Ξεκινά πάλι τις προβολές ταινιών η Μεσοποταμία, την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, με τη βραβευμένη ταινία “Ξενία” (2014, Έγχρωμο, 134΄) του Πάνου Χ. Κούτρα, με τους Κώστα Νικούλι, Νίκο Γκέλια, Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Σχετικά με την ταινία:
“Πρόκειται για ένα πραγματικά καλό κοινωνικό φιλμ χαρακτήρων, πάνω σε δύο νεαρούς ελληνοαλβανούς, δυο αδέλφια (ο ένας νεαρός ομοφυλόφιλος), σε αναζήτηση του εξαφανισμένου στη Β. Ελλάδα, και σκοτεινού, Έλληνα πατέρα τους, για να τους δώσει την ελληνική ιθαγένεια και χρήματα. Το φιλμ πραγματεύεται το θέμα της διαφορετικότητας, την αφέλεια κι αγριότητα της εφηβείας και την ωρίμανση. Είναι αστείο, συναισθηματικό, σκληρό και ταυτόχρονα γλυκό, ανάλαφρο, περιπετειώδες και έντονα σωματικό. Αφορά τη νεολαία και την αφύπνισή της, είναι άμεσα κοινωνικοπολιτικό με αναφορές στη Χρυσή Αυγή και το ρατσισμό εναντίον των μεταναστών και των ομοφυλόφιλων”.
(Πηγή: cinephilia.gr)

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, στις 19:45. Όπως πάντα, στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας, και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας, με γραφική ύλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ