en-drasei

Το πολυβραβευμένο θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου – Ταύρου “Εν Δράσει” το Σάββατο 27/9 και την Κυριακή 28/9 στα πλαίσια του 7ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, θα πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις με το έργο της Άννας Μαυρολέων «Η Υπόσχεση».

Λίγα λόγια για το έργο:

Μέσα από παραδοσιακές μουσικές και χορευτικές φόρμες επιδιώκεται μια σκηνική δραματοποίηση της παραλογής «Του Νεκρού Αδερφού», η οποία είχε μεγάλη διάδοση σε όλους τους βαλκανικούς λαούς. Μ’ έναν έντονα δραματικό χαρακτήρα η παραλογή εκθειάζει την δύναμη της υπόσχεσης την οποία ο νεκρός αδερφός τηρεί μετά θάνατον.

Το κείμενο επιδιώκει την ανάδειξη του λυρισμού της προφορικής παράδοσης της παραλογής και των επιρροών που άσκησε στα κείμενα τα οποία συνομιλούν με ανάλογους μύθους και θρύλους.

Η θεατρική μεταφορά της παραλογής βασίζεται στις θεωρητικές αναλύσεις του Ν. Γ. Πολίτη, στο κείμενο Βρικόλακας του Α. Εφταλιώτη στο σωζόμενο απόσπασμα του Βρικόλακα του Φώτου Πολίτη, στην «Μπαλάντα της Λεονώρας» του Γερμανού ποιητή Α. Βürger σε μετάφραση Λορέντζου Μαβίλη, ενώ εμβόλιμα χρησιμοποιούνται στίχοι από τους «Πέρσες» και τις «Χοηφόρες» του Αισχύλου, από τις «Βάκχες» και την «Άλκηστη» του Ευριπίδη, από τον «Φιλοκτήτη» του Β. Ζιώγα, από τον «Ερωτόκριτο» του Β. Κορνάρου, από τον «Ματωμένο Γάμο» του F. G. Lorca, από ποιήματα των Α. Βαλαωρίτη, Τ. Λειβαδίτη, Ν. Γκάτσου, Μ. Γκανά.

27 & 28/9/14 – 20:15 – Ελεύθερη είσοδος – Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», (Ομήρου-Κωνσταντινουπόλεως-Σολωμού στο Μοσχάτο) – Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», της Άννας Μαυρολέων, «Η Υπόσχεση».
Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα των παραστάσεων.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:

yposxesi_afisa

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ