγχώνευσή του με το Αστυνομικό Τμήμα του Μοσχάτου επιβάλλεται, αφού οι δυνάμεις του Μοσχάτου – που καλύπτουν περιστατικά και στις περιοχές του Αγ. Ι. Ρέντη, του Πειραιά, αλλά είναι υπεύθυνο και για την αστυνόμευση σημαντικών αθλητικών αγώνων εθνικής εμβέλειας

    Δώστε έμφαση στο… είναι υπεύθυνο και για την αστυνόμευση σημαντικών αθλητικών αγώνων εθνικής εμβέλειας !!!!! !!!!!!!!!!!!!!!

    Για γριούλες ανήμπορες, που τυχαίνει να είναι καμμένη η λάμπα στον πεζόδρομο που μένουν, τίποτα…. εεεεεεε????
    Εκτός αν είναι κάποια που σε προσκυνά!!!! Sorry που σε προσκυνούσε!!!!!

  2. Ωραία αντί να καλυτερεύει η κατάσταση γίνετε όλο και χειρότερη. Αντί να αυξηθεί η αστυνόμευση με όλα αυτά που συμβαίνουν γυρω μας με μετανάστες με εξαθλίωση του κόσμου εμείς καταργούμε………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ