Δελτίο τύπου μέσα από το οποίο ζητούν μια κοινή παρέλαση στον Δήμο, αντί για τις δύο (Μοσχάτου και Ταύρου) που γίνονται τώρα απέστειλε η Δημοτική Παράταξη «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον Άρη Κρεμμύδα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά:

Ένας δήμος – δύο παρελάσεις

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας τα έξοδα της μικροφωνικής κάλυψης της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2017 ανέρχονται στο ποσόν των 2.983,87 ευρώ. Ανατρέχοντας στις αναρτήσεις στο διαδίκτυο βλέπουμε ότι η ηχητική κάλυψη της αντίστοιχης μαθητικής παρέλασης στο δήμο Θεσσαλονίκης θα κοστίσει 1870 ευρώ. Προφανώς το υπερβολικό κόστος οφείλεται και στο γεγονός ότι στο δήμο Μοσχάτου – Ταύρου συμβαίνει το εξής παράδοξο: Ένας δήμος – δύο παρελάσεις κάθε Οκτώβριο και κάθε Μάρτιο. Είναι καιρός πια αυτή η πολυσυζητημένη ενοποίηση των δύο κοινοτήτων Μοσχάτου και Ταύρου να πάρει σάρκα και οστά με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και πρακτικές. Η δημοτική μας κίνηση κάθε φορά που συζητιέται το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προτείνει να βρεθεί φόρμουλα ώστε να γίνεται μία παρέλαση κάθε φορά στο δήμο μας. Έτσι και πολλά χρήματα δεν θα σπαταλούνται και οι κάτοικοι της πόλης θα βιώνουν τον ενιαίο χαρακτήρα της.

Τα επιχειρήματα του τύπου «μα πώς θα τονωθεί η αγορά και τα ουζοτσιπουράδικα  που γεμίζουν μετά τις παρελάσεις» φυσικά και δεν είναι σοβαρά, αν θέλουμε να λέμε ότι ενδιαφερόμαστε πραγματικά για το μέλλον του τόπου μας.  Έτσι κι αλλιώς με την αργία και πάλι ο κόσμος θα βγει από το σπίτι του.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε αυτόν τον διάλογο και δεν πρέπει να καλυπτόμαστε πίσω από παρωχημένες προτροπές μιας συντηρητικής μερίδας της κοινωνίας που φοβάται να αλλάξει τα πράγματα ελπίζοντας στη διατήρηση της εξουσίας της.

Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου

«Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»

25/10/2017

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ναι να υποχρεώσουμε παιδιά και γονείς να πηγαινο-έρχονται Μοσχάτο-Ταύρο εκείνες τις μέρες, λες και πρόκειται για την ίδια γειτονιά. Το θέμα με τη σημαία και τις κληρώσεις λες κι είναι λοταρία δεν σας πείραξε. Η ενοποίηση των δήμων ήταν το μοναδικό πρόβλημα…

 2. Αφού χωροταξικά δεν υπάρχει καμμία ένωση, μας χωρίζει η Καλλιθέα και μόνο στα χαρτιά είμαστε ενωμένοι Μοσχάτο και Ταύρος. Δεν μας ξέρουν, δεν τους ξέρουμε και δεν υπάρχει και καμμία διάθεση να αλληλογνωριστούμε. Είμαστε μακρυά. Βρείτε τίποτε άλλο πιο ουσιαστικό να προτείνετε….

 3. μπουρδες!!!
  ας δουμε την αληθεια καταματα και ας αντιληφθουμε οτι δεν ειμαστε και ουτε ποτε θα γινουμε ενα οι Μοσχατιωτες και οι Ταυριωτες…
  αλλοι κοσμοι, αλλες περιοχες και αλλες γειτονιες!
  επειδη ακουμπανε σε καποιο σημειο τα συνορα των 2 περιοχων καπου στην Πειραιως, γιναμε και ενα? απο ποτε?
  και που θα κανεις ΜΙΑ παρελαση και για τις 2 περιοχες? στο Μοσχατο ή στον Ταυρο? αν την κανεις στην μια μερια οι αλλοι δεν ειναι αδικημενοι?
  θεματα απο το πουθενα παμε να δημιουργησουμε?
  2 παρελασεις και οποιος δεν συμφωνει, ας μην ερθει! με το ζορι δεν υποχρεωνεται να ερθει κανεις!

 4. Πρόκειται για το κορυφαίο παράδειγμα απόστασης πολιτικών αποφάσεων και κοινωνικής πραγματικότητας….
  Δήμος με το ζόρι…ούτε μία στιγμή από την αρχή δε δούλεψε….δεν ξέρω αν συμβαίνει κι αλλού αυτό αλλά στο Μοσχάτο και τον Ταύρο είναι ξεκάθαρο….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here